Ορεστιάδα: Μεγάλες καταστροφές σε Νεοχώρι, Λεπτή – Πλημμύρισαν σπίτια, “κόπηκε” ο δρόμος σε Λεπτή, Βάλτο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ορεστιάδα: Μεγάλες καταστροφές σε Νεοχώρι, Λεπτή – Πλημμύρισαν σπίτια, “κόπηκε” ο δρόμος σε Λεπτή, Βάλτο (ΒΙΝΤΕΟ)

-Μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι της περιοχής μέσα στα λασπόνερα

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η κακοκαιρία “GENESIS” σε χωριά της περιοχής Ορεστιάδας και ιδιαίτερα στο Νεοχώρι και την Λεπτή, όπου πολλά σπίτια πλημμύρισαν από την καταρρακτώδη βροχή και περιουσίες καταστράφηκαν.

Ο όγκος της βροχής ήταν τεράστιος, με αποτέλεσμα να “κοπούν” στη μέση οι δρόμοι σε σημεία του επαρχιακού δικτύου και συγκεκριμένα από τον Βάλτο προς Νεοχώρι, αλλά και μέσα στη Λεπτή προς Παταγή, Αμπελάκια και αντίστροφα. Νύχτα αγωνίας έζησαν οι κάτοικοι, αφού δεν γνώριζαν αν θα βρεθούν κατά την διάρκεια της με νέες τεράστιες ποσότητες νερού που έμπαιναν παντού.

Στην Λεπτή σπίτια πλημμύρισαν και κρύφτηκαν στις λάσπες, όπως η ταβέρνα “Κώστογλου” που βρίσκεται κοντά στην εκκλησία και υπέστη σημαντικές ζημιές, αφού στο σημείο εκείνο το νερό μπήκε μέσα και σε πολλά ακόμα σπίτια του χωριού. Στο σημείο εκείνο διακόπηκε η κυκλοφορία στον δρόμο προς Ορεστιάδα αλλά και Παταγή, Αμπελάκια και το χωριό “κόπηκε” στα δύο.

Ο εκ των ιδιοκτητών Μιχάλης Κώστογλου, κατέγραψε τις ζημιές και την κατάσταση χθες το βράδυ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Τα ίδια και στο γειτονικό Νεοχώρι, όπου οι φωτογραφίες του Δημήτρη Τριανταφυλλίδη με drone, τόσο το απόγευμα όσο και το βράδυ, είναι ενδεικτικές των πλημμυρισμένων σπιτιών και άλλων χώρων του χωριού.

Αλλά και τα ΒΙΝΤΕΟ κατοίκων όπως του Βαίτση Ελμαζούδη και του Κώστα Μπαρμπούδη επίσης δείχνουν τα πολύ σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την κακοκαιρία που έπληξε έντονα την συγκεκριμένη περιοχή του δήμου Ορεστιάδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Η Πυροσβεστική και συνεργεία του δήμου Ορεστιάδας μαζί με τους κατοίκους, προσπαθούσαν να γλιτώσουν ότι μπορούν και να δώσουν λύσεις. Ευτυχώς που δεν χάθηκε ανθρώπινη ζωή με την κατάσταση που επικράτησε.

Με το πρώτο φως της ημέρας οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους, με πολλά σπίτια στα δυο αυτά χωριά αλλά και στον Κυπρίνο να έχουν πλημμυρίσει, νοικοκυριά και περιουσίες να έχουν πνιγεί στις λάσπες και η απόγνωση είναι φυσικό να τους κυριεύει.

ΔΕΙΤΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