Διδυμότειχο: Θα… καταθέτουν και στεφάνια στα “μνημεία ανικανότητας” Χατζηγιάννογλου, στις ακάλυπτες λακκούβες στο Παλιούρι (ΒΙΝΤΕΟ)

Διδυμότειχο: Θα… καταθέτουν και στεφάνια στα “μνημεία ανικανότητας” Χατζηγιάννογλου, στις ακάλυπτες λακκούβες στο Παλιούρι (ΒΙΝΤΕΟ)

Την ανικανότητα και της σημερινής δημοτικής αρχής του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, να δώσει λύσεις ακόμα και σε απλά, καθημερινά προβλήματα των δημοτών, “πληρώνουν” σχεδόν τρία χρόνια τώρα οι κάτοικοι στο χωριό Παλιούρι.

Λακκούβες και τρύπες μεγάλου βάθους και διαστάσεων, είναι διάσπαρτες σε όλο το χωριό, ακόμα και στα κεντρικά σημεία του, στον δρόμο μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, αλλά και το κτίριο της Τοπικής Κοινότητας. Μιλάμε για… μνημεία ανικανότητας, όπου φύτρωσαν ακόμα και λουλούδια και σε λίγο οι κάτοικοι θα αρχίσουν να… καταθέτουν στεφάνια, για να θυμούνται ότι και η σημερινή δημοτική αρχή του κ.Χατζηγιάννογλου είναι ανίκανη να δώσει λύση σε τόσο απλά θέματα και ζητήματα.

Απρίλιος 2021-Διδυμότειχο: Γεμάτο λακκούβες το κέντρο του χωριού Παλιούρι, έτοιμο για… πίστα μότο-κρος (ΒΙΝΤΕΟ)

Σκεφθείτε τι συμβαίνει σε πιο… απόμερα σημεία και δρόμους του παραδοσιακού οικισμού (όπως έχει χαρακτηριστεί) του δήμου Διδυμοτείχου.  Στον δρόμο που οδηγεί προς την εκκλησία και την πλατεία του χωριού, το οδόστρωμα θυμίζει περισσότερο… πίστα αγώνων μότο κρος. Το Evros-news.gr σε παλαιότερο ρεπορτάζ του και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2021, είχε επισημάνει και αναδείξει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Τότε εμφανίστηκαν οι υπηρεσίες του δήμου και… κύκλωσαν με μπογιά τα σημεία που χρειάζονται αποκατάσταση με άσφαλτο, αλλά στη συνέχεια ο δήμος Διδυμοτείχου και οι υπηρεσίες του… εξαφανίστηκαν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Όπως είδατε, ξεχωρίζει η λακκούβα σε σχήμα… καρδιάς στο συγκεκριμένο σημείο. Προφανώς την αφήνουν ακάλυπτη ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βούλης Μπιλιακάκης, για να δείξουν στους Παλιουριώτες πόσο πολύ τους… αγαπούν.

Σε άλλο σημείο και συγκεκριμένα απέναντι ακριβώς από το κατάστημα της Τοπικής Κοινότητας, έχει ανοίξει… τρύπα κα από κάτω υπάρχει ο υπόνομος που είχε κατασκευαστεί πριν από πολλά χρόνια, με την κάλυψη του ρέματος το οποίο περνούσε μέσα από το χωριό και μετατράπηκε έτσι σε υπόνομο. Πριν δυο χρόνια που οι κάτοικοι επεσήμαναν το σοβαρό πρόβλημα, γιατί υπάρχει κίνδυνος κάποιος πεζός ή και αυτοκίνητο να… πέσει μέσα στον υπόνομο, τοποθετήθηκε απλά αυτή η προειδοποιητική πινακίδα. Μάλιστα φύτρωσαν και λουλούδια επάνω της και στις συνεχείς οχλήσεις τόσο της Προέδρου Πόλυς Αραμπατζή αλλά και κατοίκων, η απάντηση είναι ότι χρειάζεται το σημείο να… καλουπωθεί για να καλυφθεί με τσιμέντο. Αυτό όμως παραμένει εκεί δυο χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ… ΤΡΥΠΑ

Για να είμαστε πάντως… δίκαιοι και να μην μας λένε ότι γκρινιάζουμε, επειδή είναι το χωριό του ιδιοκτήτη του Evros-news.gr Κώστα Πιτιακούδη στο οποίο και μένει, πριν λίγες ημέρες που υπήρχε λίγο πιο κάτω άλλη μεγάλη λακκούβα και ήταν ορατός ο κίνδυνος να μετατραπεί σε… τρύπα αφού από κάτω περνάει υπόνομος στο σκεπασμένο ρέμα, ήρθε συνεργείο της ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου, “σημείωσε” το συγκεκριμένο σημείο και ένα-δύο ακόμα στο χωριό που θεωρήθηκαν… αρμοδιότητα της ΔΕΥΑΔ, πέρασε συνεργείο με τσιμέντο και κάλυψε απλά ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΟ-ΤΡΕΙΣ ΤΡΥΠΕΣ. Στο φυσιολογικό ερώτημα των κατοίκων τι θα γίνει με τους άλλους δεκάδες… κρατήρες ηφαιστείων που είναι διάσπαρτοι στο χωριό και μάλιστα σε κεντρικά σημεία, η απάντηση ήταν: “Εμείς καλύψαμε όσες θεωρούνται αρμοδιότητα της ΔΕΥΑΔ”. Αλήθεια, τι… πίνουν εκεί στην δημοτική αρχή Χατζηγιάννογλου και δεν μας δίνουν, να το… διασκεδάσουμε τουλάχιστον.

Υ.Γ: Τώρα πάντως, στις 27 Ιουλίου που θα πραγματοποιηθεί το Πανηγύρι του Αγίου Παντελεήμονα και θα έρθει ο δήμαρχος με τους παρατρεχάμενους του, αν και θα είναι βράδυ, δεν μπορεί. Απ’ όπου και αν φτάσουν, θα τις δουν τις λακκούβες-κρατήρες και τις τρύπες.