Αθωώθηκε χθες στο Εφετείο ο Καθηγητής Οφθαλμολογίας ΔΠΘ Β.Κοζομπόλης που είχε κατηγορηθεί για δωροληψία

Αθωώθηκε χθες στο Εφετείο ο Καθηγητής Οφθαλμολογίας ΔΠΘ Β.Κοζομπόλης που είχε κατηγορηθεί για δωροληψία

Αθωώθηκε χθες 22/06/2022, στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, ο καθηγητής Οφθαλμολογίας Βασίλειος Κοζομπόλης που το 2017 είχε κατηγορηθεί για δωροληψία από ασθενή και καταδικάστηκε  πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή.

Κατά την ακροαματική διαδικασία στο Εφετείο Κομοτηνής, απεδείχθη ότι η καταβολή χρημάτων η οποία είχε πραγματοποιηθεί στο ιδιωτικό του ιατρείο, αφορούσε στην μετεγχειρητική παρακολούθηση της ασθενούς για επέμβαση που ο καθηγητής είχε ήδη πραγματοποιήσει δύο (2) εβδομάδες πριν χωρίς καμία οικονομική δωσοληψία.
Βασικός μάρτυρας κατηγορίας ήταν επίσης ο τότε διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Δημήτριος Αδαμίδης, τον οποίον ο Καθηγητής κατηγορούσε για ανικανότητα διοίκησης του συγκεκριμένου νοσοκομείου, όπως και όλη η ιατρική Σχολή του Δημοκρίτεου Πανεπιστημίου Θράκης.
Από το 2021 ο Βασίλης Κοζομπόλης έχει εκλεγεί ομόφωνα καθηγητής Οφθαλμολογίας  στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.
Με την εξέλιξη αυτή διακόπηκε στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης το Τμήμα Γλαυκώματος και το Μεταμοσχευτικό Κέντρο Κερατοειδούς, όπως επίσης και η λειτουργία του ΕΛΚΕΘΟΠ στην Ιατρική Σχολή του ΔΠΘ στην Αλεξανδρούπολη, με το κέντρο διαθλαστικής χειρουργικής για την διόρθωση μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού, πρεσβυωπίας.
Από πληροφορίες μας, ο καθηγητής Οφθαλμολογίας κ.Κοζομπόλης δημιουργεί και οργανώνει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών το εκεί Μεταμοσχευτικό Κέντρο Κερατοειδούς.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*