Υποψήφιος βουλευτής Έβρου με τη Ν.Δ, θέλει να είναι ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων Νίκος Βαφειάδης

Υποψήφιος βουλευτής Έβρου με τη Ν.Δ, θέλει να είναι ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων Νίκος Βαφειάδης

Την στιγμή που τα σενάρια για διεξαγωγή εθνικών εκλογών το ερχόμενο Φθινόπωρο αυξάνονται, αρκετοί είναι αυτοί που θα ήθελαν να καταλάβουν την 4η θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για το νομό Έβρου.

Ως γνωστόν, οι τρεις νυν βουλευτές Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Τάσος Δημοσχάκης και Σταύρος Κελέτσης, θα είναι και πάλι υποψήφιοι, τέταρτος ήταν ο Στρατηγός εν αποστρατεία Παναγιώτης Φαραντάτος που μάλλον δεν πρόκειται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, τουλάχιστον με το κυβερνών κόμμα, ενώ τις άλλες δυο θέσεις από τις έξι συνολικά, θα καταλάβουν γυναίκες. Αν και κάποιοι εξακολουθούν να επιμένουν πως με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ποτέ δεν μπορεί να θεωρείς κάτι δεδομένο, αναφερόμενοι στην επικοινωνιακή “ζημιά” που προκάλεσε στη Ν.Δ η περίπτωση της διαγραφής του Σπύρου Δημοσχάκη, υιού του πρώτου σε ψήφους βουλευτή Έβρου Τάσου Δημοσχάκη, όλα δείχνουν πως μόνο μια θέση μένει κενή για άνδρα υποψήφιο.

Γι’ αυτήν λοιπόν, οι πληροφορίες του Evros-news.gr αναφέρουν πως θα την ήθελε ο Εβρίτης Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Μετάβασης και Παιδείας του Δήμου Αθηναίων Νίκος Βαφειάδης. Να θυμίσουμε αρχικά ότι ο κ.Βαφειάδης ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ και τον Σεπτέμβριο του 2015, επί Προεδρίας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη όταν και ξανακέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές που έγιναν με λίστα, αλλά τότε είχε συμπεριληφθεί στην 6η θέση καθαρά τυπικά. Τώρα όμως, κινήσεις και ενέργειες του δείχνουν πως το σκέφτεται σοβαρά να εγκαταλείψει την θέση τον δήμο Αθηναίων, όπου είναι ένας από τους ανθρώπους του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη και να πολιτευτεί στο νομό Έβρου απ’ όπου κατάγεται και συγκεκριμένα από τα Ρίζια Ορεστιάδας.

Τι εννοούμε; Εδώ και λίγο καιρό, Εβρίτες που μένουν στο νομό και όχι στην Αθήνα, δέχονται τηλεφωνήματα από κοπέλες του γραφείου του, προφανώς αυτό του Αντιδημάρχου Αθηναίων, που τους ζητούν να επιβεβαιώσουν τα… στοιχεία επικοινωνίας μαζί τους κα παράλληλα διαβιβάζουν τους χαιρετισμούς του κ.Βαφειάδη. Ο ίδιος έχει πυκνώσει τις επισκέψεις του στο νομό Έβρου, όπου δραστηριοποιείται και επαγγελματικά, με καλλιέργεια οπωροφόρων δέντρων στο χωριό του, τα Ρίζια. Μάλιστα κάνει συναντήσεις και επαφές όχι μόνο με θεσμικά κομματικά στελέχη, αλλά και απλούς υποστηρικτές του κόμματος. Μπορεί άλλωστε εδώ και δεκαετίες να μένει στην Αθήνα, αλλά γνωρίζει πολλούς Νεοδημοκράτες από την εποχή που ήταν Διευθυντής στο γραφείο του τέως βουλευτή και υφυπουργού Άκη Γεροντόπουλου. Πριν γίνει φίλος του Νικήτα Κακλαμάνη και εκλεγεί μαζί του Αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Μαθαίνουμε λοιπόν, ότι στους πρόσφατους εορτασμούς για τα “Ελευθέρια” της Θράκης, ο Νίκος Βαφειάδης αρχικά προσπάθησε να βρίσκεται στην εξέδρα επισήμων στην παρέλαση της Αλεξανδρούπολης. Όταν του απάντησαν από την Αντιπεριφέρεια Έβρου που ήταν αρμόδια για το πρωτόκολλο των εκδηλώσεων, πως αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί δεν προβλέπεται για… Αντιδήμαρχο Αθηναίων έστω και αν κατάγεται από τον Έβρο, περιορίστηκε στην… πίσω σειρά των τοπικών θεσμικών, δίπλα στον επί χρόνια “κολλητό”, καλό του φίλο αλλά και συνέταιρο σε επιχειρήσεις τα παλιά χρόνια, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου Τάκη Τοψίδη. Στο Διδυμότειχο πάντως και κατά τα αποκαλυπτήρια του “Μνημείου Τιμής και Μνήμης των Θρακών Προσφύγων”, όχι μόνο βρήκε τρόπο να “τρυπώσει”, αλλά τον προσφώνησαν και επανειλημμένα.

Τέλος, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο Νίκος Βαφειάδης, έχει εκφράσει την επιθυμία του για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας στο νομό Έβρου στις επόμενες εθνικές εκλογές και προς στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ποντάρει άλλωστε στην πρόσβαση προς το το Μητσοτακέικο και στις πολύ καλές του σχέσεις με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.