Δήμος Αλεξανδρούπολης: Αποφασίζουν για την αξιοποίηση των κλειστών Ιαματικών Λουτρών Τραϊανούπολης

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Αποφασίζουν για την αξιοποίηση των κλειστών Ιαματικών Λουτρών Τραϊανούπολης

Η λήψη απόφασης για την αξιοποίηση των Ιαματικών Λουτρών της Τραϊανούπολης που πατραμένουν κλειστά τα τελευταία χρόνια, είναι το κυριότερο θέμα που θα συζητηθεί και πρέπει να αποφασιστεί, στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης την ερχόμενη Δευτέρα.

Την στιγμή που στις 23 Ιουνίου λήγει η προθεσμία που θα πρέπει να αποφασίσουν οι δήμοι που διαθέτουν παρόμοιες εγκαταστάσεις να αποφασίσουν τι μέλλει γενέσθαι, γιατί διαφορετικά αυτές φεύγουν από την δικαιοδοσία του δήμο και περνούν στην ανώνυμη εταιρεία του Δημοσίου. Εισηγητής θα είναι ο Πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ Αναστάσιος Σεραφειμίδης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην πρόσκληση που απέστειλε ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Καίσας, το κυριότερο θέμα είναι:

-Λήψη απόφασης για την αξιοποίηση του ιαματικού φυσικού πόρου «Λουτρών Τραϊανούπολης» του Δήμου Αλεξανδρούπολης και των εγκαταστάσεων που συνέρχονται με αυτόν, σύμφωνα με το άρθρο 17, παρ. 3β του Ν. 4875/2021 (ΦΕΚ 250/Α/2021) (Εισηγ. κ. Σεραφειμίδης Αν.)

Η πρόσκληση συνολικά για δια ζώσης συνεδρίαση αναφέρει:
Σας καλούμε να προσέλθετε στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ του Δήμου Αλεξανδρούπολης   τη Δευτέρα  06.06.2022 και ώρα 18:30 στην Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για συζήτηση και λήψη αποφάσεων για τα παρακάτω θέματα:
  1. Αιτήσεις-Ενημερώσεις
  2. Κατανομή πιστώσεων για λειτουργικές δαπάνες Β’ δόση 2022 (Α’ Χ.Ε. 2022)  των σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Ν. Έβρου (Εισηγ. κ. Μουλατζίδου Λαζαρίδου Δ.)
  3. Παραχώρηση  χώρων των σχολείων A΄θμιας Εκπαίδευσης σε συλλόγους και φορείς του  Δήμου Αλεξ/πολης σχολικού έτους 2021-2022 (Εισηγ. κ. Μουλατζίδου Λαζαρίδου Δ.)
  4. Παραχώρηση  χώρων των σχολείων Β΄θμιας Εκπαίδευσης σε συλλόγους και φορείς του  Δήμου Αλεξ/πολης σχολικού έτους 2021-2022(Εισηγ. κ. Μουλατζίδου Λαζαρίδου Δ.)
  5. Αποζημίωση Δημοτικών Συμβούλων για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (Εισηγ. κ. Πρόεδρος)
  6. Τροποποίηση της 84/2022 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου για την ένταξη του λογαριασμού διαχείρισης του Δήμου στην διαδικτυακή εφαρμογή ΔΙΑΣ Portal  και ορισμό χρηστών στην εφαρμογή (Εισηγ. κ. Μανάργιας Γ.)
  7. Έγκριση 4ης  Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού οικ. έτους 2022 του Δήμου Αλεξανδρούπολης (Εισηγ. κ. Ιντζεπελίδου-Συτμαλίδου Ελ.)
  8. Έγκριση παραχώρησης δικαιώματος απλής χρήσης τμήματος παραλίας για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισματών που εξυπηρετούν την εστίαση του κοινού στην οδό Απολλωνιάδος του Δήμου Αλεξανδρούπολης για το έτος 2022 (Εισηγ. κ. Ψαλτοπούλου Ελ.)
  9. Έγκριση κανονισμού προβολής ιδεών & υπαίθριας διαφήμισης (Εισηγ. κ. Ψαλτοπούλου Ελ.)
  10. Γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση 10 ανεμογεννητριών στη θέση «Πλατορράχη» της Κοινότητας Πέπλου (Εισηγ. κ. Κολγιώνης Δ.)
  11. Λήψη απόφασης για την αξιοποίηση του ιαματικού φυσικού πόρου «Λουτρών Τραϊανούπολης» του Δήμου Αλεξανδρούπολης και των εγκαταστάσεων που συνέρχονται με αυτόν, σύμφωνα με το άρθρο 17, παρ. 3β του Ν. 4875/2021 (ΦΕΚ 250/Α/2021) (Εισηγ. κ. Σεραφειμίδης Αν.)
  12. Έγκριση σχεδίου Στρατηγικού Σχεδιασμού – Α΄ φάσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Εισηγ. κ. Δήμαρχος)