Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σήμερα Δευτέρα στον Έβρο

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σήμερα Δευτέρα στον Έβρο

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού αναμένεται σήμερα Δευτέρα 6 Ιουνίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με βροχές και καταιγίδες που θα ξεκινήσουν από τα βόρεια και θα επηρεάσουν και το νομό Έβρου.

Αναλυτικά, τοπικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία και τη Θράκη από τις προμεσημβρινές ώρες, καθώς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, από το μεσημέρι. Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα και να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις, τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και την ανατολική Θεσσαλία.

Στη νησιωτική χώρα σχεδόν αίθριος καιρός, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στο βόρειο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί και στην υπόλοιπη χώρα βορειοδυτικοί, 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο και το βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.


Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα φτάσει κατά τόπους τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα νησιά και τα παραθαλάσσια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ  για ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα και να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις, τις νυχτερινές ώρες θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.