Πέτσας: Ποσό 1,2 εκατ. ευρώ στους δήμους του Έβρου, για αντιμετώπιση ενεργειακού κόστους

Πέτσας: Ποσό 1,2 εκατ. ευρώ στους δήμους του Έβρου, για αντιμετώπιση ενεργειακού κόστους

Συνολική χρηματοδότηση ύψους 90 εκατ. ευρώ στους δήμους όλης της χώρας και 1,2 εκατ. ευρώ στους πέντε δήμους του νομού Έβρου για την αντιμετώπιση του αυξημένου ενεργειακού κόστους, περιλαμβάνει η απόφαση που υπέγραψε ο Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. 

Όπως έκανε γνωστό πριν από λίγο ο βουλευτής Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος, γνωστοποιώντας την απόφαση αυτή η οποία δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ:
Για τους Δήμους της Π.Ε. Έβρου προβλέπονται συνολικά 1.213.164,32 ευρώ και συγκεκριμένα οι κάτωθι ενισχύσεις:
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: 370.992,65 €
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ: 457.139,25 €
ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ: 157.449,45 €
ΣΟΥΦΛΙΟΥ: 176.100,82 €
ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ: 51.482,15 €
Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς, τα περισσότερα χρήματα παίρνει ο δήμος Ορεστιάδας, ακολουθεί ο δήμος Αλεξανδρούπολης, ο δήμος Σουφλίου, ο δήμος Διδυμοτείχου και ο δήμος Σαμοθράκης. Δηλαδή οι δήμοι Ορεστιάδας και Σουφλίου αν και έχουν πολύ λιγότερο πληθυσμό από τους αντίστοιχους Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου, εξασφάλισαν περισσότερα χρήματα από αυτούς, για κάλυψη του αυξημένου ενεργειακού τους κόστους. Πάντως και με την απόφαση αυτή του κ.Πέτσα, η Κυβέρνηση δείχνει ότι βρίσκεται στο πλευρό των δήμων όλης της χώρας και της περιοχής μας, για να καλύψουν μέρος του ενεργειακού κόστους που για τους γνωστούς λόγους είναι πολύ αυξημένο.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ
Ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος σχολιάζοντας αυτή την εξέλιξη, επεσήμανε:
“Το συνεχές και αδιάλειπτο ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την περιφερειακή ανάπτυξη και εν προκειμένω η υλοποίηση των σχετικών πρωτοβουλιών από τον Αναπληρωτή Υφυπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, αποτελούν σημαντικά εργαλεία για την τοπική και περιφερειακή ενίσχυση και ανάπτυξη”.