Εορτασμός της 102ης επετείου απελευθέρωσης της Θράκης απ’ την Πανθρακική Ομοσπονδία Νότιας Ελλάδας (ΒΙΝΤΕΟ)

Εορτασμός της 102ης επετείου απελευθέρωσης της Θράκης απ’ την Πανθρακική Ομοσπονδία Νότιας Ελλάδας (ΒΙΝΤΕΟ)

Χθες Κυριακή 22 Μαΐου, η Πανθρακική Ομοσπονδία Νότιας Ελλάδας διοργάνωσε τον επίσημο εορτασμό της 102ης επετείου απελευθέρωσης της Θράκης στην Αθήνα.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δοξολογία στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση.
Στη συνέχεια με τα πόδια και κρατώντας τις σημαίες και τα λάβαρα όλοι μετέβησαν στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνα στην περιοχή του Συντάγματος, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωπος της Προέδρου της Δημοκρατίας, εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, ο Εβρίτης Αντιδήμαρχος Αθηναίων Νίκος Βαφειάδης εκπροσωπώντας και τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, αλλά και βουλευτές από όλους τους νομούς της Θράκης. Επίσης, Πρόεδροι και εκπρόσωποι των θρακικών συλλόγων μελών της ΠΑΟΝΕ αλλά και λοιπών σωματείων.
Με πρωτοβουλία της Προέδρου της ΠΑΟΝΕ Χριστίνας Αθανασιάδου επετεύχθη το πολύ σημαντικό γεγονός της παρουσίας κατ’ εξαίρεση συμπληρωματικής Προεδρικής Φρουράς με την παραδοσιακή Θρακιώτικη φορεσιά ταυτόχρονα με την κλασσική εμφάνιση των Ευζώνων, κατά την κατάθεση των στεφάνων.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Τον πανηγυρικό της ημέρας στον Άγιο Γεώργιο Καρύτση, εκφώνησε ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου Δρ. Σταμάτης Γεωργούλης.