Ξεκίνησαν τα αλώνια στον Έβρο, στόχος τα 60 λεπτά στο σκληρό σιτάρι

Ξεκίνησαν τα αλώνια στον Έβρο, στόχος τα 60 λεπτά στο σκληρό σιτάρι

-Η “ΕΝΩΣΗ” Ορεστιάδας θα πραγματοποιήσει διαγωνισμό πώλησης σκληρού σίτου μέσα στον Ιούλιο

Ξεκίνησαν τα αλώνια τις προηγούμενες ημέρες σε διάφορες περιοχές του Έβρου, αν και οι βροχές που προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες είχαν ως αποτέλεσμα να σταματήσουν προσωρινά.

Ο “ΕΝΩΣΗ” Ορεστιάδας προγραμματίζει και θα πραγματοποιήσει διαγωνισμό πώλησης σκληρού σίτου, εντός του Ιουλίου. Όπως ανέφερε μιλώντας στον “ΑγροΤύπο” ο πρόεδρος της ΑΣΔ Ένωσης Ορεστιάδας Λάμπης Κουμπρίδης, τα αλώνια ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες, αλλά από την Τετάρτη έβρεξε και σταμάτησαν, ενώ σε κάποια χωριά δεν έχουν ακόμα καν αρχίσει.

Η πρώτη εικόνα δείχνει μειωμένες αποδόσεις 10-15% από πέρσι, με στήσιμο 400-450 κιλά το στρέμμα. Ωστόσο οι εκτάσεις με σκληρό είναι αυξημένες 20% από πέρσι.

Η Ένωση Ορεστιάδας θα πραγματοποιήσει διαγωνισμό πώλησης σκληρού σίτου στα μέσα Ιουλίου, μας λέει ο κ. Κουμπρίδης, όπως άλλωστε έκανε και πέρσι. Στόχος σύμφωνα με τον ίδιο είναι μια τιμή στα 60 λεπτά ανά κιλό.

Μέσω του διαγωνισμού η Ένωση Ορεστιάδας φιλοδοξεί να πουλήσει περί τους 30.000 τόνους.

Το θετικό μάλιστα είναι πως δεν υπάρχουν ζημιές στα στάρια στην περιοχή.

Πηγή: agrotypos.gr

 

Ένα σχόλιο

  1. ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΚΛΗΡΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΟΥ ΣΙΤΑΡΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΕΙ ΑΠΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ ΜΕ ΑΠΟΘΗΚΕΣ,ΜΕ ΕΝΟΙΚΙΟ ΦΥΣΙΚΑ,ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ,ΘΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΣΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΤΙΜΗ …..ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ….

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*