Ορεστιάδα: Η φοβερή παρέα Εβριτών μουσικών κάθε ηλικίας και ο παπα Παναγιώτης Νικίδης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ορεστιάδα: Η φοβερή παρέα Εβριτών μουσικών κάθε ηλικίας και ο παπα Παναγιώτης Νικίδης (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια φοβερή παρέα μουσικών του Έβρου κάθε ηλικίας, έσμιξε σήμερα το μεσημέρι στην Ορεστιάδα και το καφενείο “Η Γεύση”, έχοντας ανάμεσα τους δυο εμφατικές προσωπικότητες της παραδοσιακής θρακιώτικης μουσικής και τραγουδιού. 

Ο παπα Παναγιώτης Νικίδης και ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Δημήτρης Πουλοβίνας που ήρθε για το καλοκαίρι από την Γερμανία όπου μένει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κουφόβουνο Διδυμοτείχου, βρέθηκαν στην ίδια παρέα με τον εκπληκτικό σολίστα του κλαρίνου Παναγιώτη Μπαρμπούδη, τον ταλαντούχο οργανοπαίκτη με το ούτι Βαγγέλη Κατσουλίδη, τον κιθαρίστα Θόδωρο Κετεσίδη, τον Δημήτρη Μητούδη με το τουμπερλέκι και τον Χρήστο Γκαϊλιάκα με το ακορντεόν. Δεν ανήκουν στην ίδια ορχήστρα, αλλά μια και υπήρχαν δίπλα τα όργανα, άρχισαν να παίζουν.

Έτσι, ο Μπαρμπούδης έδωσε το έναυσμα και ο παπα Παναγιώτης Νικίδης με την φοβερή φωνή του, αφιέρωσε στον φίλο του Δημήτρη Πουλοβίνα το σημαδιακό τραγούδι “Ξενιτεμένο μου πουλί”…

Τυχεροί φυσικά οι άλλοι θαμώνες που απόλαυσαν αυτή την μοναδική στιγμή, την οποία σας δίνουμε την ευκαιρία να ζήσετε και όλοι εσείς.

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΒΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ

Ο Δημήτρης Πουλοβίνας πάντως δεν έπιασε το κλαρίνο, αφού όπως ήδη γράψαμε οι γιατροί του απαγόρεψαν να παίζει, λόγω ενός προβλήματος υγείας. Στον ίδιο φυσικά θα μείνει αξέχαστη η τιμητική βραδιά που του αφιέρωσαν πρόσφατα στο Κουφόβουνο ο Σύλλογος Διδυμοτείχου “ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ” που τον τίμησε για την προσφορά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Κουφόβουνο Διδυμοτείχου: Συγκίνηση στην τιμητική βραδιά για τον δεξιοτέχνη του κλαρίνου Δημήτρη Πουλοβίνα (ΒΙΝΤΕΟ)