Βραβεία για τις ομάδες στο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FIRST® LEGO® LEAGUE στην Αλεξανδρούπολη

Βραβεία για τις ομάδες στο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FIRST® LEGO® LEAGUE στην Αλεξανδρούπολη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο 18 & 19 Ιουνίου 2022, τα Φεστιβάλς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας FLL Explore Αλεξανδρούπολης, που φιλοξένησε ομάδες της περιοχής.

Το φεστιβάλ αποτελεί μια συνδιοργάνωση της Eduact με τους Computer Action & Ρομποτεχνολογία εν Δράσει. Τα φεστιβάλς πραγματοποιήθηκαν στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης και την Δημοτική Βιβλιοθήκη.
Τη σεζόν 2021-2022 οι ομάδες της FIRST® διερεύνησαν το μέλλον των μεταφορών. Από την αποστολή πακέτων σε αγροτικές και αστικές περιοχές, μέχρι την παροχή βοήθειας σε καταστροφές και την αεροπορική διαμετακόμιση υψηλής τεχνολογίας, οι ομάδες σκέφτηκαν τρόπους ταχύτερους, πιο αξιόπιστους, χωρίς αποκλεισμούς και βιώσιμες καινοτομίες στις μεταφορές που συνδέουν και αναπτύσσουν καλύτερα κοινότητες και οικονομίες σε όλο τον κόσμο.



Στο Φεστιβάλ αυτό συμμετείχαν ομάδες, στην κατηγορία του Explore και Discover ( 4 έως 10 χρονών ) και απονεμήθηκαν βραβεία σε όλες τις συμμετέχουσες ομάδες. Όλα τα βραβεία ήταν μη διαγωνιστικά.

Οι ομάδες που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ βραβεύτηκαν με το Βραβείο Μοντέλου Κατασκευής, Βραβείο Προγραμματισμού, Βραβείο Θεμελιωδών Αξιών και Βραβείο Αφίσας και ήταν οι ομάδες :

Discover : SMARTAKIA, LEGACIDES, ROBOCOPS, LEGO FRIENDS, Robotinia, ROBOTINIA, ROBO BOYS

Explore : Ρομποσαΐνια, Robostars, LEGO DRAGONS, Lego Παρέα, LEGO ASTRAPES, LEGO ΚΕΡΑΥΝΟΙ, LEGO DRAKOFOTIES, LEGO TIGERS 1, LEGO TIGERS 2, LEGO FIRES, ROBO HACKERS
Τη διοργάνωση υποστηρίζει η Ο3 Out of the Ordinary επίσημος αντιπρόσωπος LEGO® Education στην Ελλάδα, ο Μεγάλος Χορηγός Προγραμμάτων το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΔΙΟΣ και το Φεστιβάλ έγινε υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Δήμου Αλεξανδρούπολης.