Υψηλό ποσοστό θετικών γνωμών για τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, σε δημοσκόπηση της GPO

Υψηλό ποσοστό θετικών γνωμών για τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, σε δημοσκόπηση της GPO

-Ποσοστό 41,3% κρίνει ΑΠΟΛΥΤΑ ΘΕΤΙΚΑ το έργο του και συνολικά 69,2% ΔΕΝ ΚΡΙΝΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ

Υψηλό ποσοστό θετικών γνωμών για τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, έδειξαν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που πραγματοποίησε η γνωστή εταιρεία GPO για λογαριασμό της εφημερίδας “Παραπολιτικά”.

Τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε, όπως αναφέρει η εταιρεία, σε δείγμα 1.200 ατόμων από 20 έως 22 Ιουνίου σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ ηλικίας άνω των 17 ετών, σε στρωματοποιημένη δειγματοληψία με αναλογία ως προς τις Περιφερειακές Ενότητες, το φύλλο και την ηλικία, έγιναν με τηλεφωνικές και online συνεντεύξεις. Υπήρχαν ερωτήματα και για δημάρχους της Περιφέρειας ΑΜΘ και μάλιστα η εφημερίδα “Παραπολιτικά” στην έκδοση του Σαββατοκύριακου δημοσίευσε όσα αφορούν τους δημάρχους Ξάνθης και Δράμας.

Όσον αφορά όμως την Περιφέρεια ΑΜΘ και τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, σύμφωνα με τα ευρήματα στην ερώτηση: “Πόσο ικανοποιημένοι είστε από το έργο του Περιφερειάρχη:

  • 41,3% απάντησε Αρκετά και Πολύ
  • 27,9 % απάντησε Λίγο
  • και μόλις 17,7 % απάντησε Καθόλου

Δηλαδή, το 41,3 % θεωρεί πως ο Χρήστος Μέτιος κάνει καλά την δουλειά του και αυτό μετά από 3 χρόνια διακυβέρνησης της περιφερειακής του αρχής και ενώ είχε να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή υγειονομική κρίση του κορονοϊού τα δυο προηγούμενα χρόνια, που σίγουρα πλήττουν την εικόνα όσων ασκούν εξουσία.

Επίσης, είναι σημαντικό το ποσοστό 27,9 % που δηλώνει Λίγο ικανοποιημένο από το έργο του Περιφερειάρχη ΑΜΘ. Το συνολικό ποσοστό όσων δηλαδή ΔΕΝ ΚΡΙΝΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ το έργο του κ.Μέτιου ανέρχεται στο 69,2 %. Έτσι, μόνο ένα 17,7% κρίνει εντελώς Αρνητικά το έργο του.

Να θυμίσουμε, ότι βάση του νέου εκλογικού νόμου με το οποίο θα πραγματοποιηθούν οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές το 2023, ένας συνδυασμός μπορεί να εκλεγεί από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση αν συμπληρώσει το 43%. Κάτι που σημαίνει, ότι παρά τα προβλήματα, τα δικαιολογημένα παράπονα σε πολλές περιπτώσεις και την αναποτελεσματικότητα Αντιπεριφερειαρχών ή άλλων συνεργατών του (όπως του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς), ο Χρήστος Μέτιος αυξάνοντας τους ρυθμούς σε κάθε περιοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ και κυρίως έχοντας περισσότερη φυσική αλλά και επικοινωνιακή παρουσία, είναι δεδομένο ότι παραμένει κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού.

Όσον αφορά τα επιμέρους θέματα, και στο ερώτημα: “Πόσο ικανοποιημένοι είστε από το έργο και από την δράση της Περιφέρειας σε καθέναν από τους παρακάτω τομείς”, την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην διοίκηση του Χρήστου Μέτιου πιστώνουν στους τομείς:

Διαχείριση απορριμμάτων

Πολιτική Προστασία

Περιβάλλον

Να θυμίσουμε επίσης δυο ακόμα στοιχεία, με αφορμή την συγκεκριμένη δημοσκόπηση της γνωστής εταιρείας GPO. Στις εκλογές του 2019 και συγκεκριμένα την πρώτη Κυριακή, η παράταξη του Χρήστου Μέτιου “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” συγκέντρωσε το 34,39%, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι μετά τις εκλογές και την ανανέωση της θητείας του ως Περιφερειάρχη ΑΜΘ, έχουν ήδη ενταχθεί στην παράταξη του 5 περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης του αποτυχόντα υποψήφιου Τάκη Τοψίδη.