Διδυμότειχο: Χωρίς νερό τις μισές ημέρες Ιουνίου (12 απ’ τις 24) – Ρωμύλος: “Κάθε καλοκαίρι και καλύτερα”!!!

Διδυμότειχο: Χωρίς νερό τις μισές ημέρες Ιουνίου (12 απ’ τις 24) – Ρωμύλος: “Κάθε καλοκαίρι και καλύτερα”!!!

Χωρίς νερό ή με σοβαρά προβλήματα υδροδότησης, είναι το Διδυμότειχο και σε κάποιες περιπτώσεις και χωριά του δήμου, τις μισές ώρες του φετινού Ιουνίου και συγκεκριμένα τις 12 από τις 24 που βρισκόμαστε σήμερα. 

Κι αυτά δεν τα λέμε εμείς, αλλά τα ανακοίνωσε επίσημα η ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου με ανακοινώσεις της. Μάλιστα κάποιες ημέρες, όπως σήμερα 24 Ιουνίου για παράδειγμα ή και στις 14 του μήνα, έκανε διπλή ανακοίνωση, αφού υπήρξαν δυο θραύσεις αγωγών που είχαν ως αποτέλεσμα την διακοπή νερού σε διάφορες περιοχές.
Για του λόγου το αληθές, ιδού όλες οι σχετικές ανακοινώσεις της ΔΕΥΑΔ (από ανακοινώσεις πάντως τουλάχιστον βελτιώθηκε η δημοτική αρχή και ενημερώνει τον κόσμο ότι δεν θα έχει νερό.
Για να είμαστε δίκαιοι δυο ημέρες και συγκεκριμένα 10/6 και 13/6 τα προβλήματα υδροδότησης οφείλονταν είτε σε προβλήματα ηλεκτροδότησης, είτε σε απολύμανση του νερού, αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Οι κάτοικοι της πόλης του Διδυμοτείχου και όχι μόνο, έμειναν χωρίς το πολυτιμότερο αγαθό, το νερό, το οποίο μάλιστα το χρυσοπληρώνουν στην ΔΕΥΑΔ.
Ο δήμαρχος Ρ.Χατζηγιάννογλου πάντως… πανηγύριζε: 

“Το φετινό καλοκαίρι θα είναι δροσερό στο Διδυμότειχο”

Έπεσε δηλαδή… διάνα στις προβλέψεις του ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, όταν στις 26 Απριλίου 2022 δήλωνε στο… αγαπημένο του ραδιόφωνο Status Fm και τον Σταύρο Αποστολίδη πανηγυρίζοντας και υποσχόμενος «ανάσταση» στην καθημερινότητα των δημοτών του Διδυμοτείχου, για τους μήνες του καλοκαιριού. Όπως είπε, το βασικό πρόβλημα της πόλης που είναι οι διακοπές νερού και η ύδρευση αντιμετωπίζεται κάθε καλοκαίρι, είχε πολύ καλή εξέλιξη την περσινή περίοδο, θα έχει ακόμη καλύτερη την φετινή.
Τότε ο κ.Αποστολίδης τον είχε ρωτήσει μάλιστα χαρακτηριστικά:
-“Τι θα δούμε μέχρι το καλοκαίρι μπορείτε να μας πείτε; Κανένα ευχάριστο ας το πούμε. Τι προγραμματισμό έχετε, να πούμε το καλοκαίρι ρε παιδί μου, Άγιος Ρωμύλος βοήθεια του τέλος πάντως. Να πούμε κάνα τέτοιο. Ξέρω ‘γω”.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Ο δημοσιογράφος που φιλοξενεί συχνά στην ραδιοφωνική του εκπομπή τον δήμαρχο Διδυμοτείχου, τον ρώτησε στη συνέχεια:
-“Υπόσχεστε στους δημότες του Διδυμοτείχου ένα πιο δροσερό καλοκαίρι; Χωρίς διακοπές νερού”;
-Ρωμύλος: “ΝΑΙ. Πέρυσι νομίζω ότι κατά γενική ομολογία ήταν ένα καλό καλοκαίρι για το Διδυμότειχο. Οι όποιες διακοπές ήταν ολιγόωρες και αραιές, χωρίς να έχουμε αυτά τα έργα. Φέτος θα κινηθούμε πάλι στο ίδιο σημείο γιατί τα έργα δεν θα έχουν προλάβει να ολοκληρωθούν. Είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Έχουμε κάνει τρομερή πρόοδο στο θέμα των διαρροών. Πλέον οι διαρροές στο δίκτυο είναι πάρα πολύ λίγες και το καλοκαίρι θα είναι πάλι δροσερό”.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Αυτά έλεγε λοιπόν τον περασμένο Απρίλιο ο… Άγος Ρωμύλος, όπως τον αποκάλεσε και ο δημοσιογράφος Σταύρος Αποστολίδης. Ότι η δημοτική του αρχή και η ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου είναι προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο, ότι έχουν κάνει τρομερή πρόοδο στο θέμα των διαρροών και αυτές είναι πάρα πολύ λίγες και το καλοκαίρι θα είναι και πάλι δροσερό. Πρώτος μήνας του καλοκαιριού ο Ιούνιος και ήδη τις μισές ημέρες υπάρχουν διακοπές νερού για διάφορους λόγους. Στις 12 από τις 24 πρώτες ημέρες και ουδείς γνωρίζει τι θα ακολουθήσει.
Κι αυτά τα παραδέχονται επίσημα οι ίδιοι. Δεν τα… βγάζουν από το μυαλό τους το Evros-news.gr και ο Πιτιακούδης “που μας… βαράει και μας κάνει πόλεμο και εσείς πάτε και του δίνετε διαφήμιση δυναμώνοντας το σάιτ του”, όπως λένε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου και οι συνεργάτες του, με πρώτο και καλύτερο τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Παπακωνσταντίνου. Κι ύστερα αναρωτιόμαστε γιατί από τους περισσότερους από 11.000 κατοίκους στην απογραφή του 2011, η νέα που έγινε το 2021 έδειξε πληθυσμό στην πόλι λίγο πάνω από τις 6.000 κόσμο.