Ξεκινάει η αποκατάσταση του δρόμου Βρυσικών-Μαυροκκλησίου-Πρωτοκκλησίου απ’ την Περιφέρεια ΑΜΘ

Ξεκινάει η αποκατάσταση του δρόμου Βρυσικών-Μαυροκκλησίου-Πρωτοκκλησίου απ’ την Περιφέρεια ΑΜΘ

Ξεκινάει η  αποκατάσταση του δρόμου Βρυσικών- Μαυροκκλησίου-Πρωτοκκλησίου απ’ την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αφού το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο που συνδέει τους Δήμους Διδυμοτείχου και Σουφλίου, αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα βατότητας.

Χθες βράδυ, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κομοτηνή, αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνουν οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου να ξεκινήσει η εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου. Όπως αναφέρεται:

Έκδοση απόφασης έγκρισης σήμανσης & προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο Δευτερεύον Επαρχιακό οδικό δίκτυο Νο14: «Σιδηρώ – Κυριακή – Πρωτοκκλήσι – Μαυροκκλήσι – Βρυσικά – Ευγενικό», για την εκτέλεση εργασιών του έργου: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Νο14 ΤΜΗΜΑ: ΠΡΩΤΟΚΚΛΗΣΙ – ΜΑΥΡΟΚΚΛΗΣΙ – ΒΡΥΣΙΚΑ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Προχωράει στην αποκατάσταση του δρόμου Βρυσικών-Μαυροκκλησίου-Πρωτοκκλησίου η Περιφέρεια ΑΜΘ

Τον περασμένο Μάρτιο η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜΘ κατά τη συνεδρίαση της 3 Μαρτίου 2022, προχώρησε στην κατακύρωση του έργου στον ανάδοχο και έτσι πλέον θα έχουμε την έναρξη εργασιών σε αυτό τον δρόμο. Συγκεκριμένα:

“Η Οικονομική Επιτροπή Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης μετά από διαλογική συζήτηση και έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 176 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
Α Π ΟΦΑ Σ Ι ΣΕ ΟΜΟΦΩ Ν Α
Εγκρίνει το από 23-02-2022 2ο Πρακτικό της Επιτροπής Διενέργειας Δημόσιας Ανοικτής Διαδικασίας μέσω του εθνικού συστήματος ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων (Α/Α Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. 182672), του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Νο14 ΤΜΗΜΑ: ΠΡΩΤΟΚΚΛΗΣΙ – ΜΑΥΡΟΚΚΛΗΣΙ – ΒΡΥΣΙΚΑ» με το σύστημα προσφοράς με επί μέρους ποσοστά έκπτωσης, με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά με βάση την τιμή, προϋπολογισμού 349.999,99€ (με Φ.Π.Α. 24%) του έργου στον οικονομικό φορέα «ΚΑΙΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ» (με αριθμό ηλεκτρονικής προσφοράς 227634) και ποσοστό έκπτωσης 17,64 % (δέκα επτά κόμμα εξήντα τέσσερα τοις εκατό)”.

Να θυμίσουμε εδώ ότι την ίδια στιγμή στην απέναντι από τα Βρυσικά πλευρά του Ερυθροποτάμου, έχουν ξεκινήσει από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης οι εργασίες αποκατάστασης και βελτίωσης του δρόμου Ευγενικού-Σιτοχωρίου-Ποιμενικού-Αμπελακίων-Παταγής-Λεπτής, που συνδέει τους δήμους Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας. Γίνονται δηλαδή με τα έργα αυτά, σημαντικές παρεμβάσεις στο νομό Έβρου για την βελτίωση της βατότητας του συγκεκριμένου δευτερεύοντος επαρχιακού οδικού δικτύου από την Περιφερειακή Αρχή του Χρήστου Μέτιου, αφού αρκετός κόσμος χρησιμοποιεί τους δρόμους αυτούς αντί του εθνικού οδικού δικτύου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεκίνησε η αποκατάσταση επικίνδυνων βλαβών και φθορών της επαρχιακής οδού Ευγενικού – Λεπτής, απ’ την Περιφέρεια ΑΜΘ