Χατζηγιάννογλου: Πήγε Αθήνα, αλλά δεν συνάντησε τον υφυπουργό Α.Συρίγο. Πήγε Κομοτηνή, δεν επισκέφθηκε το ΔΠΘ!!!

Χατζηγιάννογλου: Πήγε Αθήνα, αλλά δεν συνάντησε τον υφυπουργό Α.Συρίγο. Πήγε Κομοτηνή, δεν επισκέφθηκε το ΔΠΘ!!!

Η λειτουργία Σχολής Ψυχολογίας, με την ίδρυση 5ης έδρας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στο Διδυμότειχο, αλλά και η παραμονή της Νοσηλευτικής Σχολής, θα έπρεπε να είναι καθημερινά στην ατζέντα, στην ενασχόληση, την έννοια και τις ενέργειες του δημάρχου Διδυμοτείχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου.

Αυτός όμως φροντίζει να επιβεβαιώνει δυστυχώς συνέχεια, την ανικανότητα τόσο την δική του αλλά και συνολικά της δημοτικής του αρχής και αυτό το “πληρώνει” η πόλη, ο δήμος Διδυμοτείχου συνολικά και όλη η περιοχή. Όσα συνέβησαν το τελευταίο δεκαήμερο, δείχνουν ξεκάθαρα ότι όλα όσα προαναφέραμε ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο κ.Χατζηγιάννογλου βρέθηκε για ΤΡΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ, από τις 19 έως και 2ς Μαίου στην Αθήνα, όπως ο ίδιος δήλωσε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, αλλά επιβεβαιώνεται και από την ανάρτηση του σχετικού εγγράφου ΔΙΑΥΓΕΙΑ για τη μετακίνηση του και την πρόβλεψη για τα έξοδα της μετάβασης.

Πήρε 3 ημέρες Αθήνα, αλλά δεν κατάφερε

να συναντήσει τον Α. Συρίγο ή άλλον υπουργό

Όπως βλέπετε, πήγε για 3 ημέρες στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου και τον υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελο Συρίγο. Όπως όμως παραδέχθηκε, χωρίς ίχνος ντροπής, στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, βρέθηκε στην Αθήνα, αλλά δεν συνάντησε τον αρμόδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση υφυπουργό Παιδείας κ.Συρίγο. Οι δικαιολογίες που επικαλέστηκε ο κ.Χατζηγιάννογλου, ήταν ότι ο κ.Συρίγος είχε άλλες υπουργικές υποχρεώσεις και γι’ αυτό δεν κατάφερε να τον συναντήσει. Δηλαδή ο δήμαρχος Διδυμοτείχου ταξίδεψε στην πρωτεύουσα, έμεινε ΤΡΕΙΣ ολόκληρες ημέρες χωρίς προηγουμένως να έχει… τσεκάρει και να έχει φιξάρει ή να έχει επιβεβαιώσει και να κανονίσει ένα ραντεβού με τον αρμόδιο υφυπουργό Παιδείας για τα ΑΕΙ. 

Προσπάθησε να αποποιηθεί τις τεράστιες δικές του ευθύνες, κατηγορώντας τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχο Χρήστο Τοκαμάνη που έφερε στην πόλη τη Νοσηλευτική Σχολή, αλλά όπως είπε αυτή ήταν στο… πόδι και χωρίς βάσεις. Το ότι υπάρχει βέβαια ακόμη μέχρι και σήμερα, έστω με τα πολλά προβλήματα, τόσο λειτουργικά όσο και εγκαταστάσεων στο Διδυμότειχο, ξεχνάει ότι ο κ.Τοκαμάνης έστω και ενεργώντας εκτός πρωτοκόλλου και γραφειοκρατικών διαδικασιών του δημοσίου, την έφερε πριν από πολλά χρόνια ως δήμαρχος.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ

Κι όλα αυτά όταν είναι “ανοιχτά” ΔΥΟ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ, αυτό της έκδοσης του απαραίτητου ΦΕΚ από το υπουργείο Παιδείας και την Κυβέρνηση συνολικά για την λειτουργία του Τμήματος Ψυχολογίας του ΔΠΘ αλλά και το εξαιρετικά αμφίβολο μέλλον της Σχολής Νοσηλευτικής που αποτελεί Παράρτημα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Και η οποία μπορεί φέτος να παραμένει στο Διδυμότειχο, αλλά βρίσκεται στον “αέρα” για τα επόμενα χρόνια, με δεδομένη την εισήγηση της Συγκλήτου του ΔΙ.ΠΑ.Ε για μεταφορά της στην Αλεξανδρούπολη και ένταξη στο ΔΠΘ. Κι όμως, ο Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου δικαιολογήθηκε απλά ότι δεν κατάφερε να συναντήσει τον αρμόδιο υφυπουργό Άγγελο Συρίγο. Τρεις ημέρες τι έκανε στην Αθήνα; Βόλτες στο Κολωνάκι ή στην Ερμού;

Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου όμως δεν κατάφερε τουλάχιστον και δεν επεδίωξε,  να συναντήσει ούτε την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, από την οποία ο ίδιος και η Επιτροπή Αγώνα για την Νοσηλευτική Σχολή και την παραμονή της, έχουν ζητήσει εγγράφως συνάντηση μαζί της. Για να εκφράσουν και να εκθέσουν τις ενστάσεις, τις διαμαρτυρίες και την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο να αποτελέσει παρελθόν για το Διδυμότειχο.  Το ζήτημα λοιπόν είναι ότι ο κ.Χατζηγιάννογλου ούτε την κ.Κεραμέως κατάφερε να συναντήσει. Ακόμα και αν αυτή αρνείται να τον δεχθεί, γιατί δεν “επιστράτευσε” ή δεν ζήτησε την βοήθεια των 3 κυβερνητικών βουλευτών; Έστω του Τάσου Δημοσχάκη τον οποίο… συμβουλεύεται συχνά. Όχι να τους ζητήσει, αλλά να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ να του κλείσουν ένα ραντεβού έστω για λίγα λεπτά με τη Νίκη Κεραμέως. Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, της πιο ιστορικής πόλης του Έβρου και της Θράκης είναι.

Το μόνο που έκανε, τουλάχιστον αυτό είπε και φαίνεται από την απόφαση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, να συναντήσει τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου. Γιατί ούτε δελτίο Τύπου επίσημο εξέδωσε για τις συναντήσεις και επαφές στην Αθήνα, όταν ο δήμος Διδυμοτείχου εκδίδει ανακοινώσεις για… ψύλλου πήδημα και επουσιώδη θέματα. Πήγε δηλαδή μόνο στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και εκεί δεν είδε τον ίδιο τον υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη ή έστω τον υφυπουργό Ευάγγελο Τουρνά, αλλά τον Γενικό Γραμματέα. Όταν δήμαρχοι πολύ μικρότερων δήμων του Έβρου, όπως τις τελευταίες ημέρες ο Νίκος Γαλατούμος της Σαμοθράκης πήγε στην Αθήνα και συνάντησε τους υπουργούς Πλακιωτάκη, Πέτσα και τον υφυπουργό Αμυρά. Καλά, ας μην αναφερθούμε στον δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο, ο οποίος κάθε φορά που κατεβαίνει στην Αθήνα βλέπει και συζητάει θέτοντας θέματα με το… μισό Υπουργικό Συμβούλιο, εξασφαλίζοντας μάλιστα τεράστιες χρηματοδοτήσεις.

Δηλαδή με τόσο σοβαρά προβλήματα και ζητήματα που αφορούν το δήμο Διδυμοτείχου, αλλά κυρίως με τα… καυτά θέματα όπως είναι αυτά της Σχολής Ψυχολογίας, η οποία θα μπορούσε να λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο του 2021 και τώρα δεν γνωρίζουμε αν θα ξεκινήσει η λειτουργία της ούτε το 2023, αλλά και με τη Σχολή Νοσηλευτικής να την… εποφθαλμιά το ΔΠΘ, ο κ.Χατζηγιάννογλου δεν κατάφερε να δει έστω κάποιον Γενικό Γραμματέα στο υπουργείο Παιδείας. Έκοβε βόλτες στην Αθήνα επί 3 ημέρες ανούσια. Μα ΤΟΣΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΙΑ;

Κι αντί να κάνει την αυτοκριτική του για τις δικές του ευθύνες αλλά και της δημοτικής του αρχής συνολικά, που επί 2 ακαδημαϊκές χρονιές δεν λειτούργησε η Σχολή Ψυχολογίας, τι είπε στο δημοτικό συμβούλιο; Κάποια στιγμή θα έρθει το Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ) για την ίδρυση της. Τουλάχιστον παραδέχθηκε ότι άλλοι δήμοι… γελούν με το Διδυμότειχο, αφού την στιγμή που η Κυβέρνηση κλείνει σε άλλες περιοχές Τμήματα ΑΕΙ, θέλει να δημιουργήσει 5η Πανεπιστημιακή έδρα στο Διδυμότειχο, αλλά αυτό δυο χρόνια τώρα δεν έχει γίνει.

