Δήμος Αλεξανδρούπολη: Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου με την πρώτη ποδηλατοβόλτα του καλοκαιριού!

Δήμος Αλεξανδρούπολη: Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου με την πρώτη ποδηλατοβόλτα του καλοκαιριού!

Η 3η Ιουνίου έχει ανακηρυχθεί από τη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Αλεξανδρούπολης αναπτύσσει πρόσφορες στρατηγικές και προωθητικές δράσεις με σκοπό την ενθάρρυνση της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσου βιώσιμης κινητικότητας.


Ειδικότερα, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Ποδηλατικό Σύλλογο Alexandroupolis Bike Team, την Παρασκευή, 03 Ιουνίου, ώρα 20.00 διοργανώνει την πρώτη Ποδηλατοβόλτα του καλοκαιριού με σημείο εκκίνησης το σημείο AXD στην παραλία.
Παράλληλα την ίδια ημέρα, 19.00 – 20.00, οι ποδηλάτες θα έχουν την ευκαιρία να ελέγξουν το ποδήλατό τους καθώς θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του αναβαθμισμένου σταθμού επισκευής ποδηλάτου, ibike spot, στο πάρκινγκ Εγνατία με ανοιχτή πρόσβαση στους πολίτες.

Για τη διευκόλυνση των ποδηλατών πέραν  των τριών  σταθμών που είχαμε ήδη από το 2021 τοποθετήσει,  έχουν προστεθεί άλλοι δύο  στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, μπροστά από το 4ο ΓΕΛ επί της Νικηταρά και στο σχολικό συγκρότημα του 1ου δημοτικού σχολείου επί της Αν. Θράκης.Στόχος της πρώτης μας ποδηλατοβόλτας για το 2022 που διοργανώνεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου είναι να πετύχουμε ρεκόρ συμμετοχών!
Πάρε το ποδήλατο και την παρέα σου και γίνε μέρος της μεγάλης ομάδας των ποδηλατών Αλεξανδρούπολης!
Οι δράσεις θα είναι σύμφωνες με τις οδηγίες που παρέχονται από τις αρμόδιες αρχές, αναφορικά με τα μέτρα πρόληψης και αποφυγής της διασποράς covid_19.