Σαμοθράκη: Τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη συνάντησε για την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία ο δήμαρχος Ν.Γαλατούμος

Σαμοθράκη: Τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη συνάντησε για την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία ο δήμαρχος Ν.Γαλατούμος

Συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, για το θέμα της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας που συνδέει την Σαμοθράκη με Αλεξανδρούπολη και Λήμνο, είχε χθες στο υπουργείο ο δήμαρχος του νησιού Νίκος Γαλατούμος.

Μετά το θέμα που προέκυψε και έφερε στην δημοσιότητα το Evros-news.gr, με τις εξελίξεις στον διαγωνισμό του αρμόδιου υπουργείο για την ακτοπλοϊκή σύνδεση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ο κ.Γαλατούμος τηρώντας την υπόσχεση που έδωσε για άμεση συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό, πραγματοποίησε το ραντεβού πού είχε δεσμευτεί. Στο γραφείο του κ.Πλακιωτάκη τον συνόδεψαν οι βουλευτές Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Τάσος Δημοσχάκης (άγνωστο γιατί απουσίαζε ο τρίτος Σταύρος Κελέτσης αν και συχνά επικαλείται ότι και κάτοικος Σαμοθράκης) και η δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Καραμήτσου-Γιαννέλου.

Διαβάστε ακόμα-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Επιστροφή SAOS Ferries-Μανούση με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ στη γραμμή Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη τα καλοκαίρια 2023-2026

Όπως ανακοίνωσε στην προσωπική του σελίδα ο δήμαρχος Νίκος Γαλατούμος:

“Συζητήσαμε για το θέμα της θαλάσσιας συγκοινωνίας και των αιτημάτων του Δήμου μας. Όπως έχουμε βγάλει πρόσκληση, θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο στις 12 η ώρα Δημοτικό Συμβούλιο δια ζώσης, για να μπορέσουν να τοποθετηθούν όλοι οι φορείς και σύλλογοι του νησιού, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέσα ασφαλείας λόγω COVID 19. Η ενημέρωση σας φυσικά και κρίνεται απαραίτητη, αλλά θα γίνεται από επίσημα μέσα ενημέρωσης όπως το ΔΣ και επίσημες ανακοινώσεις από τον Δήμο και όχι από διάλογο στο Facebook”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, ο κ.Γαλατούμος ζήτησε από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη να μην διαταραχθεί η κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη, να τηρήσει την παλαιότερη δέσμευση του για 12μηνη επιδότηση της συγκεκριμένης γραμμής από την Πολιτεία και φυσικά όσα υλοποίησε από το 2019 ο ίδιος και η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, δίνοντας λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν έως τώρα προβλήματα.

Ο κ.Πλακιωτάκης από την πλευρά του, είπε πως άκουσε με πολύ προσοχή τις απόψεις του δημάρχου Νίκου Γαλατούμου και των παριστάμενων βουλευτών και θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στη συνέχεια.

Συνάντηση Γαλατούμου και με Πέτσα

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Σαμοθράκης Νίκος Γαλατούμος πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, συνοδευόμενος από την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο για θέματα παιδείας, αθλητισμού, Πρόεδρο της Επιτροπής τουρισμού και υπεύθυνη του κάμπινγκ Κατερίνα Καραμήτσου-Γιαννέλου. Συζητήθηκαν θέματα και χρηματοδοτήσεις για νέα έργα του δήμου Σαμοθράκης από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και σύντομα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.