Νοσοκομείο Διδυμοτείχου: Αντιδράσεις σε Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, για τον διορισμό της Ε.Ορφανού ως Αντιπροέδρου

Νοσοκομείο Διδυμοτείχου: Αντιδράσεις σε Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, για τον διορισμό της Ε.Ορφανού ως Αντιπροέδρου

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στα στελέχη της Ν.Δ και του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Έβρου, ο διορισμός της “κολλητής” του Παύλου Πολάκη ως Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Η απόφαση την οποία υπογράφουν ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης και η Εβρίτισσα Αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα στις 12 Μαίου, η οποία όμως δημοσιεύθηκε χθες στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, αναφέρει μάλιστα ρητά, ότι η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών & Σπανίων Παθήσεων νομού Έβρου “Μαζί για Ζωή” και Αν. Γραμματέας στην Ένωση Ασθενών Ελλάδας, τοποθετείται Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Θα αναπληρώνει δηλαδή τον Διοικητή Χρήστο Καπετανίδη, όταν αυτός απουσιάζει και δεν μπορεί για διάφορους λόγους να ασκεί τα καθήκοντα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Νοσοκομείο Διδυμοτείχου: Νέα Αντιπρόεδρος η Εύη Ορφανού, “κολλητή” του Πολάκη – Συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΣΥΡΙΖΑ

Να ξεκαθαρίσουμε αρχικά, επειδή ακούστηκαν σήμερα και σε ραδιοφωνικές εκπομπές διάφορες ανακρίβειες, ότι στον πρόσφατο Νόμο 4931/2022 που ψηφίστηκε την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, από την Ολομέλεια της Βουλής και αποτέλεσε εισήγηση του Υπουργού Υγείας, κ. Θάνου Πλεύρη και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις 13 Μαίου, ΠΟΥΘΕΝΑ δεν προβλέπεται η συμμετοχή εκπροσώπων των συλλόγων ασθενών στις διοικήσεις των Νοσοκομείων. Το εν λόγω Άρθρο στο Νόμο «Γιατρός για όλους, ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση στις υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και άλλες επείγουσες διατάξεις», εισάγει απλά ρόλο συνομιλητή των συλλόγων ασθενών στη διαμόρφωση των πολιτικών της υγείας από την Κυβέρνηση. Θα εκφράζουν δηλαδή την γνώμη και τις απόψεις τους, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα μετέχουν στην λήψη των αποφάσεων.

Συνοδεύοντας τον καλό της φίλο Παύλο Πολάκη κατά την περιοδεία του στον Έβρο ως Αναπληρωτής υπουργός Υγείας

Όπως και να έχει, είναι κατανοητό ότι η απόφαση διορισμού της κ.Ορφανού ως Αντιπροέδρου στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, στη θέση του Κωνσταντίνου Λύτρα που απομακρύνθηκε, έγινε πριν ακόμα και αυτός ο νόμος δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Επί της ουσίας τώρα και για τις αντιδράσεις που προέκυψαν, όχι μόνο από απλά στελέχη της Ν.Δ στον Έβρο, αλλά ακόμα και από θεσμικούς που ανήκουν στον συγκεκριμένο χώρο. Αυτό που επισημαίνουν, είναι ότι η Εύη Ορφανού είναι γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, έχει άριστες σχέσεις με τον πρώην Αναπληρωτή υπουργό Υγείας, τον γνωστό για την… τραμπούκικη συμπεριφορά του Παύλο Πολάκη, αλλά και με τον πρώην Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Δημήτρη Αδαμίδη ή ΕΔΕμίδη όπως τον “βάφτισαν” οι εργαζόμενοι, από τις συνεχείς ΕΔΕ εναντίον τους.