Ο ίδιος ο Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και η δημοτική του αρχή στάθηκαν ανίκανοι δύο χρόνια τώρα να βρουν ένα χώρο προσωρινής στέγασης της Σχολής Ψυχολογίας και να ιδρυθεί αυτή, ώστε να ξεκινήσει τη λειτουργία της και να γίνει έτσι το Διδυμότειχο 5η έδρα του ΔΠΘ. Αντί να ψάχνει δικαιολογίες, καλό ήταν να ζητήσει ένα συγνώμη από τους δημότες για αυτή την ανικανότητα του. Όχι να λέει ο δήμαρχος Διδυμοτείχου πως η μόνη αρμοδιότητα που έχει ο ίδιος και ο δήμος, είναι να προσφέρει το οικόπεδο για τη μόνιμη στέγαση της Σχολής και όλα τα άλλα πρέπει να τα κάνει η Κυβέρνηση, η Περιφέρεια και το υπουργείο με το ΔΠΘ. Όταν εδώ δύο χρόνια τώρα δεν κατάφερε να βρει τη λύση για την προσωρινή στέγαση. Προτείνοντας αρχικά τις παλιές εγκαταλειμμένες αποθήκες της Ένωσης, εκεί στην “γκιόλα” όπως την αποκάλεσε ο πρύτανης Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, δίπλα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό, υιοθετώντας την… φαεινή ιδέα του βουλευτή Τάσο Δημοσχάκη, του… εμπνευστή του τελεφερίκ στο Διδυμότειχο.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Πήγε στην Κομοτηνή, αλλά δεν επισκέφθηκε το

ΔΠΘ για να συζητήσει για την Σχολή Ψυχολογίας!!!

Μια και αναφερθήκαμε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, υπάρχει ένα ακόμα περιστατικό, ενδεικτικό της ανικανότητας και της έλειψες στοιχειώδους προγραμματισμού και κοινής λογικής του κ. Χατζηγιάννογλου. Την περασμένη Τρίτη, όπως ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο, βρέθηκε στην Κομοτηνή και συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, προκείμενο του θέσει τα προβλήματα και τα ανοιχτά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος Διδυμοτείχου, ζητώντας την επίλυση τους.

Είναι δυνατόν να βρέθηκε στην Κομοτηνή και να μην επισκέφτηκε για να συναντήσει και να συζητήσει,  με τον Πρύτανη Αλέξανδρο Πολυχρονίδη και τους συνεργάτες του, τον Αντιπρύτανη Φώτη Μάρη το θέμα της Σχολής Ψυχολογίας; Όταν το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και ο ίδιος ο κ.Πολυχρονίδης προσωπικά, αποφάσισαν να κάνουν το Διδυμότειχο 5η έδρα τους, ιδρύοντας ως πρώτη την συγκεκριμένη Σχολή; Όταν θα έπρεπε να έχουν κανονικά σε καθημερινή βάση επικοινωνία και συνεργασία, προκειμένου να βρεθεί λύση για την προσωρινή στέγαση, αφού αυτό προέχει τώρα ή μάλλον αυτό αναζητείται εδώ και δύο χρόνια; Κι όμως, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου πήγε στην Κομοτηνή και δεν επιδίωξε, ακόμα αν είχε ξεχάσει να ζητήσει συνάντηση με τον Πρύτανη, να τηλεφωνήσει έστω από εκεί για να υπάρξει συνάντηση τους εκτός προγράμματος;

Να… βάλουν κάτω την κατάσταση και τις εξελίξεις μετά την έκδοση του Μηχανογραφικού σύμφωνα με το οποίο ούτε το έτος 2022-2023 θα λειτουργήσει η Σχολή Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο; Να δουν τουλάχιστον από τώρα, πώς θα δοθεί μία λύση στο θέμα της προσωρινής στέγασης έτσι ώστε του χρόνου τουλάχιστον αυτή να λειτουργήσει;  Να πιέσουν και οι δύο μαζί το υπουργείο Παιδείας για να εκδώσετε το σχετικό ΦΕΚ. Τόση ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ πια. Το μόνο που βρήκε να πει στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, ήταν πως έκανε… αγώνα για να αποκαταστήσει την επικοινωνία και επαφή με το ΔΠΘ λόγω του Χρήστου Τοκαμάνη, επειδή αυτός ως δήμαρχος είχε… ορμήσει άγρια-και πολύ καλά έκανε-στον πρώην Πρύτανη του ΔΠΘ Κωνσταντίνο Σιμόπουλο που αντιδρούσε στη δημιουργία της Νοσηλευτικής Σχολής, κηρύσσοντας τον “ανεπιθύμητο” για το Διδυμότειχο.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ

Αντί λοιπόν να κάνει την αυτοκριτική του και να αναγνωρίσει ότι είναι ΑΝΙΚΑΝΟΣ να δώσει επί δυο χρόνια λύση στην ίδρυση του Τμήματος Ψυχολογίας, που η Κυβέρνηση και το ΔΠΘ θέλουν, όπως και ο ίδιος παραδέχεται, να λειτουργήσει στο Διδυμότειχο, ο Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου άρχισε να ουρλιάζει και να ωρύεται. Ήταν εκτός εαυτού και εκτός ελέγχου, απευθυνόμενος στον  επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χρήστο Τοκαμάνη και επαναλαμβάνοντας συνέχεια: “Θα σέβεστε, θα σέβεστε”…

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