ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: “Ξήλωσε” και έδιωξε όλο το “σύστημα” και “παρεάκι” Καμελίδη ο Ζαμπούκης

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: “Ξήλωσε” και έδιωξε όλο το “σύστημα” και “παρεάκι” Καμελίδη ο Ζαμπούκης

Με δυο εξελίξεις που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες τον δήμο Αλεξανδρούπολης, ολοκληρώθηκε μια διαδικασία η οποία ξεκίνησε εδώ και μερικούς μήνες απ’ τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη.

Αν και πολλοί… δεν του το ‘χαν, τελικά με την απομάκρυνση της Αλεξάνδρας Ποϊραζίδου από το Πολυκοινωνικό του δήμου Αλεξανδρούπολης και την αποχώρηση της Κρυσταλλένιας  Μπαμπούρα από την θέση του άμισθου (λέμε τώρα) ειδικού συνεργάτη του δημάρχου Αλεξανδρούπολης με αρμοδιότητα στην “Γραμμή Δημότη”,  ο κ.Ζαμπούκης “καθάρισε” και… ξήλωσε όλο το “σύστημα” του πρώην στενού συνεργάτη του Αντώνη Καμελίδη απ’ τον δήμο.
Δείχνοντας πυγμή και αποφασιστικότητα που ελάχιστοι περίμεναν και πίστευαν ότι μπορεί να επιδείξει, από τα τέλη του 2021 και ως τώρα, με συγκεκριμένες κινήσεις όχι μόνο δεν αποδείχθηκε και δεν έκανε πίσω στις απαιτήσεις που είχε όλο αυτό το “παρεάκι” που έχει γύρω του και επηρεάζει καθοριστικά ο πρώην στενός συνεργάτης του κ.Καμελίδης, αλλά έναν-έναν με έξυπνες και κυρίως αποφασιστικές ενέργειες, τους απομάκρυνε.

Ξεκίνησε με τρεις δημοτικούς συμβούλους

Από τον πρώην Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Κυριάκο Αραμπατζή που ήταν και παραμένει καθημερινός συνομιλητής του Καμελίδη, τον επίσης πρώην Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών Γιώργο Κιζιρίδη (τον “παραμύθιαζε” ο Αντώνης πως μπορεί να είναι και υποψήφιος δήμαρχος) και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Κολιό.
Για να φτάσουμε εσχάτως στην προσωπική φίλη και “κολλητή” Αλεξάνδρα Ποϊραζίδου που έκανε άνω-κάτω το Πολυκοινωνικό, αλλά και την επίσης φίλη του Κρυσταλλένια Μπαμπούρα.  Μάλιστα προκαλεί  πραγματικά θυμηδία, να βλέπει ή να ακούει κανείς ανθρώπους, όπως τον πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Κολιός, μόλις στα τέλη του 2021 έχασε την έμμισθη θέση του, να “ανακαλύπτει” ξαφνικά την… αντιπολίτευση στον δήμαρχο.
Σε καθημερινή βάση τόσο από την ραδιοφωνική του εκπομπή όσο και από το σάιτ του σταθμού του, όσοι παρελαύνουν ή όσα γράφονται είναι αρνητικά για την δημοτική αρχή. Μέχρι τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου όλα έβαιναν καλώς προφανώς, αλλά από τον Γενάρη και μετά ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος θυμίζει τον Κολιό που άκουγαν ή διάβαζαν οι πολίτες του δήμου Αλεξανδρούπολης μετά το Νοέμβριο του 2018, τότε να τα… χώνει στον πρώην δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη. 
Κι όλα αυτά, επειδή ο Γιάννης Ζαμπούκης δεν αποδέχτηκε την “εκβιαστική” απαίτηση του με γραπτή επιστολή, να γίνει πρόεδρος ΔΕΥΑΑ, με αντιπρόεδρο τον Αραμπατζή. Έχει λοιπόν “ανακαλύψει” πλέον όλους αυτούς τους πέντε μήνες την… αντιπολίτευση και καθημερινά σχεδόν αναδεικνύει προβλήματα που υπήρχαν στο δήμο και τα προηγούμενα 2,5 χρόνια.
Τότε όλα τα έβλεπε καλώς καμωμένα, τουλάχιστον δημόσια και στην ραδιοφωνική του εκπομπή, όπου σπάνια αναδείκνυε ζητήματα τα οποία παρουσίαζαν τα υπόλοιπα τοπικά ΜΜΕ. Μόλις χάθηκε ο μισθός του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και κάποιες άλλες δημοτικές καταχωρίσει ή διαφημίσεις, όλα έγιναν… μαύρα και άραχνα.

