Νοσοκομείο Διδυμοτείχου: Με ιδιώτες καρδιολόγους, προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα υποστελέχωσης της Καρδιολογικής Κλινικής

Νοσοκομείο Διδυμοτείχου: Με ιδιώτες καρδιολόγους, προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα υποστελέχωσης της Καρδιολογικής Κλινικής

Με ιδιώτες καρδιολόγους για τους οποίους ζήτησε την παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, προσπαθεί να λύσει το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε στην λειτουργία της Καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου και ανέδειξε το Evros-news.gr, ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης.

Ως γνωστόν από τον Ιανουάριο η κλινική λειτουργεί με 2 από τους 4 μόνιμους καρδιολόγους της, αφού οι άλλοι δυο  βρίσκονται σε αναστολή. Η πρόσφατη απουσία από τα καθήκοντα του ενός εκ των δυο ιατρών που απέμειναν λόγω ενός προβλήματος υγείας, έφερε σε οριακή κατάσταση την λειτουργία της κλινικής. Με τους επικουρικούς γιατρούς από το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης να μην μπορούν να βοηθήσουν, πέρα από το ωράριο 3 το μεσημέρι μέχρι τις πρωινές ώρες, κάνοντας τις εφημερίες που τους αναλογούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Νοσοκομείο Διδυμοτείχου: Σοβαρό πρόβλημα στην Καρδιολογική Κλινική, που έμεινε με ΜΟΝΟ ΕΝΑ γιατρό!!!

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης αναγνώρισε την σοβαρότητα της κατάστασης, λέγοντας πως δεν υπάρχει διαθεσιμότητα καρδιολόγων σε όλη την Περιφέρεια γι’ αυτό και δεν υπήρξε άμεση λύση. Αυτός ήταν ο λόγος που ζήτησε την  παρέμβαση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, ο οποίος με έγγραφό του, προσκαλεί τους καρδιολόγους της περιοχής να ενισχύσουν την κλινική με μια ειδική σύμβαση, όχι μόνο στην απουσία των γιατρών, αλλά και στην ενίσχυση της πρωινής λειτουργίας είτε σε εφημερίες είτε σε εξωτερικά ιατρεία.

«Δεν είναι πολλές  οι δυνατότητες μας», ανέφερε ο κ. Τσαλικάκης, προσθέτοντάς ότι περιμένουν την επιστροφή του γιατρού που ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία γι’ αυτό, αλλά και την εξέλιξη που θα υπάρξει με τους δύο γιατρούς που βρίσκονται σε αναστολή.

Όλα δείχνουν προς το παρόν, ότι ελευθεροεπαγγελματίες καρδιολόγοι θα στελεχώσουν την κλινική, ώστε να αποκατασταθεί το προσωρινό πρόβλημα λειτουργίας της.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*