Έβρος: Τα F-16 που πέταξαν πάνω απ’ το νομό προκάλεσαν αναστάτωση, αλλά ήταν ελληνικά

Έβρος: Τα F-16 που πέταξαν πάνω απ’ το νομό προκάλεσαν αναστάτωση, αλλά ήταν ελληνικά

Αναστάτωση προκάλεσαν λίγο μετά τις 10 σήμερα δύο πολεμικά αεροσκάφη F-16, που πέταξαν πάνω από την Αλεξανδρούπολη αρχικά και κατευθύνθηκαν προς την Ορεστιάδα, διέσχισαν δηλαδή όλο το νομό και μάλιστα σε χαμηλό ύψος.

Ο κόσμος που είχε ενημερωθεί τις προηγούμενες ημέρες για την προκλητικότητα των Τούρκων και την παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου, όταν δηλαδή τα πολεμικά τους αεροπλάνα έφτασαν 2,5 μίλια κοντά στην Αλεξανδρούπολη μπαίνοντας πάνω από 10 ναυτικά μίλια μέσα στην Ελλάδα, ήταν φυσικό να ανησυχήσει. Υπάρχουν και τα social media όπου ο καθένας γράφει το… μακρύ κα το κοντό του ή και την ανοησία του και έτσι προκλήθηκαν ερωτηματικά για το συγκεκριμένο συμβάν.

Όμως τα δυο F-16 ανήκουν στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία και εκτελούσαν άσκηση προσβολής στόχου στο νομό Έβρου, όπως έχει γίνει αρκετές φορές το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Αυτό προφανώς δεν σημαίνει ότι οι Τούρκοι δεν αυξάνουν την προκλητικότητα τους, που στο Αιγαίο είναι συνηθισμένο φαινόμενο, τώρα και στην Αλεξανδρούπολη. Ενοχλούνται εξάλλου σφόδρα με την αναβάθμιση της και την παρουσία των Αμερικανών.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*