“Ξέθαψαν” μετά από χρόνια το αμφιλεγόμενο “Οικονομικό Φόρουμ Θράκης” και διοργανώνουν συνέδριο στη Σαμοθράκη!!!

“Ξέθαψαν” μετά από χρόνια το αμφιλεγόμενο “Οικονομικό Φόρουμ Θράκης” και διοργανώνουν συνέδριο στη Σαμοθράκη!!!

“Ξέθαψαν” μετά από 10 περίπου χρόνια το αμφιλεγόμενο “Οικονομικό Φόρουμ Θράκης” που είχε προκαλέσει το 2012 έντονες αντιδράσεις και μπαράζ δημοσιευμάτων με τις απόψεις να καθιερωθούν “Ειδικές Οικονομικές Ζώνες” στην Θράκη και διοργανώνουν διήμερο συνέδριο στην Σαμοθράκη.

Αυτή την φορά βέβαια το θέμα δεν έχει σχέση με τα οικονομικά, αλλά αυτό το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιουνίου, όπως μας ενημερώνει η επίσημη ιστοσελίδα του economicforumofthrace.org η οποία είχε αδρανοποιηθεί επί 10 χρόνια και αν μπει κάποιος θα δει να υπάρχουν εκδηλώσεις που έγιναν το μακρινό 2012:

“Το Οικονομικό Φόρουμ Θράκης, ένας ελληνικός οργανισμός με αποστολή να φέρνει κοντά κορυφαίες προσωπικότητες διεθνούς απήχησης, διοργανώνει στις 25 και 26 Ιουνίου 2022 στη Σαμοθράκη διάλογο κάτω από το σύνθημα «Ακυρώστε το μίσος», #cancelhate, εμπνευσμένο από τα λόγια του Λέον Τολστόι από το Πόλεμος και Ειρήνη, ότι

” Δεν υπάρχει μεγαλείο εκεί που η απλότητα, η καλοσύνη και η αλήθεια απουσιάζουν”.

Η εκδήλωση έχει τη μεγάλη τιμή να φιλοξενήσει ως κεντρικό ομιλητή και τιμώμενο πρόσωπο τον εξοχότατο, τέως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Στον απόηχο της τρέχουσας πολιτικής αναταραχής και της κλιμάκωσης των συγκρούσεων στον κόσμο, ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκάνιων, της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να δράσουμε θετικά και να τις επιλύσουμε μέσω διαλόγου και διπλωματικών οδών με βάση το διεθνές δίκαιο ώστε να αποφύγουμε την εχθρική αντιπαράθεση.

Είμαστε σθεναρά αντίθετοι σε κάθε εχθρική ενέργεια ή περιορισμό μεταξύ των εθνών κατά τη διεξαγωγή ενός ειλικρινούς και εποικοδομητικού διαλόγου με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη με βάση τα αμοιβαία επωφελή συμφέροντα, αποκλείοντας κάθε μονομερή κακόβουλη ή παράνομη απαίτηση.

Η Σαμοθράκη υπήρξε κάποτε ένας σημαντικός πολυπολιτισμικός κόμβος του αρχαίου κόσμου. Η Βασίλισσα Αρσινόη ΙΙ, το απολυτό σύμβολο της γυναίκειας ενδυνάμωσης, άφησε το στίγμα της εδώ ως ηγέτης και προστάτιδα της οικονομίας και του πολιτισμού.

Η ιστορία της είναι το ισχυρό μας κίνητρο για αναζωπυρώσουμε το ιδεώδες της Σαμοθράκης και να διαδώσουμε το νόημα της στον κόσμο”.

Ούτε Άκερμαν, ούτε “νέο Νταβός”, 

αλλά και πάλι… Αντώνης Τελόπουλος

Αυτή την φορά πάντως, στο συνέδριο αυτό που διοργανώνει η επίσης “εξαφανισμένη” όλα αυτά τα χρόνια  Εβρίτισσα (από το Θούριο Ορεστιάδας) Πρόεδρος του “Οικονομικού Φόρουμ Θράκης” Κατερίνα Καραγιάννη, δεν θα φέρει ούτε τον φίλο της πρώην πρόεδρο της Deutsche Bank Γιόσεφ Άκερμαν, που πριν 10 χρόνια “παραμύθιαζαν” τον κόσμο ότι θα αγόραζε σπίτι στην Σαμοθράκη που τον γοήτευσε. Κι ακόμα, ότι θα μεσολαβούσε ο ίδιος να έρχονται και απ’ ευθείας πτήσεις τσάρτερ από την Γερμανία στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης, αλλά αποδείχθηκαν όπως τις άλλες που θα έφεραν χιλιάδες τουρίστες από την Ρωσία. Ούτε τον επίσης φίλο της πρώην Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ζαν Κλωντ Γιούνκερ που είναι και επίτιμος δημότης Ορεστιάδας.

