Αλεξανδρούπολη: Το θηριώδες Αμερικανικό μεταγωγικό “ARC Endurance” κατέπλευσε στο λιμάνι” – Θα μείνει μια βδομάδα

Αλεξανδρούπολη: Το θηριώδες Αμερικανικό μεταγωγικό “ARC Endurance” κατέπλευσε στο λιμάνι” – Θα μείνει μια βδομάδα

Πριν τέσσερις ώρες κατέπλευσε και “έδεσε” στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το θηριώδες Αμερικανικό μεταγωγικό πλοίο “ARC Endurance”.

Από σήμερα και για 7 ημέρες αρχικά θα ξεφορτώσει και στη συνέχεια θα φορτώσει στρατιωτικό υλικό-και όχι μόνο-των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που μετέχουν στη δύναμη του ΝΑΤΟ. Μέσω σιδηροδρόμου ή και οδικώς, θα μεταφερθούν από την Αλεξανδρούπολη προς τις βαλκανικές αλλά και τις βαλτικές χώρες τα στρατιωτικά και άλλα βοηθητικά οχήματα, αλλά και μηχανήματα διαφόρων ειδών, ενώ ήδη έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι τις προηγούμενες ημέρες όσα θα παραλάβει για να τα μεταφέρει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πρόκειται να εξελιχθεί αυτό το καλοκαίρι στην Αλεξανδρούπολη η μεγαλύτερη μετακίνηση στρατιωτικών μέσων που έχει γίνει ποτέ, προωθώντας στρατιωτικά μέσα σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Και είναι μόνο ένα μικρό μέρος των συνολικά φετινών επιχειρήσεων που γίνεται από το λιμάνι της πόλης.

Το συγκεκριμένο θηριώδες μεταγωγικό πλοίο των ΗΠΑ είναι η τρίτη φορά που “δένει” στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Ναυπηγήθηκε το 1996, έχει μήκος 264,6 μέτρα, πλάτος 32,29 μέτρα και βύθισμα 8,8 μέτρα. Η χωρητικότητά του φτάνει τους 48.988 t DWT.