Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης: Ελεύθερη είσοδος έως 10 Ιουλίου – ΔΩΡΕΑΝ πάντα για νέους έως 25 χρόνων

Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης: Ελεύθερη είσοδος έως 10 Ιουλίου – ΔΩΡΕΑΝ πάντα για νέους έως 25 χρόνων

Ελεύθερη θα είναι είσοδος για όλους στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αλεξανδρούπολης έως τις 10 Ιουλίου, μετά τα εγκαίνια της επίσημης λειτουργίας του που έγιναν το περασμένο Σάββατο από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου, ενημερώνοντας το κοινό ότι έως και την Κυριακή 10 Ιουλίου 2022 η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης θα είναι ελεύθερη για όλους.
Σύμφωνα με την τροποποίηση της ΥΠΠΟΑ /ΓΔΑΠΚ /ΑΜΕΕΠ /ΤΑΜΣ /346553 /247338 /5874 /3323 /27.6.2019 κοινής υπουργικής απόφασης «Καθορισμός αντιτίμου επίσκεψης οργανωμένων αρχαιολογικών χώρων, ιστορικών τόπων, μνημείων και μουσείων – Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής αντιτίμου» (Β’ 2666), ως προς το άρθρο 1» (ΦΕΚ 3279/Β/24-06-2022), από 11 Ιουλίου το αντίτιμο εισόδου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης διαμορφώνεται ως εξής:
Μεμονωμένο κύριο εισιτήριο 6€
Μεμονωμένο μειωμένο εισιτήριο 3€
ΔΩΡΕΑΝ είναι η είσοδος των νέων έως 25 χρόνων
αλλά και πολλών ακόμα κατηγοριών πολιτών
Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπάλληλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου για το θέμα του εισιτηρίου εισόδου, αλλά και τις αναρτήσεις αλλά και τα σχόλια κάποιων στα social media, να επισημάνουμε ότι υπάρχουν αρκετές κατηγορίες πολιτών που ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ από την καταβολή εισιτηρίου κα γι’ αυτούς η είσοδος είναι ΠΑΝΤΑ ΔΩΡΕΑΝ. Όπως οι νέοι έως και 25 χρόνων, αλλά και οι φαντάροι, οι άνεργοι, τα άτομα με αναπηρία και ο συνοδός τους, οι συμμετέχοντες στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.) και τα εξαρτώμενα από αυτούς άτομα, οι συνοδοί εκπαιδευτικοί των σχολείων (οι μαθητές έτσι και αλλιώς δεν πληρώνουν εισιτήριο) και πολλές ακόμα κατηγορίες πολιτών. Όλα αυτά μπορεί να τα δει όποιος ενδιαφέρεται και στην ανακοίνωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης που αναφέρει:
Για ενημέρωση σχετικά με σχετικές απαλλαγές ή εκπτώσεις μπορείτε να επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:
Το επισημαίνουμε αυτό, γιατί:
Οι μεν υπάλληλοι του συγκεκριμένου μουσείου (που στο Evros-news.gr δεν έστειλαν πάντως την ανακοίνωση τους) παριστάνοντας τους… χουβαρντάδες ζητούν να μην υπάρχει καθόλου εισιτήριο για όλους, λες και οι ίδιοι δέχονται να δουλεύουν… τζάμπα ή έστω και λίγα λεπτά υπερωρία χωρίς να την πληρωθούν.
-Επίσης, διάφοροι που διαμαρτύρονται πως μια τετραμελής οικογένεια γονιών με παιδιά για να επισκεφθεί το συγκεκριμένο μουσείο θέλει 24 ευρώ, αυτόματα καταλαβαίνουμε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει αφού τα παιδιά δεν πληρώνουν.
-Αλλά και να πληρώσει κάποιος 6 ευρώ ΜΙΑ ΦΟΡΑ στη ζωή του για να δει τον πολιτιστικό και αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής μας, επισκεπτόμενος  το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, όταν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ τον καφέ του στα καταστήματα της πόλης 4 ευρώ είναι ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και ΦΑΡΙΣΑΪΣΜΟΣ, για να μην πούμε ΑΝΟΗΣΙΑ.
-Αφήστε που οι ίδιοι που τώρα με ξεκάθαρη υποκρισία διαμαρτύρονται, δεν έχουν πρόβλημα να πληρώσουν για την συναυλία του Αργυρού, της Πάολα και των άλλων αοιδών στην Αλεξανδρούπολη 15 και 20 ευρώ, αλλά και για μια… ξαπλώστρα σε παραλία πολύ περισσότερα απ’ το εισιτήριο του μουσείου. Προσπαθούν λοιπόν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, για την επίσκεψη σε ένα μουσείο όπου αν πάνε, θα το κάνουν μια, άντε δυο φορές στη ζωή τους. Καλά, για τους δημόσιους υπαλλήλους, που πληρώνονται και από τα εισιτήρια και από τους φόρους των άλλων και με πολύ ευκολία παριστάνουν τους… χουβαρντάδες, τα είπαμε.
Το ωράριο λειτουργίας
Από την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 ισχύει το παρακάτω πρόγραμμα λειτουργίας του Μουσείου:
Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή: 08:30 -15.30
Σάββατο: 13:00 – 20:30
Τρίτη κλειστό
Διευκρινίζεται ότι η προσέλευση των επισκεπτών επιτρέπεται έως και είκοσι (20΄) λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου.
Όλοι οι Αρχαιολογικοί Χώροι, τα Μνημεία και τα Μουσεία αρμοδιότητας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου παραμένουν κλειστά την Κυριακή του Πάσχα και την ημέρα εορτασμού της Πρωτομαγιάς, επίσημες αργίες του Κράτους.
Προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη προστασία από τον COVID-19 οι επισκέπτες των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις του αρμόδιου φυλακτικού προσωπικού σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.