Με τους… φίλους της και διορισμένους απ’ την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τον πρώην Διοικητή του Π.Γ.Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Δημήτρη Αδαμίδη και τον Αναπληρωτή Διοικητή και ουσιαστικό Διοικητή του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου Στέφανο Καρακόλια

Παράλληλα, η κ.Ορφανού συχνά ειρωνεύεται στο προσωπικό της προφίλ στο facebook την Κυβέρνηση της Ν.Δ και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά. Επίσης, μετείχε στην επίσημη παρουσίαση του προγράμματος υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για το νέο ΕΣΥ, από τον Πρόεδρο του Αλέξη Τσίπρα και ήταν ένα από τα άτομα που συζήτησαν επίσημα σε εκείνη την παρουσίαση. Ποιο πρόγραμμα υγείας λοιπόν και ποιες πρακτικές θα εφαρμόζει και θα υπερασπίζεται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου; Του ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο ανήκει ή της Ν.Δ; Γιατί τα δυο κόμματα λένε εντελώς διαφορετικά πράγματα για την υγεία.

Μαθαίνουμε ότι στελέχη της Ν.Δ. διαμαρτυρήθηκαν έντονα ακόμα και σε κεντρικό επίπεδο, για την συγκεκριμένη επιλογή των Πλεύρη-Γκάγκα, για την οποία μάλιστα μαθαίνουμε ότι δεν ρωτήθηκε καν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χρήστος Καπετανίδης, ο οποίος θα πρέπει να συνεργάζεται μαζί της και θα τον αναπληρώνει. “Εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο ανήκει και ο κολλητός της Πολάκης που είχε διορίσει στη διοίκηση του Νοσοκομείου Σαντορίνης ακόμα και… γκαραζιέρη, δεν την τοποθέτησαν σε κάποια τέτοια θέση και το κάνει η δική μας Κυβέρνηση”; είναι μια από τις αντιδράσεις. Υπήρξαν μάλιστα και κάποιες πιο… ακραίες, όπως: “Αφού στην Αθήνα ο Πλεύρης με την Γκάγκα έκριναν ότι δεν υπήρχε κάποιο άτομο από τον βόρειο Έβρο που να ανήκει στον χώρο μας για την θέση του Αντιπροέδρου, στις επόμενες εκλογές να τρέχει η Ορφανού να μαζέψει ψήφους για τη Ν.Δ. Και ο διορισμένος στην Βουλή γιος του Δημοσχάκη, που συμμάχησε με τον ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει Πρόεδρος του Συλλόγου, αποστατώντας απ’ την συνδικαλιστική μας παράταξη”. 

Αντιδράσεις μαθαίνουμε ότι υπήρξαν και από “συντρόφους” της Εύης Ορφανού στον ΣΥΡΙΖΑ Έβρου. Τα ερωτήματα που τέθηκαν προς την βουλευτή Νατάσα Γκαρά, τον Συντονιστή της Νομαρχιακής Σπύρο Δέδογλου και τους υπόλοιπους, είναι πως γίνεται ένα στέλεχος τους να διορίζεται από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και να μετέχει στην διοίκηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου με ρόλο Αντιπροέδρου, όταν οι πολιτικές που εφαρμόζονται στον χώρο της υγείας, είναι αντίθετες με όσα πρεσβεύει το κόμμα τους.

Όπως και να έχει, το συγκεκριμένο θέμα, κάτι μας λέει ότι δεν πρόκειται να λήξει και θα υπάρξει συνέχεια. Να θυμίσουμε επίσης ότι υπήρξε η καταγγελία κατά της Προέδρου του Συλλόγου Καρκινοπαθών & Σπανίων Παθήσεων Ν. Εβρου «Μαζί για Ζωή» Εύης Ορφανού από την Πρόεδρο του ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΟΔΟΥ “ΑΓΙΑ  ΜΑΡΙΝΑ”, Αναστασία Σταυριανού. Την κατηγόρησε πως προσπάθησε να οικειοποηθεί και να εμφανίσει ως δική της επιτυχία, την πολύ σημαντική δωρεά από την HUMAN BRIDGE Σουηδίας στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, για την οποία ο συγκεκριμένος σύλλογος της Ρόδου μεσολάβησε. Μάλιστα η κ.Ορφανού είχε βρεθεί στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου όταν έφτασε η βοήθεια και φωτογραφήθηκε με τον Διοικητή Χρήστο Καπετανίδη και τον Διευθυντή ης Ιατρικής Υπηρεσίας Βασίλη Γαλάνη, θέλοντας να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η ίδια μεσολάβησε για την βοήθεια από την Σουηδία.