Σαμοθράκη: Σημαντική τουριστική επένδυση 1,1 εκατ. ευρώ του “Samothraki Beach” , εξασφάλισε κρατική επιδότηση

Σαμοθράκη: Σημαντική τουριστική επένδυση 1,1 εκατ. ευρώ του “Samothraki Beach” , εξασφάλισε κρατική επιδότηση

Μια νέα τουριστική επένδυση ύψους 1.112.701,86 ευρώ θα υλοποιηθεί στην Σαμοθράκη και μάλιστα θα υπάρξει και σημαντική οικονομική ενίσχυση από την Πολιτεία για την υλοποίηση της.

Μάλιστα με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Χρήστος Μέτιος, έγινε υπαγωγή της επένδυσης αυτής που αφορά την επέκταση του κορυφαίου ξενοδοχείου του νησιού, του “Samothraki Beach” το οποίο βρίσκεται στις Μακρυλιές Σαμοθράκης, στο καθεστώς
ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων. Μετά την υλοποίηση της, το ξενοδοχείο θα διαθέτει συνολικά 73 κλίνες και 35 δωμάτια ή διαμερίσματα ως ακολούθως:34 δίκλινα δωμάτια (14 υφιστάμενα και 20 νέα) με συνολικά 68 κλίνες & 1 υφιστάμενο πεντάκλινο διαμέρισμα (σουίτα) με 5 κλίνες.

Η απόφαση του κ.Μέτιου που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, αναφέρει:

“Υπαγωγή επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με δ.τ. «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ Α.Ε.» στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του Ν.4399/2016, όπως ισχύει, και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 αυτού (A΄ κύκλος) επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με δ.τ. «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ Α.Ε.» που αναφέρεται στην Επέκταση ξενοδοχείου Samothraki Beach στις Μακρυλιές Σαμοθράκης, ώστε μετά την επένδυση να διαθέτει συνολικά 73 κλίνες και 35 δωμάτια ή διαμερίσματα ως ακολούθως:34 δίκλινα δωμάτια (14 υφιστάμενα και 20 νέα) με συνολικά 68 κλίνες & 1 υφιστάμενο πεντάκλινο διαμέρισμα (σουίτα) με 5 κλίνες, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 1.112.701,86€ (ευρώ) και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 1.112.701,86€ (ευρώ).

Το ποσό της Κρατικής Ενίσχυσης με τη μορφή της ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ, ανέρχεται συνολικά στις 610.201,02 €.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕΤΙΟΥ

ΕΝΤΑΞΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