Διδυμότειχο: Καταδίωξη και σύλληψη διακινητή που μεταφέροντας λαθρομετανάστες έκανε επικίνδυνους ελιγμούς στον κάμπο Ισαακίου

Διδυμότειχο: Καταδίωξη και σύλληψη διακινητή που μεταφέροντας λαθρομετανάστες έκανε επικίνδυνους ελιγμούς στον κάμπο Ισαακίου

Συνελήφθη χθες (25-5-2022) το πρωί, σε αγροτική οδό του οικισμού Ισαακίου Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας ένας αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ μετά την ακινητοποίηση του οχήματος επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο δράστης στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ για τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος έχει δηλωθεί κλοπή την 21-5-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Κατασχέθηκα ντο παραπάνω όχημα, ένα ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας και χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.