Για την πρώτη ημέρα θα τιμήσει και θα παρουσιάσει τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, που ως συνταξιούχος πολιτικός πάει πλέον όπου τον καλούν. Αυτός θα είναι ο κυριότερος καλεσμένος και θα μιλήσουν ακόμα ο γιατρός γυναικολόγος και πρωτεργάτης των εξωσωματικών γονιμοποιήσεων Κωνσταντίνος Πάντος για το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας, ο βουλευτής ¨Εβρου της Ν.Δ Τάσος Δημοσχάκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Τάκης Τοψίδης και ο δήμαρχος Σαμοθράκης Νίκος Γαλατούμος. Που είναι άλλες εποχές, που ερχόταν υπουργοί και φυσικά πάντα σχεδόν και ο… Θρακάρχης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Ούτε αυτός πλέον τώρα.

Την δεύτερη ημέρα έχει ανακοινωθεί ότι θα γίνει συζήτηση σε πάνελ με θέμα:

“Is this a man’s world? Μία συζήτηση για το αν η απουσία της θηλυκής ηγεσίας σε επίπεδο κρατών κρατά τον κόσμο σε σταθερό μοτίβο”.

Ομιλήτριες θα είναι

Δρ. Δήμητρα Κουκουζίκα – Καθ. Αρχαίας Ελληνικής Λογοτεχνίας
Η Γυναίκα στην αρχαιότητα, στην εποχή της Αρσινόης ΙΙ 316 – 268 π.χ

Μαρίνα Κονδύλη – Διευθύντρια Ειδήσεων ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ
Διαδρομή σε ένα μοτίβο προκαταλήψεων και διακρίσεων

Βασιλική Μπαφατάκη – Γενικη Γραμματεας των διεθνων Βραβειων
SCIACCA Βατικανο. Επικοινωνιολογος, MSC, Υπ. Διδακτωρ Βιοηθικης
Ιατρικη Σχολη ΔΠΘ

Γυναικες που φωτισαν την ιστορια

Γεωργία Τσαζή – Αρχιτέκτων, MSC Πολιτιστικής Κληρονομιάς touchthepast.org
Η Αρχιτεκτονική και ο Χώρος έχουν έμφυλο πρόσημο;

Η έκπληξη όμως είναι στον συντονιστή της συζήτησης. Γιατί πρόκειται για έναν… παλιό γνώριμο του “Οικονομικού Φόρουμ Θράκης”, που μάλιστα το 2012 ήταν όχι απλά ο Εκπρόσωπος Τύπου του “Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης”, αλλά και Μέλος της συντακτικής ομάδας της Οικονομοτεχνικής Μελέτης για τις Ε.Ο. Ζ. στην Ελλάδα, προσαρμοσμένη στην Α.Μ.-Θ. Μόνο που η ανακοίνωση στο επίσημο σάιτ προκαλεί ερωτηματικά. Όπως αναφέρει:

“Συντονίζει ο Αντώνης Τελόπουλος – Δημοσιογράφος της εφημερίδας Έθνος”

Η εφημερίδα “Έθνος” όμως έχει πάψει να κυκλοφορεί ως καθημερινό φύλλο από το 2019 και ως κυριακάτικο από το 2020 και υπάρχει μόνο ως ιστοσελίδα πλέον. Κι επίσης, ο κ.Τελόπουλος είναι γνωστό πως αποτελεί τον ανταποκριτή στην περιοχή της ‘ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ”. Γιατί λοιπόν δεν τον αναφέρει με αυτή την ιδιότητα ή έστω πρώην Διευθυντής της ΔΕΛΤΑ Τηλεόρασης;

