Χρυσό μετάλλιο ο Εβρίτης Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης της Πορτογαλίας – Αργυρό μετάλλιο ο Καρυπίδης (ΒΙΝΤΕΟ)

Χρυσό μετάλλιο ο Εβρίτης Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης της Πορτογαλίας – Αργυρό μετάλλιο ο Καρυπίδης (ΒΙΝΤΕΟ)

Παγκόσμιος πρωταθλητής με χρυσό μετάλλιο στα 100μ. ελεύθερο S8, αναδείχθηκε ο Εβρίτης Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης που φιλοξενείται στη Μαδέιρα, ενώ ο επίσης Εβρίτης Δημήτρης Καρυπίδης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Με ένα εξαιρετικό δεύτερο 50άρι (30.95) και παρά την έκδηλη απογοήτευσή του από τον άδικο αποκλεισμό του από τον τελικό των 100μ. πεταλούδα S8 την Τρίτη, (λόγω παραβίασης κανονισμού στον τρόπο που κολυμπούσε!), ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης βρέθηκε στην κορυφή του κόσμου!

Κατέκτησε την πρώτη θέση στα 100μ. ελεύθερο S8, στο πλαίσιο της 4ης ημέρας για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης που φιλοξενείται στη Μαδέιρα και έφτασε τα πέντε χρυσά μετάλλια στην καριέρα του στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Μάλιστα, διατήρησε τα σκήπτρα στο αγώνισμα, αφού ήταν πρώτος και το 2019 στο Λονδίνο, εκεί όπου είχε κατακτήσει συνολικά τρία χρυσά μετάλλια!
Ο Μιχαλεντζάκης, στον πρωϊνό προκριματικό είχε σημειώσει την τέταρτη καλύτερη επίδοση με 1:00.03, την οποία φρόντισε να βελτιώσει σημαντικά (59.33) φτάνοντας με άνεση στο χρυσό μετάλλιο. Ο Εβρίτης πρωταθλητής, στο πρώτο 50άρι γύρισε δεύτερος (+0.24 από τον Βραζιλιάνο Ντε Σόουζα), όμως στο δεύτερο ήταν ασταμάτητος φτάνοντας στην κατάκτηση της πρώτης θέσης, την οποία και πανηγύρισε με ένταση λόγω των όσων συνέβησαν ένα 24ωρο νωρίτερα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ

«Ασημένιος» ο Καρυπίδης
Το πρώτο -χρονικά- μετάλλιο της ημέρας, ήρθε από τον επίσης Εβρίτη Δημήτρη Καρυπίδη και ήταν το δεύτερο μετάλλιο της ελληνικής κολύμβησης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που φιλοξενείται για 4η ημέρα στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, με επίδοση 6:15.18 (ατομικό ρεκόρ), κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. ελεύθερο S1. Πρόκειται για το τρίτο μετάλλιο για τον Καρυπίδη, σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά τα δύο ασημένια που πήρε το 2017 στο Μέξικο Σίτι.