Αλεξανδρούπολη: Προχωράνε οι εργασίες πρώτης φάσης του έργου οδικής σύνδεσης Δικέλλων-Μαρώνειας

Αλεξανδρούπολη: Προχωράνε οι εργασίες πρώτης φάσης του έργου οδικής σύνδεσης Δικέλλων-Μαρώνειας

Προχωρούν εντατικά οι εργασίες της πρώτης φάσης του έργου οδικής σύνδεσης Δικέλλων- Μαρώνειας, που θα συνδέσει το παραλιακό μέτωπο των νομών Έβρου και Ροδόπης.

Το έργο αφορά τη βελτίωση και τη διαμόρφωση της υφιστάμενης οδού και θα εξασφαλίζει, την παραθαλάσσια σύνδεση Ροδόπης – Έβρου και τη δημιουργία μεγάλου αρχαιολογικού περιπάτου, αναδεικνύοντας το φυσικό περιβάλλον του Ισμάρου όρους. Χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο δρόμος  είναι μήκους 14,6 χλμ με αφετηρία τον ισόπεδο κόμβο νοτίως της Μαρώνειας και διέρχεται από το αρχαίο θέατρο Μαρώνειας, διασχίζει την περιοχή της Μαρμαρίτσας και τα τείχη της Αρχαίας Ισμάρας, διέρχεται πάνω από την παραλία Πετρωτών και τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσημβρίας και καταλήγει στην υπάρχουσα οδό Δικέλλων – Μάκρης.

Στην κατασκευή του έργου περιλαμβάνεται η κατασκευή τεσσάρων χώρων στάθμευσης, νότια της Μαρώνειας, στα Μακρά Τείχη, στη Σύναξη και στη διασταύρωση προς Άγιο Ευγένιο αντίστοιχα.

Επίσης θα κατασκευαστεί λιθόστρωτος πεζόδρομος 1,4 χιλιομέτρων, από το χώρο στάθμευσης νότια της Μαρώνειας και έως το αρχαίο θέατρο.

Προβλέπεται επίσης η κατασκευή συνολικά ογδόντα τεχνικών και μίας γέφυρας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης δήλωσε πως: « Οι εργασίες της πρώτης φάσης εκτέλεσης του έργου που αφορούν τη διάνοιξη του δρόμου καθώς και οι χωματουργικές εργασίες έχουν προχωρήσει σημαντικά. Πρόκειται για ένα έργο πνοής, το μεγαλύτερο, που βρίσκεται σε εξέλιξη την τρέχουσα περίοδο. Στοχεύει, στην ένωση του παραλιακού μετώπου και του μνημειακού πλούτου της Θράκης. Θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάδειξη ενός δικτύου αρχαιολογικών χώρων, με τη διαμόρφωση του αρχαιολογικού περιπάτου. Ενισχύοντας την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Μαρώνειας. Θα την αναδείξει σε πέρασμα και σημείο συνάντησης και σε συνδυασμό με άλλα έργα που σχεδιάζει η Περιφέρεια, για την ανάδειξη του Σπηλαίου, την γέφυρα του Λίσσου στον Ίμερο και τις παρεμβάσεις την προστασία της ακτογραμμής της Μαρώνειας».

Πηγή: Ertnews.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*