Δερμεντζόπουλος : «Η ίδρυση Πρότυπου Επαγγελματικού Λυκείου (Π.ΕΠΑ.Λ.) στην Αλεξανδρούπολη, αναβαθμίζει την επαγγελματική εκπαίδευση-κατάρτιση»

Δερμεντζόπουλος : «Η ίδρυση Πρότυπου Επαγγελματικού Λυκείου (Π.ΕΠΑ.Λ.) στην Αλεξανδρούπολη, αναβαθμίζει την επαγγελματική εκπαίδευση-κατάρτιση»

 

Με απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, η οποία δημοσιεύθηκε επίσημα σε Φ.Ε.Κ., ιδρύεται από το ερχόμενο σχολικό έτος στην Αλεξανδρούπολη Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο, το οποίο θα συστεγασθεί με το 4ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Αλεξανδρούπολης.

 

Θα περιλαμβάνει τρεις τομείς και σίγουρα θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά σε αυτόν που αφορά Ναυτιλιακά Επαγγέλματα. Συγκεκριμένα το (Π.ΕΠΑ.Λ.) θα έχει τους ακόλουθους τομείς:

(α) Διοίκησης και Οικονομίας

(β) Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων

(γ) Πληροφορικής

Το νέο Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο της Αλεξανδρούπολης είναι ένα από τα δεκαεννέα νέα Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια (Π.ΕΠΑΛ)που ιδρύονται από το σχολικό έτος 2022-2023, φτάνοντας τα 25 συνολικά μαζί με τα 6 Πρότυπα ΕΠΑ.Λ που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους από πέρυσι.

Ο βουλευτής Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος σχολιάζοντας την σημαντική και θετική αυτή εξέλιξη για το νομό Έβρου, δήλωσε:

“Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια εξαιρετικά ευχάριστη είδηση για την περιοχή μας και η οποία προέκυψε κατόπιν συντονισμένων προσπαθειών και γόνιμης συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Παιδείας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου.

Είναι γεγονός ότι η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης συνολικής αναβάθμισης της επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης της Αλεξανδρούπολης, παρέχοντας εξειδικευμένες σπουδές σε σύγχρονους κλάδους υψηλής ζήτησης αλλά και περισσότερες δυνατότητες για τους νέους και νέες της πόλης μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και την Υφυπουργό, Ζέτα Μακρή  για την εξέλιξη αυτή αλλά και για την συνεχή προσπάθεια αναβάθμισης της ποιοτικής παιδείας και βελτίωσης του εκπαιδευτικού συστήματος.

Αυτές οι κινήσεις σε συνδυασμό με το προς ψήφιση νομοσχέδιο για την ουσιαστική αναβάθμιση των ΑΕΙ συνεισφέρουν αποτελεσματικά και στο μέγιστο βαθμό στην επίτευξη του στόχου αυτού”.