Έβρος: Ευεργετική η βροχή για τους αγρότες, αλλά και ζημιές από χαλάζι στην περιοχή Ορεστιάδας

Έβρος: Ευεργετική η βροχή για τους αγρότες, αλλά και ζημιές από χαλάζι στην περιοχή Ορεστιάδας

Ευεργετική για τους αγρότες είναι η βροχή που ξεκίνησε να πέφτει από χθες στο νομό Έβρου και συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή, αφού θα βοηθήσει όλες τις καλλιέργειες (σιτηρά, ηλίανθο, βαμβάκι κ.α.), αλλά δυστυχώς σε κάποιες περιοχές της Ορεστιάδας έπεσε κιαι χαλάζι προκαλώντας ζημιές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Δημητριακών Ορεστιάδας “Η ΕΝΩΣΗ”, βάση των αναφορών αγροτών, χαλάζι έπεσε σε Κυπρίνο, Μικρή και Μεγάλη Δοξιπάρα, Βάλτο, Αμμόβουνο, Φυλάκιο και κατά τόπους και σε άλλα χωριά. Επειδή η βροχή πέφτει ασταμάτητα και φυσικά οι δρόμοι έχουν λάσπες, οι αγρότες δεν μπόρεσαν ακόμα να μεταβούν στα χωράφια τους για να υπολογίσουν το μέγεθος της καταστροφής.

Παρ’ όλα αυτά, ο Πρόεδρος της ΑΣΔ Ορεστιάδας “Η ΕΝΩΣΗ” Λάμπης Κουμπρίδης επικοινώνησε με τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ κ.Πανταζή και του ζήτησε να αρχίσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών από τα συνεργεία, μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν. Του ανέφερε μάλιστα τα όσα πληροφορήθηκε από τους αγρότες αλλά και διαπίστωσαν ο ίδιος ικαι τα μέλη της διοίκησης. Πήρε την διαβεβαίωση ότι αυτό θα γίνει, αφού υπάρξει ενημέρωση τις επόμενες ώρες για τις περιοχές τόσο της Ορεστιάδας αλλά και αν υπήρξε πρόβλημα και αλλού στο νομό.