Έβρος: Οι Αρχές ερευνούν τέσσερις ΜΚΟ, για… περίεργα κόλπα με λαθρομετανάστες στο ποτάμι

Έβρος: Οι Αρχές ερευνούν τέσσερις ΜΚΟ, για… περίεργα κόλπα με λαθρομετανάστες στο ποτάμι

Από… κόσκινο περνούν οι αρχές τη δράση συγκεκριμένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στον Έβρο το τελευταίο χρονικό διάστημα, την ώρα που τα αστυνομικά μέτρα έχουν αυξηθεί στην περιοχή μας.

Πριν από τρεις ημέρες στις τοπικές Αρχές στο Διδυμότειχο έφτασε ένα mail το οποίο είχε τις συντεταγμένες μιας νησίδας μέσα στο ποτάμι του Έβρου, στην περιοχή του Πυθίου, όπου υπήρχαν λαθρομετανάστες και οι ελληνικές αρχές έπρεπε να σπεύσουν για να τους σώσουν σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open.

Οι ελληνικές αρχές σήκωσαν drone πήγαν στο σημείο Συνοριοφύλακες, ωστόσο δεν εντοπίστηκαν οι παράτυποι μετανάστες.

Το τελευταίο διάστημα, όλο και περισσότερο κατακλύζονται οι αρχές στο Διδυμότειχο από mail ΜΚΟ που για κάποιο παράξενο λόγο γνωρίζουν τις συντεταγμένες παράτυπων μεταναστών και καλούν την Ελλάδα να πάει να τους σώσει.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και εκείνο που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι πως αυτές οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις γνωρίζουν τις συντεταγμένες παράνομων μεταναστών. Γι’ αυτό τον λόγο ξεκινά έρευνα για το αν γνωρίζουν κάτι ενδεχομένως από τα ίδια τα παράνομα κυκλώματα. Στη ουσία ψάχνουν αν βρίσκονται σε επικοινωνία μαζί τους για να τους φέρουν στη χώρα μας.

Στη συγκεκριμένη έρευνα έχουν «κλειδώσει» τέσσερις ΜΚΟ οι οποίες τον τελευταίο καιρό δραστηριοποιούνται στον Έβρο με αυτόν τον τρόπο, κάτι το οποίο δεν γινόταν το προηγούμενο διάστημα. Μάλιστα ψάχνουν πληροφορίες και για πιθανούς συνεργάτες τους στην περιοχή, οι οποίοι με διάφορους τρόπους διευκολύνουν τους διακινητές και τους λαθρομετανάστες στο έργο τους.

Πηγή: dikaiologitika.gr