Παίρνουν… γραμμή από Καμελίδη

Είναι επίσης ξεκάθαρο από τις τοποθετήσεις του ίδιου, του Αραμπατζή και του Κιζιρίδη στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου ότι εκφράζουν τις απόψεις που τους εισηγείται ο… Αντώνης Καμελίδης. Μην αποκλείεται λοιπόν και τους τρεις αυτούς, μαζί με τις Ποϊραζίδου, Μπαμπούρα, να τους δούμε υποψηφίους το 2023 με συγκεκριμένο πρόσωπο, του οποίου κυκλοφορεί ήδη το όνομα.
Πολλοί μάλιστα γνωρίζουν ότι έχει αναλάβει την επικοινωνιακή του προβολή ο Καμελίδης, για να τον “σπρώξει” ως υποψήφιο δήμαρχο Αλεξανδρούπολης. Άλλωστε και ο ίδιος ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Στάθης Ασπιώτης, γιατί περί αυτού πρόκειται,  δεξιά και αριστερά λέει ότι θα διεκδικήσει τη θέση του δημάρχου στις επόμενες εκλογές και πως συνεργάζεται επικοινωνιακά και είχε αναλάβει την προβολή του ο πρώην στενός συνεργάτης του Γιάννη Ζαμπούκη.
Μάλιστα ο Ασπιώτης δηλώνει αποφασισμένος να… τραβήξει ως το τέλος την προσπάθεια αυτή και να ορθώσει το πολιτικό του… ανάστημα στις δημοτικές εκλογές 2023. Προς το παρόν βέβαια όλοι μαζί αναλώνονται σε… ψαροφαγίες και σχετικές δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τουλάχιστον να προβάλλουν τα… χταποπόδαρα που είχε επιλέξει ως μια από τις εικόνες-σήμα κατατεθέν της Αλεξανδρούπολης ο Καμελίδης στα σποτάκια της τουριστικής προβολής για την οποία ήταν υπεύθυνος του δήμου.

Προκαλούν τη νοημοσύνη Ποϊραζίδου, Μπαμπούρα

Να σημειώσουμε επίσης, με αφορμή τις συνεχιζόμενες ραδιοφωνικές συνεντεύξεις τον τελευταίο καιρό της Αλεξάνδρας Ποϊραζίδου και της Κρυσταλλένιας Μπαμπούρα, που ανήκουν όπως είπαμε επίσης στο… περιβάλλον και το “παρεάκι” Καμελίδη, ότι δεν πρέπει να προκαλούν τη… νοημοσύνη όσων γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα.
Για παράδειγμα, η κ.Ποϊραζίδου, μετά την απομάκρυνση της οποίας μάθαμε ότι εργαζόμενες στην παρασκευή φαγητού για τους ωφελούμενους… έστησαν γλέντι αφού η κατάσταση με την συμπεριφορά της είχε γίνει αφόρητη λόγω του αυταρχικού της χαρακτήρα, προσπαθεί τώρα να αποποιηθεί τις ευθύνες της για περιπτώσεις στις οποίες η ίδια… σήκωσε πολύ τους τόνους,
Κι αναφερόμαστε στην αθώωση των πρώην Προέδρων του Πολυκοινωνικού Αντώνη Βαμβακερού και Χρήστου Γερακόπουλου, αλλά και της Διευθύντριας Χρύσας Γιαννάκου (την είχε… κρεμάσει στα “μανταλάκια” της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ) για το περιβόητο θέμα τόνων ακτινιδίων, που το Evros-news.gr είχε αναδείξει.
Δική της επιλογή ήταν να αναθέσει την υπόθεση και τον χειρισμό της νομικά, στον δικηγόρο γαμπρό της, τον γιο του πρώην υπουργού Απόστολου Φωτιάδη και όπως λένε έμπειροι νομικοί που γνωρίζουν τα ζητήματα αυτά, δεν φρόντισε να “δέσει” την υπόθεση. Τουλάχιστον να παρουσιάσει κάποια στοιχεία που θα στήριζαν την προσπάθεια η οποία έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα για να μάθει ο κόσμος πως υπήρχε κάποιο… σκάνδαλο.

