“Όμηροι” μιας απόφασης υπαλλήλου και υπογραφής του υφυπουργού Περιβάλλοντος Ν.Ταγαρά, οι αγρότες των Φερών

“Όμηροι” μιας απόφασης υπαλλήλου και υπογραφής του υφυπουργού Περιβάλλοντος Ν.Ταγαρά, οι αγρότες των Φερών

 

“Όμηροι” εδώ και μήνες μιας υπογραφής και δημοσίευσης από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου “Υπογειοποίηση αρδευτικού δικτύου Πέπλου-Κήπων”, είναι οι αγρότες της περιοχής των Φερών.

 

Σε μια καθαρά αγροτική περιοχή, με πολλούς νέους ανθρώπους να έχουν μείνει και να επενδύουν στον τόπο τους καλλιεργώντας την γη, οι ίδιοι πλήρωσαν την συγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και την έστειλαν έτοιμη στο αρμόδιο υπουργείο. Πρόκειται για έργο συνολικού ποσού 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο όταν πραγματοποιηθεί θα αντικαταστήσει το υπάρχον αρδευτικό δίκτυο, θα μειώσει σημαντικά το κόστος παραγωγής και θα κάνει πολύ πιο αποδοτική και εύκολη την παραγωγή των αγροτών. Μάλιστα, μετά από συζήτηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά κατά την επίσκεψη του στην Αλεξανδρούπολη, κατέθεσαν ήδη στο Μέτρο 4.3.1 του δικού του υπουργείου, την πρόταση τους.

Ο ίδιος ο κ.Γεωργαντάς αναγνωρίζοντας την ευθύνη της Πολιτείας για την καθυστέρηση, λόγω των γνωστών γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, διαβεβαίωσε πως θα δώσει παράταση αν χρειαστεί για την ένταξη του έργου. Μόνο που έως 26 Ιουνίου οι αγρότες των Φερών θα πρέπει να καταθέσουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα και λείπει η απαραίτητη σε αυτές τις περιπτώσεις Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Έως τώρα έχουν “επιστρατεύσει” τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Φερών και Πρωτογενούς Τομέα Δημήτρη Κολγιώνη να κάνει επαφές, τον ίδιο τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, τους βουλευτές Έβρου της Ν.Δ, αλλά έως τώρα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΗΔΕΝ.

Όπως έχουν πληροφορηθεί, η Μελέτη έχει εγκριθεί, είναι έτοιμη για υπογραφή από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκο Ταγαρά ώστε να δημοσιευθεί και να μπορούν να την πάρουν στα χέρια τους, αλλά αυτή η… υπογραφή καθυστερεί. Κι αυτό οφείλεται στον υπάλληλο που την έχει “χρεωθεί” και ο οποίος σε τηλεφωνικές… οχλήσεις τους λέει να μην βιάζονται, γιατί έχει δουλειά και δεν τα προλαβαίνει όλα. Οι ίδιες, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ και από Διευθυντές ή Τομεάρχες του υπουργείο Περιβάλλοντος. Την βασική ευθύνη όμως έχει ο αρμόδιο υφυπουργός Νίκος Ταγαράς και οι συνεργάτες του, οι οποίοι φαίνεται είναι ανίκανοι να απαιτήσουν από κάποιον απλό υπάλληλο να κάνει την δουλειά για την οποία πληρώνεται από τους φόρους των πολιτών.

Τους είχε δοθεί η διαβεβαίωση ότι στο πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου το θέμα θα λήξει, αλλά φαίνεται ότι εκτός από τους ίδιους που είναι “όμηροι” όλου αυτού του τραγέλαφου και ο κ.Ταγαράς είναι “όμηρος” του… ωχαδερφισμού και της γνωστής δημοσιοϋπαλληλίστικης νοοτροπίας κάποιων καρεκλοκένταυρων του υπουργείου του. Αν πάντως παρέλθει η χρονική προθεσμία και χαθεί το έργο, οι αγρότες των Φερών είναι αποφασισμένοι να κατέβουν στην Αθήνα και να βρεθούν στην Λεωφόρο Μεσογείων, μπροστά στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αφού έχει εξαντληθεί η υπομονή τους. Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία έχουν και τα όρια τους. Όποιος θυμάται πως αντέδρασαν απέναντι στον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Αποστόλου και τον επίσης υφυπουργό Παναγιώτη Σγουρίδη επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, καταλαβαίνει τι θα συμβεί έτσι και αποφασίσουν οι Φεριώτες να βρεθούν στην Αθήνα.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*