Αλεξανδρούπολη: Συνάντηση Μενδώνη-ΔΕΕΠ και ενημέρωση για Τέμενος Βαγιαζήτ, Μουσείο Δοξιπάρας, Πλωτινόπολη, Σαμοθράκη

Αλεξανδρούπολη: Συνάντηση Μενδώνη-ΔΕΕΠ και ενημέρωση για Τέμενος Βαγιαζήτ, Μουσείο Δοξιπάρας, Πλωτινόπολη, Σαμοθράκη

Στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας της στον Έβρο, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη συναντήθηκε με την ΔΕΕΠ Έβρου και συζήτησε με τον Πρόεδρος της Άκη Παρασκευόπουλο και τα εκλεγμένη μέλη της Νομαρχιακής της Ν.Δ. για όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με το χαρτοφυλάκιό της.

Με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώσαμε την πρόοδο που έχει γίνει σε ζητήματα που ταλανίζουν χρόνια, τα τόσο σημαντικά αρχαιολογικού ενδιαφέροντος μνημεία του Έβρου και την τόσο καλή γνώση που έχει η Υπουργός αφού η ίδια πάνω από μία δεκαετία και από διάφορες θέσεις αγωνίζεται για την διάσωση και ανάδειξη των μνημείων αυτών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η διάσωση του Τεμένους Βαγιαζίτ και η ένταξη του στο ταμείο Ανάκαμψης, η ωρίμανση της μελέτης για το κάστρο του Διδυμοτείχου, ο αγώνας που η ίδια δίνει χρόνια για την ανάδειξη της Δοξιπάρας και της Πλωτινούπολης και τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα αλλά και η δημοπράτηση του πύργου του φονιά στη Σαμοθράκη.

Δέχθηκε επίσης πολλές ερωτήσεις για τις δυνατότητες αξιοποίησης και άλλων σημείων πολιτιστικού ενδιαφέροντος του Νομού μας και ζήτησε από την οργάνωσή μας να μεταφέρουμε προτάσεις που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το Υπουργείο.

Μετά το τέλος της συνάντησης μέλη της οργάνωσης μας, συνόδεψαν την Υπουργό στα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης το οποίο παραδίδεται πλέον ολοκληρωμένο στους πολίτες της Θράκης.