Η Νίκη της Σαμοθράκης, νέο λογότυπο της Περιφέρειας ΑΜΘ – “Λευκό” ο Τοψίδης, μοναδικός Εβρίτης που δεν την ψήφισε!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Νίκη της Σαμοθράκης, νέο λογότυπο της Περιφέρειας ΑΜΘ – “Λευκό” ο Τοψίδης, μοναδικός Εβρίτης που δεν την ψήφισε!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Νίκη της Σαμοθράκης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία να είναι το νέο λογότυπο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή.

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος ξεκαθάρισε εξ αρχής ότι βλέπει θετικά την επιλογή της “Νίκης της Σαμοθράκης”, αλλά ξεκαθάρισε ότι είχε ξανατοποθετηθεί για το θέμα και δεν είναι σύμφωνος να παρθεί μια απόφαση οριακή, δηλαδή 15-14. Θα ήθελε να ψηφίσει μεγάλη πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου, τουλάχιστον 45 από τα 51 άτομα που το αποτελούν. Αν η απόφαση είναι οριακή υπέρ κάποιου λογοτύπου, αυτό δεν είναι ότι το καλύτερο και θέλει η τελική επιλογή να είναι με αυξημένη πλειοψηφία. Γι’ αυτό ζήτησε να υπάρξει απόφαση, ώστε να συζητηθεί άμεσα στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ως πρώτο θέμα, με αυξημένη πλειοψηφία παρόντων, γιατί είναι ένα ζήτημα που δημιουργεί τριγμούς.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΕΤΙΟΥ

Όμως αρκετοί δεν συμφώνησαν με την συγκεκριμένη πρόταση του, έτσι έγινε ψηφοφορία για να αποφασιστεί αν τελικά θα προχωρήσει η αλλαγή του λογότυπου της Περιφέρειας ΑΜΘ. Έτσι, με πλειοψηφία 19-16 απορρίφθηκε η πρόταση του κ.Μέτιου για αναβολή και λήψη απόφασης με πολύ μεγαλύτερη πλειοψηφία, οπότε ακολούθησαν τοποθετήσεις επί των 5 λογότυπων που θα έμπαιναν σε ψηφοφορία.

Τοψίδης: “Ψηφίζω ΛΕΥΚΟ”

Ο επικεφαλής της “Περιφερειακής Σύνθεσης” και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Τάκης Τοψίδης, πήρε τον λόγο και είπε ότι ψηφίζει “ΛΕΥΚΟ”, επειδή όπως είπε: “Η διοίκηση της Περιφέρειας επιλέγει να δώσει τοπικά χαρακτηριστικά στη συζήτηση ενός τόσο σοβαρού θέματος, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός. Το θέμα έχει ξεφύγει από τον επιστημονικό του χαρακτήρα και αποκτά τοπικό. Γι’ αυτό τον λόγο και επειδή είμαι επικεφαλής μιας παράταξης, δηλώνω ότι θα ψηφίσω ΛΕΥΚΟ και με αυτό τον τρόπο δηλώνω την αντίθεση μου στην διαδικασία που ακολουθείται”.  Πάντως συμφώνησε με την πρόταση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου ότι θα έπρεπε να επιλεγεί το λογότυπο με αυξημένη πλειοψηφία, κάτι όμως που η παράταξη του λίγο νωρίτερα δεν ψήφισε, να αναβληθεί δηλαδή η απόφαση όπως ζήτησε ο κ.Μέτιος.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΨΙΔΗ ΓΙΑ “ΛΕΥΚΟ” ΣΤΗ ΝΙΚΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Όλοι οι άλλοι Εβρίτες, πλην Τοψίδη

ψήφισαν τη Νίκη της Σαμοθράκης

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, η Νίκη της Σαμοθράκης συγκέντρωσε την μεγάλη πλειοψηφία και συγκεκριμένα 17 ψήφους των συνολικά 35 παρόντων στην αίθουσα περιφερειακών συμβούλων, ενώ υποψήφια ήταν συνολικά 5 λογότυπα. Από τους Εβρίτες περιφερειακούς συμβούλους όλων των παρατάξεων, ο μόνος που ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ την “φτερωτή Θεά” του νησιού του Έβρου ως νέο λογότυπο, ήταν όπως αναφέραμε ο Τάκης Τοψίδης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης αλλά και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου. Επέλεξε να ψηφίσει “ΛΕΥΚΟ” ψελλίζοντας κάποιες δικαιολογίες, τις οποίες προφανώς δεν συμμερίστηκαν ούτε ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ.

Έτσι οι Κώστας Εξακουστός, Σταύρος Βαβίας και Νίκος Βουλγαρίδης ψήφισαν ΥΠΕΡ της Νίκης της Σαμοθράκης, όπως το έκαναν και οι Εβρίτες περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης Μέτιου (Δημήτρης Πέτροβιτς, Βασίλης Δελησταμάτης, Θανάσης Τσώνης, Κώστας Βενετίδης) που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση, μαζί φυσικά και ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ. Όμως και οι Εβρίτες των άλλων παρατάξεων Γιάννης Ζαμπουνίδης της παράταξης Σιμιτζή, Νίκος Αργυρίου της παράταξης Κατσιμίγα, όπως και ο ίδιος ο κ.Κατσιμίγας (που στην τοποθέτηση του τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της Νίκης της Σαμοθράκης) με τους υπόλοιπους περιφερειακούς του συμβούλους (ανάμεσα τους και ο Καβαλιώτης κ.Λυμπεράκης που δεν ψήφισε τους Φιλίππους της περιοχής του).

Στην ψηφοφορία επί 35 παρόντων λοιπόν ψήφισαν:

Υπέρ πρότασης Νίκης της Σαμοθράκης  17

Υπέρ πρότασης Φιλίππων                          6

Υπέρ πρότασης Θράκα Ιππέα                   4

Υπέρ πρότασης Δημόκριτου                       4

Υπέρ πρότασης Διονύσου                            2

Λευκά                                                               2 (Τοψίδης, Παπαθεοδώρου)

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Να θυμίσουμε ακόμα όσον αφορά την Σαμοθράκη, η παράταξη “Περιφερειακή Σύνθεση” του Προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου Τάκη Τοψίδη, ψήφισε ΕΝΑΝΤΙΟΝ της διεξαγωγής του «Πανελλήνιου δημοσιογραφικού συνεδρίου στη Σαμοθράκη» στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Μια διοργάνωση δηλαδή που θα φέρει πάνω από 70 επισκέπτες δημοσιογράφους και όχι μόνο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Σαμοθράκη, ο επικεφαλής της “Περιφερειακής Σύνθεσης” Τάκης Τοψίδης, που είναι παράλληλα και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου επέλεξε η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ στην διεξαγωγή μετά από 14 χρόνια του Δημοσιογραφικού Συνεδρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Τοψίδης: Ψήφισε εναντίον της διεξαγωγής του Δημοσιογραφικού Συνεδρίου Σαμοθράκης, η περιφερειακή παράταξη του Προέδρου Επιμελητηρίου Έβρου

Να τον χαίρονται λοιπόν οι Σαμοθρακίτες τον κ.Τοψίδη, που και πάλι με διάφορες δικαιολογίες ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΒΡΙΤΗΣ που δεν ψήφισε υπέρ της “Νίκης Σαμοθράκης” ως νέο λογότυπο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Και να τον… ψηφίσουν με δυο χέρια όταν ξαναπάει να τους ζητήσει ψήφο για να γίνει Περιφερειάρχης ΑΜΘ.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*