Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης: Στο πλευρό των κατοίκων που πλήττονται οικονομικά απ’ τον αγωγό της “GASTRADE”

Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης: Στο πλευρό των κατοίκων που πλήττονται οικονομικά απ’ τον αγωγό της “GASTRADE”

Ομόφωνα στο πλευρό τω ν κατοίκων της περιοχής Απαλού που πλήττονται οικονομικά, λόγω της έλευσης αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από την εταιρεία GASTRADE A.E. τάχθηκε το δημοτικό συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης.

Κατά την συνεδρίαση του στις 6 Ιουνίου και με αφορμή το από 02.06.2022 έγγραφο που διάβασε ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Καίσας, το οποίο προέρχονταν από την πλευρά των
δικαιούχων αποζημίωσης σχετικά με τη διέλευση ανεξάρτητου συστήματος φυσικού αερίου και έδωσε το λόγο στο δικηγόρο και εκπρόσωπο αυτών Καλεντερίδη Παύλο. Αναλύοντας το θέμα, ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο την ολόθερμη συμπαράσταση του προς τους πολίτες και ιδιοκτήτες που πλήττονται οικονομικά, λόγω της έλευσης αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από την εταιρεία GASTRADE A.E. στην οποία χορηγήθηκε άδεια ανεξάρτητου συστήματος φυσικού αερίου για το έργο του Τερματικού Σταθμού ΥΦΑ Αλεξανδρούπολης. Παράλληλα τόνισε το χαμηλό ύψος αποζημιώσεων, δίνοντας αναλυτικά στοιχεία για το έργο και ενημερώνοντας για τις νομικές κινήσεις των αιτούντων.

Ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης Ιωάννης πρότεινε να πραγματοποιηθεί, την επόμενη μέρα,
τηλεδιάσκεψη του ίδιου και παρουσία των εκπροσώπων των δικαιούχων, με εκπρόσωπο της εταιρείας και κατά προτίμηση με τον κ. Σιφναίο Κωνσταντίνο, ο οποίος, όπως είπε, γνωρίζει την κατάσταση και είχε δεσμευτεί.

Στη συνέχεια όμως με ομόφωνη απόφαση του το δημοτικό συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης αποφάσισε:

Εκφράζει τη συμπαράσταση του προς τους δημότες που πλήττονται από τη διέλευση του ανεξάρτητου συστήματος φυσικού αερίου, από την εταιρεία GASTRADE A.E.
Την πραγματοποίηση επαφών-συναντήσεων με εκπρόσωπους της εταιρείας.

Αρχικά να πραγματοποιηθεί μία συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης, μεταξύ του Δημάρχου και εκπροσώπου της εταιρείας και έπειτα να προσκληθεί ο εκπρόσωπος της εταιρείας, προκειμένου να παρευρεθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ GASTRADE

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*