Ετήσιες συνδρομές 500 (ατομική) και 3.000 ευρώ (εταιρική) προβλέπει το αμφιλεγόμενο “Οικονομικό Φόρουμ Θράκης”

Ετήσιες συνδρομές 500 (ατομική) και 3.000 ευρώ (εταιρική) προβλέπει το αμφιλεγόμενο “Οικονομικό Φόρουμ Θράκης”

Την πρώτη του εκδήλωση μετά από πολλά χρόνια και αφού το “ξέθαψε” μετά την τελευταία δραστηριότητα το 2012 η Πρόεδρος του Κατερίνα Καραγιάννη, πραγματοποίησε το περασμένο Σαββατοκύριακο το αμφιλεγόμενο “Οικονομικό Φόρουμ” Θράκης στην Σαμοθράκη.

Αν και όπως αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα του για την συγκεκριμένη εκδήλωση 25 και 26 Ιουνίου: “Το Οικονομικό Φόρουμ Θράκης, ένας ελληνικός οργανισμός με αποστολή να φέρνει κοντά κορυφαίες προσωπικότητες διεθνούς απήχησης”, τελικά εκτός πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, που είναι πλέον ένας συνταξιούχος πολιτικός, οι μόνοι που μίλησαν ήταν ο γνωστός γιατρός γυναικολόγος Κωνσταντίνος Πάντος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Τάκης Τοψίδης και ο δήμαρχος Νίκος Γαλτούμος. Μέχρι και ο βουλευτής Τάσος Δημοσχάκης που φερόταν στο πρόγραμμα ότι θα απευθύνει χαιρετισμό, δεν πήγε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: “Ξέθαψαν” μετά από χρόνια το αμφιλεγόμενο “Οικονομικό Φόρουμ Θράκης” και διοργανώνουν συνέδριο στη Σαμοθράκη!!!

Κι όλα αυτά στην… αυλή του εξοχικού της κ.Καραγιάννη στην Παλαιόπολη Σαμοθράκης, που πλέον είναι η έδρα του συγκεκριμένου αμφιλεγόμενου “Οικονομικού Φόρουμ Θράκης”, με τις απόψεις για “Ειδικές Οικονομικές Ζώνες στη Θράκη”, οι οποίες είχαν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις πριν 10 χρόνια. Όπως και η τότε συνεργασία με το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής. Πάντως δεν υπάρχει αρκετές ημέρες μετά την διοργάνωση της εκδήλωσης, η παραμικρή αναφορά στο επίσημο σάιτ του διοργανωτή. Την έκθεση πριν από 10 χρόνια για τις “Ειδικές Οικονομικές Ζώνες” βλέπει κανείς ή παλαιότερες εκδηλώσεις του 2012. Ούτε καν στην ιστοσελίδα του δημοσιογράφου που φερόταν ως συντονιστής πάνελ την Κυριακή με ομιλήτριες γυναίκες.

Ετήσιες συνδρομές 500 και 3.000 ευρώ 

από τα μέλη προβλέπει στην ιστοσελίδα του

Με τόσο μικρή συμμετοχή ομιλητών, ουσιαστικά μόνο του κ.Παυλόπουλου (για όσους δεν θυμούνται ήταν ο “εκλεκτός” της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που τον επέλεξε και τον εξέλεξε Πρόεδρο της Δημοκρατίας), φυσικά και τα έξοδα της διοργάνωσης ήταν ελάχιστα. Για τον κ.Τοψίδη για παράδειγμα, μετάβαση και διαμονή τα πλήρωσε το Επιμελητήριο Έβρου, όπως φαίνεται κα από τα έγγραφα στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Ένα μέρος των υπολοίπων τα πλήρωσε ο Γιόζεφ Άκερμαν, πρώην Πρόεδρος της Deutsche Bank, φίλος και εργοδότης παλαιότερα της κ.Καραγιάννη και τα υπόλοιπα η ίδια, όπως δήλωσε πρόσφατα στη συνέντευξη της στον δημοσιογράφο Σταύρο Αποστολίδη και τον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS Fm.

