Ορεστιάδα: Σπίτια ακόμα στις λάσπες, ρέματα-κανάλια ακαθάριστα και φόβος νέων πλημμυρών στα χωριά (ΒΙΝΤΕΟ)

Ορεστιάδα: Σπίτια ακόμα στις λάσπες, ρέματα-κανάλια ακαθάριστα και φόβος νέων πλημμυρών στα χωριά (ΒΙΝΤΕΟ)

Συμπληρώνονται σήμερα δυο εβδομάδες από το Σάββατο 11 Ιουνίου, που η έντονη καταιγίδα προκάλεσε πλημμύρες και καταστροφές σε χωριά του δήμου Ορεστιάδας και οι κάτοικοι εξακολουθούν να ζουν με την αγωνία και τον φόβο.

Κυρίως σε Λεπτή, Νεοχώρι που επλήγησαν και περισσότερο με πλημμυρισμένα σπίτια, καταστήματα, δημόσια κτίρια, πνιγμένα ζώα και καλλιέργειες γεμάτες νερά, αλλά και στον Βάλτο, υπάρχουν και κάποια σπίτια που παραμένουν μέσα στις λάσπες όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του Evros-news.gr. Οι ηλικιωμένοι κάτοικοι δεν έχουν την δυνατότητα να αποκαταστήσουν το νοικοκυριό τους όπως ήταν πριν πληγούν.

Επίσης, οι κάτοικοι ανησυχούν, γιατί μπορεί να είναι καλοκαίρι, αλλά με την κλιματική αλλαγή και όσα έζησαν πριν δυο εβδομάδες, ουδείς μπορεί να αποκλείσει νέα προβλήματα ή κινδύνους. Μπορεί να αναγνωρίζουν πως η Κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα και βρέθηκε στην περιοχή ο αρμόδιος υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ για την Αποκατάσταση Φυσικών Καταστροφών Χρήστος Τριαντόπουλος, να έδωσε οδηγίες και διαβεβαιώσεις αλλά και εντολές ώστε να υπάρξει αποκατάσταση των ζημιών, αλλά μέχρι τώρα δεν βλέπουν να έχει γίνει κάτι, κυρίως στον τομέα της πρόληψης.

Όπως βλέπετε και στο ΒΙΝΤΕΟ, τα κανάλια και τα ρέματα είναι γεμάτα φερτά υλικά και δεν έχει ξεκινήσει ο καθαρισμός, οπότε καταλαβαίνει κανείς πως σε ενδεχόμενη επανάληψη παρόμοιων καιρικών φαινομένων, θα υπάρξει εκ νέου πρόβλημα που μπορεί να είναι και μεγαλύτερο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Το δυσκίνητο Δημόσιο και η γνωστή γραφειοκρατία, επισημαίνουν ότι θα πρέπει να ξεπεραστεί με περισσότερο ελιγμό από δήμο Ορεστιάδας, Περιφέρεια ΑΜΘ και Κυβέρνηση συνολικά, ώστε να γίνουν οι καθαρισμοί καναλιών, ρεμάτων άμεσα. Για να μην ερχόμαστε εκ των υστέρων απλά να καταγράφουμε ζημιές.