Επίσκεψη της Σχολής Ευελπίδων στο Διδυμότειχο

Επίσκεψη της Σχολής Ευελπίδων στο Διδυμότειχο

Στα πλαίσια της καθιερωμένης εκπαιδευτικής επίσκεψής τους στην ακριτική Θράκη, οι τεταρτοετείς σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων επισκέφθηκαν το Διδυμότειχο και την έδρα της XVI Μ/Κ Mεραρχίας.

Τους σπουδαστές της Σχολής, που συνόδευε ο Διοικητής της Στρατηγός Σταύρος Παπασταθόπουλος ο οποίος διετέλεσε την προηγούμενη χρονιά και Διοικητής της ΧΙΙ Μεραρχίας Αλεξανδρούπολης, υποδέχθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας, την Τρίτη 31η του μηνός Μαΐου ε.έ., ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός.

Ο Σεβασμιώτατος  με εγκαρδιότητα προσεφώνησε τους ευέλπιδες στους οποίους ανέπτυξε το νόημα της Αναστάσεως του Κυρίου και τους μίλησε για την σπουδαιότητα της επιλογής τους να υπηρετούν την Πατρίδα και τις διαχρονικές αξίες της. Σημείωσε επίσης ότι οι ακρίτες του Έβρου είναι ταγμένοι, όπως και οι ένστολοι των Ενόπλων Δυνάμεων, με αυτοθυσία να υπερασπίζονται την ακεραιότητα των συνόρων μας και να διατηρούν φρόνημα ακμαίο και γενναιότητα.

Εν συνεχεία μεταξύ του Διοικητού της Σχολής και του Σεβασμιωτάτου αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα. Ο Σεβασμιώτατος, τέλος, διένειμε την Καινή Διαθήκη, σε μετάφραση, σε όλους τους σπουδαστές και τους ευχήθηκε το ανέσπερο φως της Αναστάσεως του Κυρίου να πλημμυρίζει τη ζωή τους και να φωτίζει την σταδιοδρομία τους.