Έβρος: Μπαράζ συλλήψεων αλλοδαπών, που με κλεμμένα αυτοκίνητα έρχονται να παραλάβουν λαθρομετανάστες

Έβρος: Μπαράζ συλλήψεων αλλοδαπών, που με κλεμμένα αυτοκίνητα έρχονται να παραλάβουν λαθρομετανάστες

Παράλληλα με τις συλλήψεις αλλοδαπών κατά την μεταφορά λαθρομεταναστών, η Ελληνική Αστυνομία με συνεχείς ελέγχους προσπαθεί να περιορίσει την παρουσία αλλοδαπών, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων με κλεμμένα αυτοκίνητα και χωρίς να έχει δίπλωμα, έρχεται στον Έβρο να παραλάβει λαθρομετανάστες. 

Δυο τέτοιες περιπτώσεις είχαμε προχθές Τρίτη, αφού σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Συνελήφθη την 14-6-2022 το μεσημέρι στην παλαιά εθνική οδό Αλεξανδρούπολης – Ορεστιάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών ένας αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ όπως διαπιστώθηκε για το όχημα είχε δηλωθεί υπεξαίρεση την 9-6-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής. Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Φερών.

Συνελήφθη την 14-6-2022 το απόγευμα σε οικισμό του Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού ένας αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ όπως διαπιστώθηκε το όχημα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού.

Να επισημάνουμε πάντως ότι οι συγκεκριμένοι οδηγοί είναι άκρως επικίνδυνοι, γιατί στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν αναπτύσσουν υπερβολικές ταχύτητες, έχουν σημειωθεί ήδη πολλά ατυχήματα αλλά και δυστυχήματα με νεκρούς και μόνο από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα και ανύποπτους οδηγούς ή ακόμα και πολίτες, που μπορεί ξαφνικά να πέσουν πάνω τους τα αυτοκίνητα που οδηγούν οι συγκεκριμένοι.