Ο συγγραφέας του “Σασμού” που έγινε δημοφιλής τηλεοπτική σειρά φέτος στον ALPHA, θα παρουσιάσει την ερχόμενη εβδομάδα το πολυαναμενόμενο νέο του κοινωνικό μυθιστόρημα “Κατά Ιωάννη” στο νομό Έβρου.
Συγκεκριμένα ο δημοφιλής συγγραφέας θα βρίσκεται:
Την Παρασκευή 3 Ιουνίου, στις19:30, στο Resto Bar Ζαμάνθα (Δημοκρατίας 45, Διδυμότειχο) για να παρουσιάσει το νέο του βιβλίο Κατά Ιωάννη, να συνομιλήσει με τους αναγνώστες του και να υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.
Μαζί του θα είναι η Αποστολία Σαββαλάκη, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο θα αναγνώσει η Αριστέα Μιχαηλίδου. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει με μουσική η ομάδα μουσικών-χορωδών του Ε.Λ.Σ. «ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΤΕΙΧΗ».
Η εκδήλωση διεξάγεται σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Γνώση.
Το Σάββατο 4 Ιουνίου, στις 11:00, ο Σπύρος Πετρουλάκης θα βρίσκεται στην Ορεστιάδα και στο βιβλιοπωλείο Χαραλαμπίδης (Εμμ. Ρήγα 29) για να υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του να συνομιλήσει με τους αναγνώστες του.
Επίσης το Σάββατο 4 Ιουνίου, στις19:30, θα είναι στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης «Καπνομάγαζο»(Αίνου 46) για να παρουσιάσει το νέο του βιβλίο Κατά Ιωάννη, να συνομιλήσει με τους αναγνώστες του και να υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.
Μαζί του θα είναι η Αλεξάνδρα Γκουλιάμα, Φιλόλογος, Διδάκτορας ΔΠΘ, Ειδική σύμβουλος παιδείας ΑΜΘ και η Φωτεινή Σωπασή – Ρωμανίδου, Ιατρός Μικροβιολόγος–Βιοπαθολόγος.
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα αναγνώσει ο Κωνσταντίνος Παπαγιάννης, καθηγητής αγγλικής γλώσσας.
Η εκδήλωση διεξάγεται σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Βαταμίδη και τον Σύλλογο Κρητών Ν. Έβρου «Ο Μίνωας».
Πληροφορίες για το νέο βιβλίο του συγγραφέα:
Χανιά, σήμερα:
Στην Ιερά Μονή της Παναγιάς Ακρωτηριανής, ο συντηρητής έργων τέχνης Σταύρος Βεγράκης ανακαλύπτει μια αριστουργηματική και συνάμα «βλάσφημη» εικόνα, που κανείς δεν θα περίμενε να βρίσκεται σ’ ένα μοναστήρι. Ποιος είναι, άραγε, ο άγνωστος δημιουργός της, του οποίου την τέχνη χαρακτηρίζει ένας γνήσιος και απαράμιλλος ρεαλισμός, και κυρίως πώς έφτασε να ακολουθήσει μια τόσο τολμηρή τεχνική στις αγιογραφίες του;
Σε ένα ταξίδι του στη Σμύρνη ο Βεγράκης θα βρει την άκρη της ιστορίας σε ένα εντελώς απρόσμενο μέρος. Επιστρέφοντας στα Χανιά, θα του αποκαλυφθεί μια τραγική ιστορία, βαθιά θαμμένη στη μνήμη της πόλης.
Χανιά, 1900-1922:
Μια μάνα ψαλιδίζει με άκαρδο πείσμα τις φτερούγες που πάνε να φυτρώσουν στις πλάτες του παιδιού της. Ξεφεύγοντας για λίγο από το υγρό υπόγειο, τη φυλακή του, ο Ιωάννης, ένας «ατελής» άνθρωπος, πασχίζει να φτάσει στην τελειότητα. Ο νεαρός ζωγράφος τολμά το αδιανόητο, αδιαφορώντας για το τίμημα. Βλασφημία ή ωδή στον έρωτα είναι η δημιουργία του; Ποιος, όμως, μπορεί να κρίνει την τέχνη που πηγάζει από την αλήθεια της ψυχής;
Στη δίνη της ανασφάλειας και των τραγικών ιστορικών γεγονότων, δύο νέα παιδιά δεν διστάζουν να ερωτευτούν μέχρις εσχάτων. Έναν αιώνα μετά, η αγάπη, η ανθρώπινη αναλγησία και το φοβερό τέλος είναι αδύνατο να ξεχαστούν…
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Σπύρος Πετρουλάκης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, έχοντας ζήσει επίσης στο Ρέθυμνο και στα Χανιά από όπου και κατάγεται. Έχει δύο παιδιά, την Ειρήνη και τον Κωνσταντίνο. Είναι συνθέτης και στιχουργός. Τραγούδια του περιλαμβάνονται σε CD πολλών γνωστών καλλιτεχνών, ενώ έχει γράψει μουσική και τραγούδια για ντοκιμαντέρ και θεατρικές παραστάσεις. Παράλληλα, είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο Δίκτυο FM.
Ασχολείται με τη φωτογραφία (φωτογραφίες του έχουν βραβευτεί και δημοσιευτεί σε ευρωπαϊκά περιοδικά), είναι αφηγητής παραμυθιών, προπονητής και Πανελληνιονίκης στο άθλημα του Taekwondo και έχει ως χόμπι την αναρρίχηση και τις καταδύσεις.
Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν οκτώ μυθιστορήματά του για ενήλικες και επτά βιβλία για παιδιά. Το 2021 το βιβλίο του Σασμός μεταφέρθηκε στην τηλεόραση σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.