Σουφλί: Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία απ’ το Αστυνομικό Τμήμα

Σουφλί: Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία απ’ το Αστυνομικό Τμήμα

Πραγματοποιήθηκαν ακόμη μία χρονιά τα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία της περιφέρειας του Αστυνομικού Τμήματος Σουφλίου, μαθήματα που καθιερώθηκαν από το 2013 και συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Αστυνομικοί του Α.Τ. Σουφλίου και του Αστυνομικού Σταθμού Μικρού Δερείου, επισκέφτηκαν τα σχολεία της περιοχής με το κάτωθι πρόγραμμα:

Το μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής εστίαζε στο πως πρέπει οι μαθητές να κυκλοφορούνε πεζοί, πως να κυκλοφορούνε με το ποδήλατο, πως να συμπεριφέρονται μέσα στο αυτοκίνητο ως επιβάτες, ως οδηγοί. Επίσης δόθηκε μεγάλη βάση σε 2 Λέξεις – Κλειδιά που σώζουν ΖΩΕΣ : ΖΩΝΗ – ΚΡΑΝΟΣ.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν από την παρουσία των Αστυνομικών στα σχολεία τους και χάρηκαν πολύ για τα δωράκια που έλαβαν: ένα Αστυνομικό περιοδικό, ένα γλύκισμα κι ένα αυτοκόλλητο με συμβουλές.

Θλιβερή διαπίστωση των Αστυνομικών είναι η μείωση του πληθυσμού στα χωριά, η μεγάλη αστυφιλία και η εσωτερική κι εξωτερική μετανάστευση. Ήδη από το 2013 που ξεκίνησαν τα μαθήματα έχουν κλείσει τα κάτωθι σχολεία: Μ/κο Δημοτικό Σχολείο Γονικού, Μ/κο Δημοτικό Σχολείο Πετρόλοφου, Μ/κο Σχολείο Γέρικου και Δημοτικό Σχολείο Δαδιάς.

Επίσης, έκανε εντύπωση τους Αστυνομικούς ότι  τα παιδιά στα Πομακοχώρια διψούν για τέτοιες επισκέψεις από Αρχές του τόπου και καλό είναι κι άλλοι φορείς και υπηρεσίες να κάνουν τις επισκέψεις τους εκεί, για να τους δείξουν ότι το ΕΛΛΗΝΙΚΟ κράτος είναι ΠΑΡΩΝ και έτσι να σταματήσει η προπαγάνδα κάποιων εξωγενών παραγόντων.

Ευχόμαστε την επόμενη σχολική χρονιά να ξαναγίνουν αυτά τα μαθήματα και οι παρουσιάσεις κυκλοφοριακής αγωγής με ΑΠΑΝΤΕΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ. Αρκεί να τηρηθούν αυτά που γράφει το αυτοκόλλητο που μοιράστηκε στους μαθητές…