Πρόταση νόμου για γάμους ομοφυλοφίλων και τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση νόμου για γάμους ομοφυλοφίλων και τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης στη Βουλή για την Ισότητα στο γάμο προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αναφορικά με τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτών.

Η ανακοίνωση της σχετικής πρωτοβουλίας αναμένεται να λάβει χώρα αύριο, Τετάρτη στο πλαίσιο πολιτικής εκδήλωσης που διοργανώνουν στο Πάρκο Σελεπίτσαρι, η Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, με τίτλο: «Σημασία έχει να αγαπάς… Άνευ όρων».

Στη διάρκεια της τοποθέτησής του στην αυριανή εκδήλωση, ο Αναπληρωτής Γραμματέας του κόμματος και δικηγόρος, Γιώργος Βασιλειάδης θα προχωρήσει, κατά πληροφορίες, στη γνωστοποίηση της ανάληψης νομοθετικής πρωτοβουλίας από πλευράς της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η οποία θα περιλαμβάνει:


· Την ισότητα στον γάμο (Γάμος για Όλα)
· Τη δυνατότητα τεκνοθεσίας όλων των ζευγαριών

· Τη βελτίωση της Νομικής Αναγνώρισης Ταυτότητας Φύλου
· Τη νομιμοποίηση της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής για όλα τα ζευγάρια.

Παράλληλα, στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, αναμένεται να προχωρήσει σε έναν απολογισμό της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019, ως προς τα ζητήματα που αφορούν στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.
Υπενθυμίζεται ότι η θεσμοθέτηση «γάμου για όλους» (πέρα από τον πολιτικό γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια) προέκυψε μετά από διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε το 2021 με τους φορείς της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, από την οποία επισημάνθηκε η ανάδειξη της παραπάνω αναγκαιότητας.


Σημειωτέον ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, είχε παρέμβει με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και Τρανσφοβίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον περασμένο Μάϊο, αναφέροντας στο σχετικό μήνυμά του ότι «την προηγούμενη φορά φέραμε το σύμφωνο συμβίωσης και τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Την επόμενη, σειρά έχει ο γάμος για όλα τα άτομα».

«Σήμερα, με αφορμή τη διεθνή ημέρα κατά της ομοφοβίας, αμφιφοβίας, τρανσφοβίας, ιντερφοβίας, υπογράφω στην καμπάνια #πεςτοναι για την ισότητα στον γάμο. Τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα είναι ανθρώπινα δικαιώματα. Όχι αφορμή για ευχετήρια αλλά για πράξεις», κατέληγε ο κ. Τσίπρας.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*