Νοσηλευτική Διδυμοτείχου: Ορκωμοσία και απονομή πρώτων πτυχίων ως Πανεπιστημιακό Ίδρυμα στις 22 Ιουλίου

Νοσηλευτική Διδυμοτείχου: Ορκωμοσία και απονομή πρώτων πτυχίων ως Πανεπιστημιακό Ίδρυμα στις 22 Ιουλίου

Τα πρώτα του πτυχία ως Πανεπιστημιακό Ίδρυμα, θα απονείμει φέτος το Τμήμα Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου, στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022 στο Αμφιθέατρο του Δήμου   Διδυμοτείχου.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση για την “Τελετή Καθομολόγησης” όπως ονομάζεται και αφορά το πρώην ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και νυν Τμήμα Νοσηλευτικής Παράρτημα Διδυμοτείχου του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας με έδρα τη Θεσσαλονίκη:

“Το Τμήμα Νοσηλευτικής Παράρτημα Διδυμοτείχου διοργανώνει Τελετή Καθομολόγησης η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022.

Στην ορκωμοσία θα συμμετέχουν οι απόφοιτοι του Τμήματος που έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους και έχουν καταθέσει ή θα  καταθέσουν Αίτηση & Υπεύθυνη Δήλωση στην Γραμματεία του Τμήματος για χορήγηση πτυχίου (επισυνάπτεται) το αργότερο έως την Πέμπτη 30-06-2022.

Η Τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Δήμου   Διδυμοτείχου σε δύο τμήματα ως ακολούθως:
Η πρώτη τελετή καθομολόγησης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή  22-07-2022 στις 12:00 μ.μ. και αφορά σε αποφοίτους που θα λάβουν πτυχίο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.
Η δεύτερη τελετή καθομολόγησης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή  22-07-2022 στις 13:00 μ.μ. και αφορά σε αποφοίτους που θα λάβουν πτυχίο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Καλούνται οι απόφοιτοι που θα λάβουν μέρος στην πρώτη Τελετή Καθομολόγησης, να προσέλθουν στη Γραμματεία του Τμήματος από τις 09:00 π.μ έως τις 10:30 π.μ. για την υπογραφή και παραλαβή των εγγράφων. Οι απόφοιτοι της δεύτερης Τελετής Καθομολόγησης μπορούν να προσέλθουν και από τις 10:30 π.μ. έως τις 12:30 μ.μ.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία στα τηλέφωνα 2553025111 και 2553025053 και στο email: nursing@teiemt.gr”

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, πτυχία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) θα λάβουν 20 φοιτητές, οι οποίοι είχαν ολοκληρώσει τις σπουδές τους στη Νοσηλευτική Σχολή Διδυμοτείχου ως ΤΕΙ και μετά την μετατροπή του σε ΑΕΙ συνέχισαν τις σπουδές σε άλλα 8 μαθήματα, ώστε να γίνουν ΠΕ. Τις ολοκλήρωσαν, έδωσαν εξετάσεις με επιτυχία και πλέον θα γίνει η ορκωμοσία τους και η παραλαβή των πτυχίων. Κάτι που διαψεύδει φυσικά όσους υποστήριζαν ότι τα συγκεκριμένα μαθήματα προκειμένου να… αναβαθμιστούν σε Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης δεν γίνονται, αλλά και εκείνους που λένε πως η Σχολή Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου δεν μπορεί να λειτουργήσει ως ΑΕΙ. Τα πτυχία ΠΕ με όλη την διάρκεια της 4ετούς εκπαίδευσης στο Διδυμότειχο, θα δοθούν του χρόνου, το 2023.

Οι φοιτητές που επέλεξαν να λάβουν πτυχίο ΤΕΙ Νοσηλευτικής είναι 57 και θα ορκιστούν ξεχωριστά όπως αναφέρει η ανακοίνωση. Η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον δήμο Διδυμοτείχου και όχι μόνο, να αποκτήσουν επιπλέον επιχειρήματα προς διάφορες κατευθύνεις και κυρίως την Κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, για την παραμονή του Τμήματος Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο. Αλλά από την στιγμή που έχουν “παγώσει” τα πάντα για την Σχολή Ψυχολογίας από την δημοτική αρχή Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου και δεν έχει καταφέρει δυο χρόνια τώρα να βρει λύση στην προσωρινή στέγαση της, μάλλον έχουμε πολλές απαιτήσεις. Οι άνθρωποι δεν μπορούν .