Καραγιάννης από Κήπους: Σε ένα χρόνο ξεκινάει η κατασκευή της νέας γέφυρας με Τουρκία

Καραγιάννης από Κήπους: Σε ένα χρόνο ξεκινάει η κατασκευή της νέας γέφυρας με Τουρκία

-Ψηλά στις προτεραιότητές μας τα έργα που υλοποιούνται στην περιοχή του Έβρου

-Αναβάθμιση της γεωστρατηγικής θέσης της Αλεξανδρούπολης, του Έβρου και συνολικά της Θράκης

Το Τελωνείο των Κήπων επισκέφθηκε χθες ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αρμόδιος για τις Υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, με αφορμή την παρουσία του στον Έβρο για συμμετοχή σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Ορεστιάδα.

Κατά την επίσκεψη του  υπογράμμισε την προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση στα έργα που υλοποιούνται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Σημειώνοντας παράλληλα ότι η παρουσία του στην πρωτεύουσα του Έβρου, για δεύτερη φορά σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός μήνα, είναι ενδεικτική της υψηλής θέσης που κατέχει η περιοχή στην ατζέντα του κυβερνητικού σχεδιασμού, δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Ψηλά στις προτεραιότητές μας τα έργα που υλοποιούνται στην περιοχή”

«Με αυτό τον τρόπο θέλουμε να τονίσουμε, και σε κυβερνητικό επίπεδο, πόσο υψηλά στις προτεραιότητές μας είναι τα έργα που υλοποιούνται στην περιοχή, από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ο σχεδιασμός μας, το μεγάλο πλάνο έργων που έχουμε δρομολογήσει, στοχεύει στην αναβάθμιση της γεωστρατηγικής θέσης της Αλεξανδρούπολης, του Έβρου και συνολικά της Θράκης».

Ο κ. Καραγιάννης έκανε ειδική αναφορά στα έργα της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού της Αλεξανδρούπολης και της Γέφυρας των Κήπων καθώς και σε δρομολογημένα σιδηροδρομικά έργα.

«Έχει ήδη αρχίσει η κατασκευή της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού της Αλεξανδρούπολης, ενώ έχουμε προχωρήσει στη δημοπράτηση σιδηροδρομικών έργων που θα αλλάξουν τον χάρτη των μετακινήσεων και θα συνδέσουν τον σιδηρόδρομο με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Βρίσκομαι εδώ, στη Γέφυρα Κήπων, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς και τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Εγνατία Οδός ΑΕ», Κωνσταντίνο Κουτσούκο, για να δούμε πώς προχωρά μία υποχρέωση της ελληνικής Πολιτείας που τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς, δεν είχε εκπληρώσει. Αυτή η εκκρεμότητα, όμως, κλείνει.

Ήδη αναθέσαμε την οριστική μελέτη και σε ένα χρόνο θα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην κατασκευή του μεγάλου αυτού έργου που έχει ανάγκη η περιοχή, που έχει ανάγκη όλη η χώρα», δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Η νέα γέφυρα των Κήπων θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται σε 12 μήνες, όταν και θα παραδοθεί από την “Εγνατία Οδό ΑΕ” η μελέτη. Η νέα γέφυρα που θα κατασκευαστεί παράλληλα με την σημερινή, θα είναι
καλωδιωτή και τετράιχνης διατομής.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αρμόδιος για τις Υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης μίλησε στην ημερίδα που διοργάνωσε το Τμήμα Δασολογίας, Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και ο Δήμος Ορεστιάδας, με θέμα «Βιώσιμες και Ασφαλείς Πόλεις».