Δικαιολόγησε τις προσλήψεις κόρης και αδερφής

Όπως είναι προκλητικό να απαντάει η κ.Ποϊραζίδου σε ερώτηση του τέως Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης Δημήτρη Κολιού για την πρόσληψη της κόρης και της αδερφής της στο Πολυκοινωνικό, ότι… δεν έγινε και τίποτα και κανένα ηθικό ζήτημα δεν υπάρχει επειδή η ίδια είναι επικεφαλής στην συγκεκριμένη δομή. Και ήταν σίγουρα μεγάλο λάθος και του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη που την στήριξε στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Κι επειδή μίλησε για εμπάθεια προς το πρόσωπο της για την συνεργασία με την ΚΟΙΝ.ΣΕΠ ΑμεΑ και τις προσλήψεις στο Πολυκοινωνικό, όταν παριστάνεις τον διαπρύσιο κήρυκα της ηθικής και της εντιμότητας, δεν μπορείς να λες επί λέξη: “Να υπήρχαν συγγενικά μου πρόσωπα στην σύμβαση. Δηλαδή όποιος έχει επίθετο Ποϊραζίδου δεν έχει δικαίωμα να εργαστεί; Κάποιος που έχει 50% αναπηρία και έχει επίθετο Ποϊραζίδου δεν έχει δικαίωμα να εργαστεί σε μια τέτοια δομή;”.
Μόνο που δεν μιλάμε για οποιαδήποτε Ποϊραζίδου, αλλά για την αδερφή και την κόρη της, σε μια δομή όπως το Πολυκοινωνικό, όπου η ίδια είναι Πρόεδρος. Τι λογική… παλιού ΠΑΣΟΚ, στο οποίο ακόμα έως τώρα παραμένει και Γραμματέας Νομαρχιακής Έβρου είναι αυτή από την “κολλητή” του Καμελίδη;

Αμισθί και συγχρόνως έμμισθη

στην ΤΙΕΔΑ πως γίνεται;

Όσο για την Κρύστα Μπαμπούρα, πήρε και αυτή… σβάρνα τα ραδιόφωνα ή άρχισε να στέλνει προσωπικά e-mail στα τοπικά ΜΜΕ με τον απολογισμό και τις απόψεις της για την γραμμή εξυπηρέτησης Δημότη, η οποίατον Ιανουάριο του 2021 της ανατέθηκε με επίσημη απόφαση του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη και συμμετείχαν αρκετοί ακόμα εθελοντές που προσέφεραν καθημερινά σε αυτό.
Ενοχλήθηκε όπως είπε, γιατί αποφασίστηκε ναανατεθεί σε ιδιωτική επιχείρηση, call center,  λόγω υποστελέχωσης και έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού, όπως είπε ο κ.Ζαμπούκης. Κι αυτή είναι η αλήθεια. Εκείνο το αμισθί σύμβουλος του γιατί το επαναλαμβάνει; Έμμισθη υπάλληλος της ΤΙΕΔΑ είναι από τις αρχές του 2022 και για 6 μήνες.
Στην ΤΙΕΔΑ όπου ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου, παραιτήθηκε τον Οκτώβριο του 2021 και λίγο αργότερα προσελήφθη. Μάλιστα για την θέση έκανε αίτηση και άλλη μία κυρία, αλλά απορρίφθηκε επειδή ήταν Πανεπιστημιακής Μόρφωσης ενώ η προκήρυξη έγινε για… Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που ήταν η κ.Μπαμπούρα, όπως αναφέρει και η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΗΣ στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ (ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΠΑΜΠΟΥΡΑ-ΤΙΕΔΑ).
Αυτό το αμισθί και την… εθελοντική προσφορά γιατί λοιπόν το επαναλαμβάνει όταν θα εισπράξει πάνω από 6.000 ευρώ ως υπάλληλος της ΤΙΕΔΑ; Όταν στην Γραμμή Δημότη υπήρχαν και άλλοι που προσέφεραν εθελοντικά, αλλά πάντως σύμβαση έμμισθης συνεργασίας με την ΤΙΕΔΑ ή άλλη δημοτική επιχείρηση δεν υπέγραψαν.