Ίσως γιατί δεν έχει ακόμα ενεργοποιηθεί η σχετική “πλατφόρμα” για την εγγραφή ΜΕΛΩΝ στο “Οικονομικό Φόρουμ Θράκης”. Κι όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς μπαίνοντας στην επίσημη ιστοσελίδα του, προβλέπονται συνδρομές 500 τον χρόνο όσον αφορά τα άτομα και 3.000 ευρώ για τις εταιρείες. Πραγματικά πολλά λεφτά, για όσα αναφέρονται επίσης ότι θα “απολαμβάνει” όποιος δώσει ατομικά 500 ευρώ τον χρόνο ή 3.000 ευρώ κάποια εταιρεία. Ποια είναι αυτά;

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα:

“Η ιδιότητα μέλους θα σας προσφέρει την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τα ετήσια Συνέδρια και Εκδηλώσεις του Φόρουμ και να παίξετε τον ρόλο σας στην προώθηση της περιοχής της Θράκης σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τη γραμματέα του Ε.Φ.Θ.”.

Θα δίνει δηλαδή κάποιος 500 ευρώ τον χρόνο ως άτομο, για να βρίσκεται μια ή κάποιες φορές τον χρόνο στην… αυλή του εξοχικού της Εβρίτισσας (από το Θούριο Ορεστιάδας) Κατερίνας Καραγιάννη, για να βλέπει παρόμοιες εκδηλώσεις με την πρόσφατη και να ακούει τον Προκόπη Παυλόπουλο, τον Τοψίδη και τον Γαλατούμο. Εκτός αν η Παλαιόπολη και γενικά η Σαμοθράκη γίνει το “νέο Νταβός”, κάτι που και παλαιότερα, πριν 10 χρόνια εξήγγειλε η κ.Καραγιάννη και οι συνεργάτες της γενικά για την Θράκη. Η οποία στην ίδια συνέντευξη προς τον ραδιοφωνικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης, όταν ρωτήθηκε ποιους Έλληνες πολιτικούς θαυμάζει, ανέφερε τους… τεράστιους Ευριπίδη Στυλιανίδη και Τάσο Δημοσχάκη. Δυστυχώς ξέχασε τον καταγόμενο εκ Σαμοθράκης Σταύρο Κελέτση. Για τέτοιες.. κορυφαίες προσωπικότητες της Ελλάδας μιλάμε. 

Αυτή την στιγμή βέβαια, η διαδικασία εγγραφής μελών ηλεκτρονικά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΗ και δεν μπορεί κάποιος να γραφεί μέσω της επίσημης ιστοσελίδας. Δεν γνωρίζουμε αν γίνεται μέσω άλλης διαδικασίας. Αλήθεια, θα μπορεί ένας τέτοιος Σύλλογος, Σωματείο, ΜΚΟ ή δεν ξέρουμε τι ακριβώς είναι το “Οικονομικό Φόρουμ Θράκης” να εισπράττει 500 ευρώ (5 κατουστάρκα, όπως τα αποκαλεί και ο Τάκης Τοψίδης που παρέστη στην πρόσφατη εκδήλωση) από ιδιώτη ή 3.000 ευρώ επίσης τον χρόνο από εταιρείες, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΛΕΓΧΟ;

Έκαναν εκδήλωση κατά του πολέμου, παρουσία του

Επίτιμου Προξένου της επιτιθέμενης Ρωσίας στην Ουκρανία!!!

Υπάρχει όμως και μια άλλη παράμετρος. Η βασική εκδήλωση του διημέρου, ήταν εναντίον του πολέμου και υπέρ της ειρήνης και μάλιστα όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίσημη ιστοσελίδα του “Οικονομικού Φόρουμ Θράκης” γι’ αυτήν:

“Είμαστε σθεναρά αντίθετοι σε κάθε εχθρική ενέργεια ή περιορισμό μεταξύ των εθνών κατά τη διεξαγωγή ενός ειλικρινούς και εποικοδομητικού διαλόγου με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη με βάση τα αμοιβαία επωφελή συμφέροντα, αποκλείοντας κάθε μονομερή κακόβουλη ή παράνομη απαίτηση”.

Όλα αυτά όμως, παρουσία του Επίτιμου Προξένου της Ρωσικής Δημοκρατίας στην Αλεξανδρούπολη Κωνσταντίνου Παλακίδη (μετά της συζύγου του), ο οποίος παρέστη στις εκδηλώσεις, αφού φέρεται να είναι και Αντιπρόεδρος στο “Οικονομικό Φόρουμ Θράκης”. Μιας Ρωσίας που εισέβαλλε στην γειτονική Ουκρανία μήνες τώρα και δολοφονεί άμαχους, μικρά παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους, καταπατώντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου. Μεγαλύτερη υποκρισία υπάρχει από την Κατερίνα Καραγιάννη και το “ΟΙκονομικό Φόρουμ Θράκης”;