Με  Β.Γαλάνη, Σωκράτη Ξυνίδη και Α.Παυλίδη επικεφαλής, ο Αναπτυξιακός Οργανισμός της Περιφέρειας ΑΜΘ – Μέλος ο Γ.Κουκουράβας

Με Β.Γαλάνη, Σωκράτη Ξυνίδη και Α.Παυλίδη επικεφαλής, ο Αναπτυξιακός Οργανισμός της Περιφέρειας ΑΜΘ – Μέλος ο Γ.Κουκουράβας

-Ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας επί ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρος ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας και o πρώην Διευθυντής του υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου μετέχουν στο Δ.Σ

-Μέλος και ο Γιώργος Κουκουράβας, πρώην Αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης επί δημαρχίας Βαγγέλη Λαμπάκη, αλλά και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μιχάλης Αμοιρίδης

Με ονόματα έκπληξη ως επικεφαλής αλλά και μέλη, ανακοινώθηκε ο Αναπτυξιακός Οργανισμός που δημιουργεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Συστάθηκε μετά από έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ και του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης ΑΜΘ λοιπόν ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την επωνυμία «Αναπτυξιακός Οργανισμός Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» (ΑΝ.ΟΡ ΑΜΘ).
Πρόκειται για μία ανώνυμη εταιρεία ειδικού σκοπού που θα έχει στόχο να παρέχει επιστημονική, συμβουλευτική και τεχνική υποστήριξη στην Περιφέρεια ΑΜΘ (αλλά και τους τοπικούς φορείς) για την εφαρμογή της αναπτυξιακής της πολιτικής σε όλους τους τομείς αρμοδιότητάς της, όπως για παράδειγμα στην εκπόνηση μελετών για την ωρίμανση δημόσιων έργων, στη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων κ.ά.
Μέτοχοι στον Αναπτυξιακό Οργανισμό είναι η Περιφέρεια ΑΜΘ, η οποία συμμετέχει με πόρους 700.000 ευρώ, και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης ΑΜΘ, το οποίο συμμετέχει με πόρους 672.500 ευρώ.

Η έδρα του Οργανισμού θα βρίσκεται στην Κομοτηνή.


Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του Αναπτυξιακού Οργανισμού θα είναι
9μελές και ορίστηκε ως εξής:
1. Πρόεδρος – Βασίλης Γαλάνης, Ιατρός
2. Αντιπρόεδρος – Σωκράτης Ξυνίδης, Δικηγόρος
3. Διευθύνων Σύμβουλος – Απόστολος Παυλίδης, Πολιτικός Μηχανικός
4. Μιχάλης Αμοιρίδης, Πολιτικός Μηχανικός
5. Σεμπαετίν Γκασήλ, Ιατρός
6. Ευαγγελία Δίνα – Ασλανίδου, Οικονομολόγος
7. Γιώργος Κουκουράβας, Πολιτικός Μηχανικός
8. Θάνος Παπανικολάου, Οικονομολόγος
9. Βασίλης Ποζατζίδης, Χημικός

Ο Πρόεδρος προέρχεται από τον Έβρο και είναι ο Βασίλης Γαλάνης, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, Διευθυντής Ορθοπεδικής Κλινικής στο ίδιο νοσοκομείο, ο οποίος εκλέχθηκε περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, ως υποψήφιος για τον βόρειο Έβρο. Η επιλογή του θέλει να καταδείξει την σημασία που έχει η συγκεκριμένη περιοχή για την Περιφέρεια ΑΜΘ.

Μεγάλη έκπληξη είναι η συμμετοχή του Αντιπροέδρου Σωκράτη Ξυνίδη, πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στην Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου το 2009, θέση την οποία διατήρησε στο ίδιο υπουργείο και στην Κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου 2011. Διετέλεσε επίσης Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Μια επιλογή με πολύ… νόημα που σίγουρα πιστώνεται στον κ.Μέτιο που έπεισε έναν άνθρωπο με αυτή την διαδρομή και την εμπειρία όπως ο κ.Ξυνίδης, να συμμετέχει.

Το ίδιο με τα προηγούμενα, ισχύει και για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Απόστολο Παυλίδη, Πρόεδρο του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας και πρώην Διευθυντή στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του οποίου επίσης η ουσιαστική συμμετοχή σηματοδοτεί πάρα πολλά για το παρόν, αλλά και το μέλλον των εξελίξεων σε επίπεδο Περιφέρειας ΑΜΘ.

Έκπληξη αποτελεί και η συμμετοχή ως Μέλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας και του Γιώργου Κουκουράβα, δημοτικού συμβούλου Αλεξανδρούπολης με την παράταξη του πρώην δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη και πρώην Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών.

Επίσης, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η συμμετοχή του Μιχάλη Αμοιρίδη, περιφερειακού συμβούλου Ξάνθης και πρώην Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού ΑΜΘ, που αποχώρησε από την παράταξη του Τάκη Τοψίδη.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*