Ζαμπούκης: «Η Αλεξανδρούπολη προχωράει μπροστά! Διεκδικούμε έργα ανάπλασης πάνω από 8 εκατομμύρια ευρώ»

Ζαμπούκης: «Η Αλεξανδρούπολη προχωράει μπροστά! Διεκδικούμε έργα ανάπλασης πάνω από 8 εκατομμύρια ευρώ»

Με μια… πανηγυρική  ανακοίνωση, που περισσότερο μοιάζει με… προεκλογικό μανιφέστο και απολογισμό, ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης αναφέρεται στην ολοκλήρωση των μελετών για έργα ύψους 8 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα… επιτίθεται στην αντιπολίτευση και κυρίως στον πρώην δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, αν και δεν τον κατονομάζει. Όπως λοιπόν αναφέρει:
“Κοιτώντας στα μάτια αποκλειστικά και μόνο τους συνδημότες και τις συνδημότισσες μου θέλω να μοιραστώ μαζί τους την χαρά, αλλά και την αγωνία μου.
Παρά τις τρικλοποδιές που το παλιό γνωστό σύστημα καθημερινά μας έβαλε, παρά τις ενστάσεις σε κάθε δυνατή δομή ελέγχου, που τελικά όλες πανηγυρικά απορρίφθηκαν, παρά τις χρονικές καθυστερήσεις που μας ανάγκασαν να κόψουμε το νήμα πραγματικά την τελευταία στιγμή,  ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ, μέσω του Αναπτυξιακού Οργανισμού που συνέστησε, από κοινού με τους συνοδοιπόρους μας στις δυσκολίες και τις προκλήσεις, τους Δήμους Σουφλίου και Σαμοθράκης, πέτυχε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να ωριμάσει το σύνολο των μελετών για ένα έργο- σημαία για την Αλεξανδρούπολη: την ανάπλαση ενός μεγάλου κομματιού του παραλιακού μας μετώπου, σε συνδυασμό με νέους και ανακαινισμένους χώρους πολιτισμού: Το δημοτικό μας θέατρο, μια μουσική σκηνή στην παλιά αποθήκη του ΟΣΕ, ένα ολοκαίνουριο και απόλυτα ασφαλές υπαίθριο θέατρο- στολίδι στο Πάρκο Προσκόπων.

ΜΕΣΑ ΣΕ 45 ΜΕΡΕΣ, όλες και όλοι, μόνιμοι συνεργάτες και εξωτερικοί του Δήμου μας και του Αναπτυξιακού Οργανισμού, εργάστηκαν νυχθημερόν, προκειμένου αυτές οι μελέτες να υποβληθούν έγκαιρα για χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης και να διεκδικούμε σήμερα με αξιώσεις ΕΡΓΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 8 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ!   Και ο στόχος επιτεύχθηκε!
Σε αυτήν την κατεύθυνση, θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω όσους εξειδικευμένους σε απαιτητικά τεχνικά αντικείμενα συνέδραμαν, Αλεξανδρουπολίτες, Αθηναίους, Τρικαλινούς, Θεσσαλονικείς, Τριπολίτες, που επιστρατεύτηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, προκειμένου αυτό το όραμα να μην μείνει ανεκπλήρωτο. Και ασφαλώς και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, και τον εκλεκτό προϊστάμενό της, ο οποίος αφού αποδέχτηκε ότι οι χρόνοι δεν επαρκούσαν προκειμένου τα αξιόλογα στελέχη του να εκπονήσουν τις μελέτες, σε κλίμα αγαστής συνεργασίας εργάστηκε αδιάκοπα για να τελεσφορήσει ο κοινός μας στόχος.
Με το βλέμμα λοιπόν στραμμένο στην επίτευξη της χρηματοδότησης και στην υλοποίηση ενός έργου πνοής που θα αλλάξει την αισθητική της πόλης και θα αναβαθμίσει το επίπεδο ζωής των συμπολιτών μας, δηλώνω ρητά σε όλες και όλους σας ότι η ιδιοτέλεια, ο παλαιοκομματισμός, η μιζέρια, ο λαϊκισμός και ο τυχοδιωκτισμός δεν έχουν θέση στη σημερινή μας πόλη.
Και ασφαλώς, δεν έχουν θέση σε κανένα αύριο. Και εμείς, αυτή η Δημοτική Αρχή, τα παλιά και τα νέα της στελέχη, από κοινού με τους πολίτες είμαστε οι ΕΓΓΥΗΤΕΣ για αυτό το ΦΩΤΕΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ, μακριά από τα σκοτεινά γραφεία που κυβερνούσαν μέχρι πρότινος την πόλη μας.

ΥΓ. Μερικά ερωτήματα για σκέψη προς το γνωστό παλιό πολιτικό σύστημα:
  1. Θα πείτε στους πολίτες ότι όλες οι ενστάσεις που έχετε κάνει για να προσβάλετε την νομιμότητα αυτής της προγραμματικής σύμβασης απορρίφθηκαν; Μάλλον όχι, αφού  εσείς «ξέρετε καλύτερα» από τους δικαστές και τους ελεγκτές…..
  2. Θα πείτε ότι οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου αποδέχτηκαν ότι δεν προλαβαίνουν να κάνουν οι ίδιες τις μελέτες μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα; Μάλλον όχι, αφού ήσασταν παρών, αλλά δεν σας συμφέρει….
  3. Θα πείτε ότι επιχειρήσατε με κάθε τρόπο να μπλοκάρετε την διεκδίκηση αυτού του έργου και ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΣΑΣ αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε συνδρομή από κάθε πιθανό, αξιόλογο και αξιόπιστο συνεργάτη από όλη την χώρα; Μα, δεν θα πείτε τίποτα γιατί γνωρίζετε ότι ο μόνος σας στόχος είναι να μην γίνει τίποτε στην Αλεξανδρούπολη, γιατί στη δική σας την συνείδηση θα το καρπωθεί η Δημοτική Αρχή και αυτό δεν το θέλετε….
  4. Θα ομολογήσετε ότι αυτά τα χρήματα των μελετών θα τα πάρουμε πίσω με την έγκριση του προγράμματος; Ή γιατί δεν λέτε ότι αυτές οι μελέτες αν τις δημοπρατούσε η τεχνική μας υπηρεσία θα είχαν προϋπολογισμό κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ(!) ;  Όχι, ούτε αυτές τις αλήθειες μπορείτε να εκστομίσετε….
  5. Αγαπητοί, τα πρακτικά των επιτροπών υπογράφονται ανά παραδοτέο και βάσει των όρων της προγραμματικής. Ε, αυτά τα ψιλά γράμματα της νομιμότητας μπορεί και να μην τα γνωρίζετε!