Αλεξανδρούπολη: Δυο Πυροσβεστικά αεροπλάνα, βρίσκονται πλέον σε ετοιμότητα στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος”

Αλεξανδρούπολη: Δυο Πυροσβεστικά αεροπλάνα, βρίσκονται πλέον σε ετοιμότητα στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος”

Έβγαλε είδηση η εθιμοτυπική συνάντηση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, με το νέο Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης, Αντιπύραρχο Κωνσταντίνο Κουκουλομάτη.

Ο κ.Ζαμπούκης υποδέχτηκε στο γραφείο του τον κ.Κουκουλομάτη, με αφορμή την ανάληψη των νέων του καθηκόντων από τον έμπειρο αξιωματικό της Πυροσβεστικής και εκεί έγινε γνωστό ότι πλέον δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα σταθμεύουν ήδη στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης και βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα να επέμβουν όταν παραστεί ανάγκη.

Επίσης, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε χαρακτήρα εθιμοτυπικό, επιβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία μεταξύ της τοπικής αυτοδιοίκησης και της πυροσβεστικής υπηρεσίας τόσο στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών κατά τους θερινούς μήνες αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, όπου και όταν χρήζει ανάγκης.

Ακόμα ανακοινώθηκε όπως επισημάναμε, η παρουσία δύο αεροσκαφών χωρητικότητας 3,5 τόνων νερού που φιλοξενούνται στον αερολιμένα “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ” και τα οποία είναι σε θέση να συνδράμουν άμεσα σε περίπτωση εκδήλωση πυρκαγιάς στην περιοχή μας.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο αναβαθμισμένο εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο στις Φέρες, στη σπουδαιότητα της παρουσίας του καθώς και στην ανάγκη μετατροπής του σε μόνιμο κλιμάκιο Πυροσβεστών.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*