Διδυμότειχο: Το “Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης” κάνει στάση στο 1ο Γυμνάσιο

Διδυμότειχο: Το “Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης” κάνει στάση στο 1ο Γυμνάσιο

Το ‘’Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης” κάνει στάση το Σάββατο 28/5από τις 9:00 το πρωί έως τις 13:00  στο προαύλιο του  1ου Γυμνασίου Διδυμοτείχου , όπου ο Δήμος Διδυμοτείχου και η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης καλούν τους μαθητές να συμμετέχουν.


«Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης», περιλαμβάνει διαδραστικά παιχνίδια όπως Puzzles, Φιδάκι, Τσουβαλοδρομίες, Memories, Ψάρεμα, Bowling κλπ.. Σκοπός της δράσης είναι η εξοικείωση των παιδιών με την ιδέα της ανακύκλωσης ώστε με τη σειρά τους να παροτρύνουν τους μεγαλύτερους για ενεργό και συνειδητή συμμετοχή. Παράλληλα τα παιδιά θα εκπαιδευτούν στην ορθή χρήση του μπλε κάδου, στα υλικά που δέχεται και γενικά στη διαδικασία της ανακύκλωσης, αποδεικνύοντας ότι η ανακύκλωση συσκευασιών μπορεί να είναι εύκολη και διασκεδαστική εκτός από απαραίτητη για την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συνεργείο συνεργατών της ΕΕΑΑ θα διανέμει έντυπο ενημερωτικό υλικό, μαγνητάκια και τσάντες ανακύκλωσης.

Τέλος είναι καθήκον μας ,ως μέλη της κοινωνίας των πολιτών, να αλλάξουμε τρόπο ζωής και να αναλάβουμε δράση και ενεργό συμμετοχή, όχι μόνο ατομικά αλλά και συλλογικά, ούτως ώστε να επιλυθούν τωρινά ή μελλοντικά περιβαλλοντικά ζητήματα.

Ας ευαισθητοποιήσουμε λοιπόν τα παιδιά μας από μικρά, γιατί το μέλλον αυτού του πλανήτη τους  ανήκει.