Ορεστιάδα: Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ κατασκεύασαν προσομοίωση ιαματικής πηγής – συντριβάνι (ΒΙΝΤΕΟ)

Ορεστιάδα: Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ κατασκεύασαν προσομοίωση ιαματικής πηγής – συντριβάνι (ΒΙΝΤΕΟ)

Η παρουσίαση της δράσης του τομέα Μηχανολόγων του 1ου ΕΠΑΛ Ορεστιάδας, για την κατασκευή προσομοίωσης ιαματικής πηγής – συντριβάνι με καινοτόμα υλικά, έ3γινε στον χώρο του σχολείου από καθηγητές και μαθητές. 

Η συγκεκριμένη δράση χρηματοδοτήθηκε από το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας  ΝOESIS και μίλησαν γι’ αυτήν παρουσιάζοντας την σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς στον χώρο του σχολείου, αρχικά η υπεύθυνη εκπαιδευτικός της δράσης Καραδήμου Μαρία.

Όπως ανέφερε, όλα ξεκίνησαν από την παιδική απορία, πως γίνεται το νερό του πηγαδιού να είναι δροσερό, αλλά σε κάποιες πηγές να μας έρχονται τα νερά ζεστά στην επιφάνεια. Τι ακολούθησε;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Θεόδωρος Γκουτζέρης, συνεχάρη μαθητές και εκπαιδευτικούς για την συγκεκριμένη δράση, ευχαρίστησε το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας  ΝOESIS που την χρηματοδότησε, ενώ εξέφρασε την στενοχώρια του γιατί όπως του ανακοινώθηκε από την επόμενη χρονιά σταματάει η συγκεκριμένη χρηματοδότηση.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑΛ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Το Evros-news.gr που παραβρέθηκε στην εκδήλωση-παρουσίαση, με αφορμή την αναφορά του κ.Γκουτζέρη ότι σταματάει η χρηματοδότηση παρόμοιων δράσεων από το NOESIS και επειδή το ποσό των περίπου 2.400 ευρώ δεν είναι τόσο μεγάλο, προτείνει στον δήμο Ορεστιάδας ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ αυτός την επόμενη χρονιά μια παρόμοια δράση.

Κι επίσης, επειδή γνωρίζουμε ότι καθηγητής στο συγκεκριμένο ΕΠΑΛ της Ορεστιάδας είναι ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Α ΜΘ Κώστας Βενετίδης, θα μπορούσε να προτείνει στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επίσης να την χρηματοδοτήσει. Εδώ εγκρίθηκαν 10.000 ευρώ πρόσφατα για μια… αμφιλεγόμενη εκδήλωση-πανηγύρι στο Τρίγωνο και δεν μπορούν να δοθούν πολύ λιγότερα χρήματα για την εκπαίδευση των παιδιών και την συμμετοχή τους σε παρόμοιες πολύ σημαντικές δράσεις;