Το δεδομένο είναι ότι ο κ.Τελόπουλος παραμένει κοντά στο “Οικονομικό Φόρουμ Θράκης” και της Προέδρου του κ.Καραγιάννη, την οποία μάλιστα υπερασπίζονταν με πάθος το 2012, όταν δεχόταν έντονη κριτική για τις απόψεις και προσπάθειες να επιβληθεί στην Θράκη το καθεστώς της “Ειδικής Οικονομικής Ζώνης”. Κι ακόμα περιμένουμε εδώ στο Evros-news.gr την άποψη του αριστερού οικονομολόγου και αποτυχόντα υποψήφιου βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ το 2019 Μενέλαου Μαλτέζου επί του θέματος. Γιατί είναι γνωστό πως αποτελεί “κολλητό” του κ.Τελόπουλου. Του οποίου τις απόψεις ας θυμηθούμε σε ένα ΒΙΝΤΕΟ που υπάρχει στην στήλη “ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ” της επίσημης ιστοσελίδας του “Οικονομικού Φόρουμ Θράκης”. Για να τα θυμηθούν και κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, με τους οποίους είναι γνωστό ότι έχει επαφές, συζητήσεις ή κάνει παρέα.

Το Τουρκικό Προξενείο δεν έχει

πάντως ανάμιξη αυτή την φορά

Σε αυτή την εκδήλωση πάντως το Σαββατοκύριακο στην Σαμοθράκη, δεν θα έχει ρόλο το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής, για τη συνεργασία με το οποίο πριν από 10 χρόνια είχε υπάρξει έντονη κριτική προς την κ.Καραγιάννη και τον ρόλο της  όσο και του “Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης” που δημιούργησε, με υπεύθυνο Τύπου τον Αντώνη Τελόπουλο. Μάλιστα γράφτηκαν πολλά, τόσο σε τοπικά ΜΜΕ όσο και σε αθηναϊκά. Ακόμα και στην τότε εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ” στην οποία ήταν εκείνη την εποχή ανταποκριτής Έβρου ο κ.Τελόπουλος και είχε γράψει ένα… αποθεωτικό κείμενο για την Κατερίνα Καραγιάννη.

Πολλά τοπικά δημοσιεύματα υπήρχαν στο σάιτ Αlexpolisonline, το οποίο τότε αναδείκνυε έντονα τα τεράστια ερωτηματικά που προκαλούσε όλη αυτή η παρουσία και η δράση, άσχετα αν πλέον ο διαχειριστής του συνεργάζεται με το σάιτ του Αντώνη Τελόπουλου, αναδημοσιεύοντας ο ένας αναρτήσεις του άλλου, κυρίως για να επιτεθούν στο Evros-news.gr και τον υπεύθυνο του Κώστα Πιτιακούδη. Ένα από τα χαρακτηριστικά δημοσιεύματα του συγκεκριμένου σάιτ, είχε τίτλο:

-Ο ύποπτος ρόλος του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης πρωτοσέλιδο στο «Έθνος της Κυριακής»

Όσο για τον ρόλο του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής στο θέμα των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών και την συνεργασία που είχε σε αυτό τον τομέα το “Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης” με εκπρόσωπο Τύπου τον κ.Τελόπουλο, επίσης γράφτηκαν πολλά, ενώ έγιναν και Ερωτήσεις στην Βουλή. Μάλιστα η τοπική ιστοσελίδα alexpolisonline είχε δημοσιεύσει ρεπορτάζ όπου ανέφερε:

«Επίσκεψη επιχειρηματιών της Δυτικής Θράκης πραγματοποιήθηκε στην Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Ελεύθερη Ζώνη (ASB) που εδρεύει στην πόλη Çorlu (Τσόρλου) της Τουρκίας, με την πρωτοβουλία του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης σε συνεργασία με το προξενείο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή.
Η αποστολή αποτελούνταν από 28 άτομα με επικεφαλής τον πρόξενο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Gümülcine (Κομοτηνή) Μουσταφά Σάρνιτς και συμμετείχαν ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, η πρόεδρος του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης που έχει έδρα το Dedeağaç (Αλεξανδρούπολη) Κατερίνα Καραγιάννη, προέδρους και μέλη των Δ.Σ. των Επιμελητηρίων Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας, εκπροσώπους των Ομοσπονδιών Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης και του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης”.

-Ύποπτος ο ρόλος του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης

Να επισημάνουμε ότι το Επιμελητήριο Έβρου εκπροσωπούσε ο σημερινός του Πρόεδρος Τάκης Τοψίδης σε εκείνη την επίσκεψη, που θα είναι επίσης αύριο ομιλητής στη νέα εκδήλωση που διοργανώνει το “Οικονομικό Φόρουμ Θράκης” στην Σαμοθράκη.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*