The photographic images featured on this website are covered by parliamentary copyright.
They may be downloaded and reused without permission in any format for non-commercial use, including publication on a website, subject to the following conditions:
the photographs should be acknowledged in the following form: parliamentary copyright images are reproduced with the permission of Parliament
you should not adapt, alter or manipulate any of the images
you should not use the images so as to bring Parliament into disrepute or use them in a deliberately misleading context
you should not authorise others to re-use the images
if a photographer’s name is published on www.hellenicparliament.gr they should be credited
photographs should not be used for marketing purposes or used for commercial gain.

Ραδιοφωνική “κόντρα” υφυπουργού Σ.Βούλτεψη-Κ.Πιτιακούδη στον “αέρα” του “Παραπολιτικά FM”, για το ΚΥΤ Φυλακίου (BINTEO)

Ραδιοφωνική “κόντρα” για το θέμα κατασκευής νέας δομής φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, είχαν χθες στον ραδιοφωνικό “αέρα” του ραδιοφωνικού σταθμού Παραπολιτικά FM, ο υπεύθυνος του Evros-news.gr Κώστας Πιτιακούδης και η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη.

Η κ.Βούλτεψη ήταν καλεσμένη στην ραδιοφωνική εκπομπή “Μπρα ντε φερ” των καταξιωμένων δημοσιογράφων Δημήτρη Τάκη και Χριστίνας Κοραή η οποία μάλιστα κατάγεται από το Διδυμότειχο και συζητούσαν για το μεταναστευτικό, τις αυξημένες ροές, το ενδεχόμενο υβριδικής απειλής, τον φράχτη στον Έβρο και όλα αυτά.

Κάποια στιγμή υπήρξε επικοινωνία για να παρουσιάσει τα δεδομένα από τον Έβρο, με τον υπεύθυνο του Evros-news.gr Κώστα Πιτιακούδη που βρισκόταν στο Διδυμότειχο και αρχικά η κουβέντα εστιάστηκε στους διακινητές, τον φράχτη και όλα αυτά.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΡΟΕΣ, ΦΡΑΧΤΗ

Κώστας Πιτιακούδης σε Σοφία Βούλτεψη:
“Οι Εβρίτες είναι πικραμένοι στο θέμα του ΚΥΤ Φυλακίου”

Στο τέλος της ανταπόκρισης πάντως και επειδή άρχισε πάλι να γίνεται λόγος για υβριδική απειλή και την στάση που θα κρατήσουν οι Εβρίτες, οι οποίοι… έβαλαν τα στήθη τους μαζί με τους αστυνομικούς τον Μάρτιο του 2020, ο Κώστας Πιτιακούδης επεσήμανε ότι οι κάτοικοι του Έβρου αισθάνονται… πληγωμένοι από την Κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου. “Επειδή πρέπει να τα λέμε όλα, αν υπάρξει κάποια υβριδική απειλή όπως τον Μάρτιο του 2020, είναι και λίγο πικραμένοι για το θέμα του ΚΥΤ Φυλακίου”.

Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αντέδρασε και απαντώντας τόνισε: “Εκεί δεν γίνεται καινούργιο ΚΥΤ, το ξέρεις Κώστα”, για να ακολουθήσει εξής διάλογος:

Κ.Π.: “Κυρία Βούλτεψη ουσιαστικά καινούργιο είναι αφού γίνεται από την άλλη μεριά”.

Σ.Β.: “Αυτό χρειαζότανε, ήταν πάρα πολύ παλιό, είχε εγκαινιαστεί το 2006, χρειάζονταν κάποιες καλές εγκαταστάσεις γιατί μπορεί να μπουν ασυνόδευτα”.

Κώστας Πιτιακούδης: “Κανένα εργοστάσιο χρειάζεται κυρία Βούλτεψη, εκεί στο Φυλάκιο, στην Πλάτη και τα άλλα χωριά της περιοχής”.

Δημήτρης Τάκης: “Μισό λεπτό κυρία Βούλτεψη. Υπήρχε η συζήτηση και γι’ αυτό λέει ο Κώστας ότι υπάρχει αντίδραση, ότι φτιάχνεται αυτό το ΚΥΤ Φυλακίου διότι σκεφτόσαστε να γφέρεται μετανάστες εκεί. Ξέρετε πόσα μηνύματα είχαμε στην εκπομπή μας για αυτό το θέμα;”

Όλη αυτή η συζήτηση που προκάλεσε ο υπεύθυνος του Evros-news.gr εκνεύρισε την υφυπουργό Σοφία Βούλτεψη και είπε: “Αρχίζει να μου την… δίνει τώρα. Ας είχε τον Τσίπρα ο κόσμος θα είχε περάσει α-πό πάνω του όλο αυτό το κύμα. Ήθελε να το πει ο Κώστας, ξέρω εγώ. Ήθελε να το πει. Ξέρω γιατί το έκανε. Τα έχουμε πει και κατ’ ιδίαν αυτά”.

Κώστας Πιτιακούδης: “Γι’ αυτό ψήφισε Νέα Δημοκρατία ο κόσμος στον Έβρο κυρία Βούλτεψη, γιατί επί Τσίπρα γινόταν ο κακός χαμός”.

Κάπου εκεί επικράτησε και στην ραδιοφωνική εκπομπή ένας… χαμός, με τον πολύ καλό συνάδερφο Δημήτρη Τάκη να λέει χαρακτηριστικά:

“Όταν θα βγαίνεις με τους υπουργούς Κώστα εσύ θα τα λες καθαρά και ελεύθερα. Μην φοβάσαι τίποτα” και την Χριστίνα Κοραή να συμπληρώνει: “Δεν μασάει ο Κώστας”.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΒΟΥΛΤΕΨΗ-ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