Τους “χρησιμοποιεί” για την… πάρτη του

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν, τελικά ο… Γιαννάκης όπως αποκαλούσαν το δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη και κάποιοι από το “παρεάκι” Καμελίδη, τους “καθάρισε” σαν… αυγό.  Ξήλωσε όλο αυτό το σύστημα το οποίο όλα δείχνουν πως θα πάει “πακέτο” και ελεγχόμενο πλήρως από τον πρώην στενό συνεργάτη του δημάρχου Αλεξανδρούπολης στον Στάθη Ασπιώτη που…  ονειρεύεται να εκλεγεί δήμαρχος.
Δεν καταλαβαίνει όμως ότι αυτό που έγινε στην περίπτωση Ζαμπούκη και έχει ξαναγίνει απ’ τον Καμελίδη το 2010 μετά την εκλογή του Βαγγέλη Λαμπάκη με τον οποίο τότε συνεργαζόταν επικοινωνιακά, μπορεί να το υποστεί και αυτός, αν γίνει κανένα… τεράστιο θαύμα και εκλεγεί; (λέμε τώρα και καμιά… υπερβολή για να περνάει η ώρα).
Γιατί ο Αντώνης Καμελίδης αυτό που κάνει είναι να “χρησιμοποιεί” τους πάντες για την… πάρτη του, να οικειοποιείται την προσπάθεια τους και να εμφανίζεται ως “στρατηγός” της νίκης, ενώ αδίστακτα στο παρασκήνιο υπονομεύει και οργανώνει να προκαλέσει κακό ακόμα και σε αυτούς που τον έκαναν… πρώτο μάγκα και τον ξαναέβαλαν στο επικοινωνιακό προσκήνιο της περιοχής.
Κάποιοι το αντιλήφθηκαν, έστω και αργά και αποστασιοποιήθηκαν από το… πολύ τοξικό του περιβάλλον, αφού δεν δίστασε ακόμα και να μεθοδεύσει “ζημιά” στην επαγγελματική τους ύπαρξη. Όταν όμως υπάρχουν “κορόιδα” σαν τον Ασπιώτη, τότε οι Καμελίδηδες πάντα θα επιβιώνουν.
Υ.Γ1: Εκείνοι οι… αγανακτισμένοι δημότες και πολίτες της Αλεξανδρούπολης που διαμαρτύρονταν και έγραφαν σε συγκεκριμένο τοπικό site γιατί ο δήμος Αλεξανδρούπολης κάνει απ’ ευθείας αναθέσεις σε θέματα τουριστικής προβολής και επικοινωνίας, υποστηρίζοντας ότι δεν προτιμώνται τοπικές επιχειρήσεις, που… χάθηκαν τελευταία; Περιμένουν καμιά καινούργια απόφαση για… PROMosion, ώστε να ξαναδιαμαρτυρηθούν;
Υ.Γ2: Αν κρίνω από το… ύψος και τις φράσεις που υπήρχαν στις δυο τελευταίες ανακοινώσεις της δημοτικής αρχής Ζαμπούκη (η μία από την παράταξη Δήμος για Όλους-Πρώτα Εσύ), ο δήμαρχος μάλλον απέκτησε νέο… λογογράφο.
Υ.Γ.3: Αποκλείεται πάντως να είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Σκεύας, ο πρώην παρουσιαστής της ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση, τον οποίο μαθαίνω απέλυσε από Επιστημονική Συνεργάτη, υπεύθυνο για τα ΜΜΕ και την προβολή του, ο βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης. Λες και ο Γιαννάκης φταίει για τα δικά του λάθη, τις αστοχίες σε δηλώσεις και ενέργειες και κυρίως την κοινοβουλευτική του απουσία.

Ο… Ναρκαλιευτής